O hrdličce, Lazarovi a manažerech

Od mého kamaráda jsem se dnes dozvěděla historku ze života, kterou mu vyprávěla jeho kamarádka, a teď si jí dovolím převyprávět, protože je to krásně lidské. Připomnělo mi to i někdejší twíty muže s přezdívkou Láskyplno, který už nežije. A šel jistě do nebe. Takže poslouchejme prosím, co se dnes stalo v jednom výrobním závodě v ČR.

Do haly výrobního závodu vlétla hrdlička. V tom podniku pracuje človek okolo šedesátky a vlastně nikdo ze zaměstnanců neví nic o jeho minulosti.  Přezdívají mu Lazar. Vedení o něm říká, jak je dnes v módě, že „nemá koule“. Mladí kolegové a manažeři mu posílají maily s obrázky p. Lorence na vozíku.
V momentě, kdy hrdlička vlétla do haly, vznikl chaos. Pracovníci volali hlavnímu manažerovi, ten svolal sve podřízené manažery a začal hon. Vyzbrojeni košťaty a různými předměty k zametání s cílem dostat vetřelce z vyšších míst. Byl přivolán i pracovník obsluhy vysokozdvižného vozíku, který byl vyzdvižen, aby nebohou hrdličku zabil. Po všech těchto manévrech se nepřítel nechtěl vzdát a usadil se vysoko na okenním rámu. Armáda povolaná z těch nejvyšších míst byla v koncích. To vše trvalo asi 90 min.
Čirou náhodou šel kolem Lazar. Bleskově vyhodnotil situaci, vlétl na radiátor, po kterém vyšplhal k nešťastné a unavené hrdličce. Vzal ji do ruky, sešplhal dolů a vypustil ji ven. Živou a zdravou. Všichni zůstali stát se zbraněmi v rukách bez dechu. Neřekl nic a odešel.“Jen u té mé kamarádky se zastavil a řekl: že se nestydíte. Vy byste jí snad umlátili,“ říká  Heinz Lux, můj kamarád a dodává: „No, posuďte sami, zda má Lazar koule, či nikoliv.“ A pak ještě doplní: „Jak jsem zjistil, ten Lazar toho má na svědomí více. Záchrana pravé ruky 15leté holce, záchrana těhotné ženy při automobilové nehodě v Maďarsku. Možná ještě zjistím více. Před chvílí mi psala kamarádka, že dochází ke změně přezdívky z Lazara na Spidermana. Humor nás Čechů nemá obdoby.“
A já si dovolím poděkovat všem dobrým aktérům tohoto příběhu, zejména pak panu Spidermanovi :-), který málo mluví, ale koná. Můj dnešní hrdina.
Díky, živote.

 

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

4 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Vlasta Fišrová
Vlasta Fišrová
3 let před

Radko, to je hlavně krásný příběh. Prostřednictvím té kamarádky mého kamaráda pošleme i panu Spidermanovi. 🙂

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

Skvělé…Lazar i Vy, Vlasto….moc pěkné.

Vlasta Fišrová
Vlasta Fišrová
3 let před

Vyřídím pozdravy panu Luxovi a jeho kamarádce, který příběh posílají dál, jen jsem se zapojila. 🙂

Michaela Klímová
3 let před

To by měla být normální reakce – a je z něj osamocený hrdina. Co se to s námi děje… Ptactvu omylem na návštěvě stačí jen uvolnit cestu k otevřenému oknu nebo dveřím.
– Díky za dobrý konec :-).

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial