A proč Rusům a jejich příznivcům nenaservírovat jejich vlastní polívčičku?

Rusy dosazený gubernátor zabrané ukrajinské Záporožské oblasti Jevgenij Balický: „Vysídlili jsme velké množství rodin. Nebyl to snadný úkol. Deportovali jsme ty, kteří nějakým způsobem nepodporovali speciální vojenskou operacikteří uráželi vlajku a hymnu Ruska nebo prezidenta Ruské federace.

A pokračuje: „Vyhnali jsme je, protože jsme chápali, že nad nimi nebudeme moci zvítězit a že by to s nimi bylo do budoucna ještě obtížnější. Jejich životy by byly pod ještě větší hrozbou.

Takhle Rusové nakládají s obyvatelstvem na obsazených územích, pokud je nevítá, nechce okamžitě ruské pasy a nevyjadřuje vděk za pomoc, které se jim do budoucna dostalo. Bez ohledu na majetek, občanství i obyčejné lidství. Prostě jim dali do ruky kus chleba, lahev vody a odvezli je k doposud neobsazené části Ukrajiny.

Právo neprávo, nějaké mezinárodní dohody, netřeba. Úmluvy o lidských právech? Co to pro Rusy je?

Výlev Balického pokračuje: „Vzali jsme takového na hranici, přečetli jsme mu rozhodnutí o exilu, dali mu láhev vody. Co máme dělat se ženou, která má tři děti, ale má odlišnou víru a nepovažuje Rusko za svoji vlast? Ona nevěří, že to, co se děje, je správné. Dobře. Máme ji zabít? Prostě jsme je vyhnali. Přečetli jsme jim velitelovo rozhodnutí a deportovali jsme je. Ať si tam žijí, jak chtějí.

Jistě žena se třemi dětmi je pro ruské okupanty velkým nebezpečím. Tomuhle se už říká genocida.

To je k těm, co jenom nejásají. A co ti, co se přímo vyjádří, že se jim nelíbí ruská přítomnost? K tomu Dmitrij Medveděv: „Musíme ty lidi přesvědčit, že jsme se vrátili navždy. Pokud tam jsou lidé, kteří škodí Rusku, musejí být odhaleni a potrestáni. Posláni na Sibiř. Na převýchovu v táborech nucených prací.

Ale neukazuje nám tak náhodou továrišč Balický, jak by se dali do budoucna vyřešit všechny potenciální zdroje konfliktů s Rusy? V Podněstří, v Pobaltí, v Gruzii, prostě všude, kde se tento ideologický ruský mor roztahuje, jim dát do ruky bochník, vodu a nazdar.

Rusové budou prskat, ale víc už toho momentálně nezmůžou. Díky Ukrajincům už vykrváceli více než dost. Tikající bomba by tak byla navždy odstraněna.

A jen tak mimochodem, kdyby se podle našich přátel Ruska naplnila vize okamžité kapitulace Ukrajiny, kolik si myslí, že by Ukrajinců emigrovalo? A kolik i k nám? A co by asi Rusové udělali s těmi ostatními, co by nejásali? Poslali na hranici Polska, Rumunska, Slovenska, Pobaltí. A to si fakt myslí, že by v těch zemích zůstali? A naši podporovatelé okamžité kapitulace Ukrajiny (volání po nedodávání zbraní není nic jiného) jsou většinou ti, kteří se zároveň nejvíce uprchlíků bojí. Že to mají v hlavě pomotané, je ještě velmi milostivá definice.

A tak mě tak poťouchle napadá, co s našimi místními kolaboranty, kterým se ta ruská politika tak líbí?

ZdrojZdroj.

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

2 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Tomáš Vodvářka
Admin
4 měsíců před

Nepřestává mne udivovat, že se mimo Rusko najde jedinec, který ho adoruje. je to zaostalá země, uvízlá ve středověku, kde bylo zabití jedince na dobývaném území jen praktickým činem, který nevyvolal žádné emoce.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial