Vlastenec k bohumínské tragédii

Pan Radek Velička, který se presentuje jako novinář, zveřejnil na serveru Vlastenecké noviny svůj komentář k tragické události v Bohumíně, kde vlivem nejspíše rodinných rozporů uhořelo a zemřelo 11 lidí, včetně dětí.

Ve svém článku, který jsem stihl přečíst než zmizel, popisuje svou verzi události. Má jasno, šlo o cikánské etnikum,  smrt jedenácti lidí hodnotí pozitivně, neboť dle jeho vidění světa ubylo 11 parazitů naší společnosti. Zdá se, že pan Velička má se společenskými tématy svou vlastní zkušenost, neboť Knihy Dobrovský nabízí na svém portálu jeho knihy „Likvidace bílé rasy“ a „Havloidi“. Už z tohoto pohledu je celkem zřejmé, jaké jsou jeho postoje a preference.

Jeho zmíněný článek ve Vlasteneckých  novinách je plný radosti ze zmaru života těchto lidí, kteří se dle něj provinili jen tím, že mají jiné zabarvení kůže. Jinak o nich neví zhola nic, nezná jejich osudy, nezná jejich jména, neví, čím se živili a jaký vedli život, atd. Jsou dle něj vinni a onen „trest“ v podobě upálení zaživa si zasloužili. V dějinách lidstva nic nového. Podobně se nejspíše v 30. letech 20. století stavěli ochránci jediné správné rasy vůči židovskému etniku, rovněž černochům atd. Jejich likvidaci považovali za správnou věc.

Paradoxem – i když zcela nepodstatným – zůstává, že všichni mrtví k oné „méněcenné rase“ (dle pana Veličky) nepatřili, šlo o občany, kteří se nazývají v novodobém newspeaku jako majoritní.

Jako vždy je třeba i v tomto případě řešit otázku svobody slova. V demokratické společnosti jsou páky na potlačení psaných či mluvených projevů velmi omezené, což je na jednu stranu dobře, na straně druhé je však poměrně bezbranná právě vůči podobným útokům na samotné její základy, mezi které nepochybně patří i právo na ochranu menšin. Z historie víme, jak zprvu nenápadné poznámky, narážky a malé poznámky způsobily posléze šílenství v podobně celospolečenského třeštění, do něhož se občané buď přímo zapojili, nebo jen mlčky přihlíželi a změnili tak původní demokracii v totalitu.

Pan Velička je nicméně důležitý. Měl by být veřejně vystaven jako etalon, kam lze zajít v myšlenkové zhovadilosti, jako někdo, kdo je – slušně řečeno – něčím natolik odporným, že s ním nikdo nebude mluvit, nikdo mu nebude vydávat jeho spisky a stane se symbolem společenského hnusu.

 

 

Subscribe
Upozornit na
guest

25 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Pavel Dvořák
3 let před

Vlastenec a jeho noviny?
https://www.youtube.com/watch?v=WtflGcBM2b8
Již Kare Havlíček Borovský k tomu řekl své.

Jan Šik
3 let před

Děkuji Vám, Tomáši. Tento hnus je potřeba jednoznačně odsoudit a postavit se proti němu, jako jste to udělal Vy. Je také správné, že odpor vyjádřila i řada politiků z různých politických stran. O pánovi jsem sice dosud neslyšel, ale bohužel není sám. Těch zatím nenápadných panů, co nosí bílé košile, ale nejradši by je vyměnili za hnědé, je mezi námi docela dost. Těch náznaků je plno. Od hrnků s Mengelem, po podivné servery a revizionistickou literaturu. Nenechme zneužívat demokracii!!! Hezký večer

Pavel Dvořák
3 let před

Připomínám podobnou tragedii – dvě zavražděné ženy. V Rovensku p. Tr. a v Turnově. Podobně bylo známo, že pachatel (20 let v base za vraždu) byl ihned podezřelý, ovšem policie to nějak ignorovala. Až udeřil podruhé. V Bohumíně údajně pachatel rodině vyhrožoval, a zase nic. V kriminalistické praxi se zkoumá, jaký vztah měla oběť a pachatel. A žel – i způsob života oběti bývá předehrou k tragedii. V době svátků (5. a 6. 7.) přišlo o život při dopravních nehodách 16 lidí. A? Nic. Je to menší tragedie? Na rozpoutání nechutných vášní mají svůj podíl media, a to zamlžováním skutečností.… Číst vice »

Vladimír T. Gottwald
3 let před

Ten článek patřil k tomu nejodpornějšímu, co jsem v poslední době na síti viděl. Jen potvrdil mé přesvědčení, že mezi ultralevicovým odpadem internacionalistickým a ultralevicovým odpadem nacionalistickým jsou jen drobné rozdíly v tom, který kolektiv preferují, ale nikoli v úrovni tuposti a sprostoty. A ač byl ten text tuším psán pod pseudonymem, nedokážu si fakt představit, že by to mohl vyzvracet někdo jiný než Velička.
Jsou holt chvíle, kdy i já, coby klasický liberál a stoupenec co nejširšího pojetí svobody slova, zaváhám ve svém přesvědčení, že i totálním pablbům by měla ponechána možnost znemožnit se veřejně.

Vladimír T. Gottwald
3 let před

Jenže ten můj postoj se týká i toho, že v Česku jsou hranice omezování svobody zákonem na můj vkus jednak nadmíru omezující, jednak formulovány příliš vágně.

David Vlk
3 let před

skvělé Tome

Tomáš Flaška
3 let před

Tak Vlastenecké noviny jsou na seznamu dezinformačních serverů. A ono se stačí podívat i na ty autory, co tam píší (namátkou Ivan David), a je to jasné.

Tomáš Flaška
3 let před

Víš Tomáši, mě taky jeden takový server přebírá. Několikrát jsem už uvažoval, že jim to zakážu. Ale pak si říkám, že ty jejich čtenáři potřebují také občas vidět jiný názor, než na jaký jsou zvyklí. Rozdíl je, když někdo na takový server píše, protože s ním ideologicky souzní. A to je konkrétně případ p. Macka a hodně bohužel i p. Šichtařové.

Zdeňka Ortová
3 let před

Tomáši, to je neskutečný, nemůžu uvěřit, kdo všechno si říká člověk. Když jsem tu šílenou zprávu zaregistrovala poprvé, málem jsem se zalkla děsem a žalem nad tou hrůzou a tolika zmařenými životy. Ani na vteřinu jsem nepomyslela na nic jiného, než že tak neskutečným způsobem vyhaslo tolik životů. Když jsem před chvílí ve zprávách zahlídla začátek další z reportáží na toto téma, musela jsem to honem vypnout, protože mám pocit, že víc hrůzy už neunesu. A je mi úplně fuk, jestli oběti žhářské vraždy byli lidé opálení, pihovatí nebo mourovatí, bože můj, byli to hlavně lidi. Ach jo. Jo a… Číst vice »

Martin Braun
Martin Braun
3 let před

Miloš Zeman se k celé tragedii vyjádřil už včera. Miloš Zeman – prezident České republiky
1d ·
‪Tragická událost v Bohumíně mne mnoho zasáhla. Myslím ve svém srdci na oběti a pozůstalé. ‬

Martin Braun
Martin Braun
3 let před

Vždyť je v tom mém komentáři.

Martin Braun
Martin Braun
3 let před

No já zase ten váš dotaz nepochopil. Ono je to tím, že zde nefungují odkazy jako jinde, takže se ukáže pouze text. Proto jsem se udivil vašemu dotazu. A mimochodem, dovolte starému zvědavci všetečný dotaz. Co může, může li, udělat onen zvědavec pro to, aby se stal členem tohoto kolektivu psavců?

David Vlk
3 let před
Reply to  Martin Braun

Denně udělat aspoň tři dobré skutky, nekrást,nelhat…………………neeee samozřejmě kecám 😀 pokud chcete registraci, Tomáš Vám ji určitě pošle.Vy psát umíte a nejste ani fašoun ,ani hlupák tak to bude formalitka. 😀

Martin Braun
Martin Braun
3 let před
Reply to  David Vlk

Kdyby jen fašoun. Já nejsem ani komunista což je taky velké plus si myslím.

Filip Vracovský
Filip Vracovský
3 let před

Velmi dobře napsáno, hrůza a pachuť ze všeho je obrovská….

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial