Papalášství s ohrnováním nosu nad dolními 10 miliony

V aféře Prymula zapadla jedna taková malá věc, můžete říci nepodstatná,  ale dle mě hodně vypovídající.

Ona inkriminovaná hospoda, kde byl ministr zdravotnictví přistižen takříkajíc se staženými kalhotami, leží na pražském Vyšehradě, který je národní kulturní památkou. Autem se tam dostanete pouze ze dvou stran a u obou je stejná dopravní značka:

www.googlemaps.com, streetview

Ani jeden ze zúčastněných tam určitě nebyl na liturgickém obřadu, nebyl v taxíku (ministr Prymula i dle vlastního vyjádření služebním autem), nejsou členy integrovaného záchranného systému a určitě ani městské policie. A že by měli dopředu obstaráno povolení správy Národní kulturní památky Vyšehrad, tak o tom si dovoluji silně pochybovat.

Do zákazu vjezdu (ale i jinam) může vjet pouze ústavní činitel s ochranou službou.  Příslušník ochranné služby je člen policejního sboru a ten ze zákona může udělovat výjimky, klidně i sám sobě. Ale ze zákona mají policejní ochranku pouze předsedové obou parlamentních komor, předseda vlády, prezident a ministři vnitra a zahraničí. O ministrovi zdravotnictví ani slovo a o nějakém Faltýnkovi a jeho funkci už vůbec ne.

Tady se navíc nejedná o nějaký zákaz vjezdu s výjimkou pro dopravní obsluhu. Tady je to přímo pěší zóna. Zkuste vjet na pěší zónu a potkat tam policistu. Jak myslíte že dopadnete?

Ale tito pánové toto porušování zákazů už vnímají jako něco tak samozřejmého a běžného, že je ani zbytkem slušnosti nenapadlo se tomu věnovat, natož se omlouvat.

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

6 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Pavel Dvořák
Pavel Dvořák
3 let před

Nojo, ale když ona byla tma a cedule nebyla vidět! A když jeli do kapituly, tak se liturgický obřad dal předpokládat. Jistě patří k sektě Svedkovia Liehovovi. A v čem ten obřad spočívá, je snad známo. Mezi liturgické předměty náleží např. vývrtka.

Nada
Nada
3 let před

Ano, tohle pohrdání předpisy a nařízení mi vadí taky, je to i pohrdání lidmi…
Ale humor bych ani v těchto případech nevylučovala…

Pavel Dvořák
Pavel Dvořák
3 let před
Reply to  Nada

Tak tak, jinou zbraň bohužel nemáme. Jen zveřejňovat a zesměšňovat.

Pavel Dvořák
Pavel Dvořák
3 let před

Tohle je u papalášů běžná praxe, toto ještě nic není. Vlastní zkušenosti s tímto „spolkem“ jsem už několikrát popsal.
Údajně tam bylo 8 lidí a obsluha, jak údajně prozradil někdo z perzonálu. Adept na šéfa VZP se údajně nedostavil.
Minimálně tu došlo k dopravnímu přestupku, zkuste to nahlásit. Schválně, kdo dostane pokutu.

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

Myslíš, že by se u nás našel jediný policista, který by – po zjištění, že v autě sedí kmotr Faltýnek – udělil tomuhle týpkovi pokutu? Nastal čas čištění chlévů – Faltýnek by měl strávit zbytek života na Mírově…..

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial