Zpěvem k radosti a štěstí…

Zakázaný ovoce přeci nejvíc chutná… tak se teď třeba dají do zpěvu i ti, kteří už to dlouho nedělali 🙂 Sice vsedě u stolu do šesti pěvců, nebo snad deseti, když bude stolů víc… hihihihihihi… nebo jít venku ulicí a pěkně nahlas zapět, a co se bude dít… přiletí vir jak komár, co cítí kořist a do pěvce se zakousne… a texty těch písní můžeme mít vlastní? Nebo bude nějaká schvalovací komise? 🙂

Chechtám se tu jak blázen, když čtu všechny ty dnešní výstupy našich orgánů, a věřím, že to dáme, protože smích a humor nám nevezmou.

PS: co takhle si začít zpívat při chůzi na ulici do práce nebo na nákupy… umět se domluvit na takové performanci, to by byla legrace, co říkáte?

PS1: snad mě nezavřou za nedovolené pobuřování.

PS2: jinak čert aby to vzal.

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

6 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Pavel Dvořák
Pavel Dvořák
3 let před

Pozor, jakmile začnete zpívat písničku před více než jedním člověkem, musíte odvést poplatek spolku OSA (Nostra). Půjde-li o Váši původní melodii a text, stáváte se autorem a tudíž opět budete muset zaplatit poplatek za ochranu Vašich autorských práv.
Jen si nemyslete, že u nás můžete jen tak všechno zadarmo.
Zpěvem k srdci, srdcem k vlasti!
Jen ve zpěvu, jen ve zpěvu,
je naše drahá vlast, naše drahá vlast,
naše drahá vlast zachráněna.

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

Mě nejvíce dojímá zákaz opery. Kdo byl aspoň jednou v divadle na tento žánr, tak si nemohl nepovšimnout, že pěvci stojí jaksi dále od hlediště, takže virus by musel být opravdu velmi šikovný, aby dorazil až tam. Činohra povolena….Jak píše níže pan Michal, náš krizový štáb obsahuje opravdu velmi důmyslné jedince. Ale, aspoň je nějaká sranda….

Bohumil Michal
Bohumil Michal
3 let před

Byl jsem zvědavý, s čím přijdou. Zákaz zpěvu i v kostele jsem fakt nečekal. Ale překvapit by nás to nemělo, nejspíš potkáme ještě nějaké podobně geniální rozhodnutí, po zkušenosti s tím, jak na VŠ nařídili distanční výuku: V pondělí Národní akreditační úřad ještě vyhrožoval rektorům, že pokud převedou přednášky do distanční formy, přijdou jejich školy o akreditaci. V úterý ve 4 odpoledne KHS oznámila na Twitteru(!), že od středy jsou přednášky povoleny pouze distančně. V 6 večer to oznámili oficiálně rektorům. A ve středu ráno měli všichni přednášet (a zúčastnit se) distančně. Ta prozíravost, to plánování! Když před dvěma týdny… Číst vice »

Vlasta Fišrová
Vlasta Fišrová
3 let před
Reply to  Bohumil Michal

Je to vidět, jací jsou to neznabozi, když zakážou zpívat i těm pár jedincům, kteří se scházejí při bohoslužbách… jako by u nás byly zrovna kostely natřískané lidmi, nejsou, navíc tu vykuřují kadidlem, což dělávali už ve středověku, aby právě ochránili sebe (zaměstnance církve) a příchozí před zanesením různých nákaz, a že to bývaly mnohem agresivnější viry či bacily… o situaci ve školství by mohli mluvit ti, kteří tu mají svou zodpovědnost a jistě už taky „hlavu v pejru“. Mám vlastně štěstí, že pracuju na nižší pozici v mateřské škole, kde jsou omezení (vycházky mimo areál) mírnější.

Matějovský
Matějovský
3 let před

V mém oboru se ta ustrašenost a zmatení obzvláště starších lidí projevila tím, že usoudili když se nechodí k obvodnímu lékaři a vyřizuje se to telefonicky, tak to platí zřejmě i u veteriny. Sice se zdvořile snažím vysvětlit, že pokud to zvíře osobně nevyšetřím tak určení dg. je v rovině hádání. Navíc, jestliže je volající méně zdatný duševní jedinec, je telefonický hovor doslova očistec. Abych to nějak demonstroval – volal pán, že jeho pes není ve své kůži, opět vysvětlování že takhle nemůžu dát fundovanou odpověd, byl neodbytný a tak jsem bohužel (bohudík) ten rozhovor absolvoval celý. Na mé otázky… Číst vice »

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před
Reply to  Matějovský

Mohu Vás, vážený kolego, ubezpečit, že mám podobné zkušenosti s telefonickými dotazy, kde je ze mne mámena diagnosa na dálku a jsem zasypáván dotazy, z nichž některé by uspěly v pořadu, který kdysi moderoval pan Krampol. A vzhledem k tomu, že nejde o zvířata, ale o lidi, tak jde o kejhák.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial