Nervěte mě furt do nějaké škatulky.

Manželka mi udělala kázání. Spadl jsem asi do morálního bahna.

Koupil jsem si totiž škodlivou kšiltovku. Škodlivá kšiltovka vypadá až příliš mladistvě. Zbláznil jsem se? Začínám v padesáti dětinštět? Bude ze mě takový ten srandovní pán, co si barví vlasy a nahání mladý kočky na půjčenou káru z půjčovny?
Těch příznaků, že  jsem se zbláznil je mnohem víc. Zahodil jsem nadějnou kariéru blogera na Idnesu a připravil se nejen o poplácávání po zádech, ale i o palečky od již dávno pramálo nebezpečných seniorek. Navíc jsem v padesáti začal chodit pravidelně k holiči a taky …… nechal jsem si narůst fousy. Zaručeně proto, aby zakryly mou druhou, třetí a čtvrtou bradu.
A taky žertuju v obchodech s potetovanými mladými ženami za pultem. Chválím jim tetování pohádkových postaviček, třeba že nezapomněly na Rákosníčka a Makovou panenku.
Nesmíme zapomenout taky na to, že se v poslední době oblékám jako motorkář, třeba včera jsem si koupil tričko s indiánem a pak tu závadnou kšiltovku s lebkou. Kam to proboha budu nosit, jakože ven mezi dospělý lidi????
A úplně nejstrašnější prohřešek je,  že si ještě navíc „Ó hrůzo“ občas vyfotím selfie.
Všechno to evidentně směřuje k tomu, že se nám dědeček Vlk zbláznil, že se o mě prý zřejmě pokouší třetí míza. Prostě ………blbnu na stará kolena.
Dneska si mě teda manželka vzala na kobereček a jestli ještě prý přijdu s tím, že začnu hubnout(zrovna o tom tak trochu přemýšlím ) tak je to jasné , že mi přeskočilo a svým nebezpečným chováním ohrožuji rodinu, světový mír a křehkou ekologickou rovnováhu v deltě řeky Dunaj.
  Na svou obranu uvádím, že pracuji 14 hodin denně furt pod mámivou září bledých zářivek, na slunko ani nevylezu, takže mám stříbřitý odstín kůže dva dny staré mrtvoly a kšiltovku jsem si koupil proto, abych si prostě nespálil kokos.
Vousy mám proto, že mě nebaví se holit, protože na tohle jsem teda fakt línej a trička z Uncle Sam s indiánem a lebkami nosím proto, protože jsem tlustej jak prase a oni vyrábějí vše i v 3XL.
A navíc jsem už trochu starej a tak se chci cítit pohodlně . V sáčku s kravatkou už mě teda neuvidíte ani na pohřbu.(Jedině na mým teda)
Mladé holky jsou samozřejmě kontroverzní téma.  Měl jsem je prostě rád vždycky, teď  padesátí už si s nimi jen rád povídám. Jóóó……….samozřejmě  byla doba, kdy jsem je chtěl všechny přefiknout, ale už dávno jsem pochopil, že se mi to nikdy nepodaří a hlavně, že je to furt stejný kolečko jak na malým řetízkáči, mění se jen obal, obsah je nakonec prostě vždycky ženská. (což je vlastně strašně moc, ženy jsou totiž mnohem vyšší bytosti než mi chlapi)

 

Kuwa………. jestli takhle teda vypadá revoluční třetí míza, tak to teda není žádný velký dobrodružství. Já bych si chtěl prostě jen stárnout tak nějak trochu po svým.

Takže opravdu mě ohrožuje nebezpečná třetí míza?

Jestli ono to spíš nebude tím, že se konečně v padesáti můžu začít chovat tak jak chci. Protože už to není ani o svalech a opálené kůži, už to není ani o mém ocelově modrém pohledu a nabouchané káře před barákem. Už to vůbec není o těch penězích, co dokážu vydělat. Už je to prostě jen o tom,  žít si po zbytek života tak jak chci. Nedělat kompromisy, nelézt nikomu do zadku, říkat to co si opravdu myslím a když pálí slunko vzít si na kokos prima kšiltovku.
Takže nervěte mě pořád do nějaké škatulky a do bedny prosím taky ještě ne. Chtěl bych prostě ještě pár let užívat mírnými doušky života .
PS. Jdu si zalít kaktusy a jdu si po sto letech zase přečíst Mikulášovy prázdniny od pana Sempé. Bývala to velká sranda, tak jsem zvědavej co dneska.

Subscribe
Upozornit na
guest

16 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Pavla Kolářová
Pavla Kolářová
3 let před

Hele, fakt si člověk může dělat v padesáti, co chce? Ještě v tom neumím chodit, je mi padesát teprve ode dneška. Ale víš co, věk/nevěk v poslední době si plus mínus (až na výjimky) dělám, co mne napadne, a hodlám v tom pokračovat. Náhodou, vousy ti sluší, konfekční velikost nos takovou, která tě zdravotně neohrožuje a před spaním si čti cokoliv, co tě baví… Tomu se neříká „třetí míza“, ale zmoudření… :))

Ladislav Nádvorník
3 let před

..pohodlí bez holení..jsem objevil už na škole… a po vojně vyměnil všechny fotky ve všech možných dokladech…a od tý doby jsem to nikdy úplně neshodil…

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před
Reply to  David Vlk

Mi povídejte, chlapi, ale na druhé straně, když je moc dlouhej, tak je to trochu oštarné.

Martin
Martin
3 let před

Doufám, že se v té prďácké čepici dojdeš vokázat. A nemyslím do obchodu. 👍😁

Jan prazak
3 let před

Konečně jsi dostal rozum😃😃😃

Marek Valíček
3 let před

tak tohle se cetlo jedna basen, Vlcaku
taky si uz leta jedu vlastni lajnu a je mi v tom dobre
vcera jsem na jarmark v nasi vesnici natah ruzovy triko a starsi sortky a baby se se mnou chtely fotit vic, nez se svatym Prokopem
at je ti dobre – o to jediny jde!

Marek Valíček
3 let před
Reply to  David Vlk

no prosim… a pak ze jen buzny

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

A co sbíráš, Davídku? Máš v pořádku svý angličáky? Co Tvoje sbírka pivních tácků, hvězd NHL nebo nahých slečen? Neboj, jedeme v tom všichni. Je fajn, že se bavíš. A Mikulášovy patálie je fakt bezva kniha. Fajnovou neděli.

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před
Reply to  David Vlk

No, taky jsem byl sám sebou překvapený, že jsem to dal. To je tak, když v hospodě po páté rundě prohlásíš, že stát na prknech není žádná věda, ostatní se toho chytí a mají Tě za sraba, pokud bys uhnul. A na druhé straně, děsně mě to baví. Pořád vymýšlíme, jak by to šlo opepřit, aby to bylo ještě lepší, je to jiný svět, pro mně nový a zajímavý. A musím se pochlubit, že mé odpůrkyni se to líbí, což je unikum.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial