Přání řepkového muže: řídit dělohu jako firmu

Zřídkakdy se vyjadřuji k politice, ale po období rezignované letargie, do kterého mě uvrhly zmatené kroky řepkového muže a jeho party odborníků v období reálného nouzového stavu, mě ke klávesnici vrátila jeho úderná analýza porodnosti: ,,...Je třeba podporovat všemi možnými nástroji, aby ženy rodily své první dítě mnohem dříve, než dosáhnou 30. roku svého života (optimální je věk okolo 24. roku života ženy).“

Kdyby to bylo jen standardní meknutí typu ,,Kdo nemá peníze na EET pokladnu, ať nepodniká,“ neřešila bych to. Ale protože se svým výrokem zařadil do ohromného množství lidí (především mužů), kteří mají názory na optimální věk rodiček, nabídnu čtenářům Blogosféry svůj projev rozčilení.

Současné veřejné mínění je zhruba následující: ženy rodí moc pozdě a málo. Sebejistí komentátoři pak rádi přihazují k dobru, že to je způsobeno nepřirozenou a módní tendencí dnešních žen usilovat o vysoké kariérní posty, pracovní úspěchy a materiální zabezpečení – zkrátka domény, které by bylo lépe nechat v rukou mužů, kde byly od nepaměti až dosud.

Zajímavé je, jak se z této porodnostní rovnice vytrácejí muži. Málokoho v tomto kontextu napadne, že na dítě musejí být dva (což je naopak do mrtě omíláno při argumentaci, proč je nepřirozené, když homosexuálové vychovávají děti). Zkrátka, když jste ženou na prahu dospělosti a chcete stihnout první dítě do čtyřiadvaceti, musíte se řídit následujícím časovým itinerářem:

  • chcete-li stihnout vysokou školu (a mít tak později v životě naději na jakékoliv kvalifikovanější zaměstnání), musíte se na ni dostat okamžitě po maturitě a nesmíte ztratit ani rok. A to ani v případě, že byste ten rok chtěla strávit studiem v zahraničí. Nechte to mužům, nestíháte to.
  • nalezněte ideálního partnera nejpozději do dvaadvaceti. Máte tak rok na to ho poznat. Pokud máte s tímto bodem problém, je to patrně tím, že velká část mužů ve vašem věku ještě studuje, protože byla na Erasmu nebo (nedopusť Pánbu) získává pracovní zkušenosti. Pokud netrváte na vysokoškolákovi, je to ideální. Druhým problémem by však mohla být jejich ochota k zakládání rodiny. Nemám na tohle téma žádný řádný průzkum, ale tuším, že pokud bych kontaktovala všechny mužské kontakty spadající do této věkové kategorie ve svém mobilu otázkou ,,Byl bys teď připraven k založení rodiny?“, asi by si to nevyložili správně. Patrně bych nedostala žádnou kladnou odpověď, možná sem tam nějaký dickpic.*
  • koukejte se materiálně zajistit. Pokud nepocházíte z nadstandardně zajištěné rodiny, i v návaznosti na předchozí bod může být tato část poněkud problematická. Řešením obou těchto bodů je rafinovaná strategie spočívající ve výběru partnera ze starších, zajištěných mužů. Rozkaz zněl jasně: optimální věk je okolo 24. roku života ženy! Bohužel takových mužů není právě tolik, že bychom se v nich mohli přehrabovat vidlemi.
    Každopádně pokud v tomto bodě neuspějete, nečeká vás nic hezkého. Od svých spoluobčanů se dočkáte maximálně rady, že ,,pokud je nedokážete uživit, neměla jste si je dělat.“ Zálohové výživné dosud neexistuje, ale vypadá to, že nárok na něj vznikne po čtyřech měsících neplacení a to v maximální výši 3.000,- Kč. Připravte se na baby boom.

Těžko říct, jak hluboko v úvahách lidé dospějí, když hodnotí reprodukční rozhodování dnešních žen. Touha po dítěti je pro mnoho žen přirozená. Stačilo by neházet mladým rodinám klacky pod nohy a třeba navýšit počet míst ve školkách. Řepkový muž souhlasí a při hlasování o navýšení rozpočtu pro předškolní zařízení… hlasuje proti.

Pro kohokoliv, kdo má názor na to, v kolika letech by měly ženy začít rodit, mám stejný vzkaz jako pro ty, kteří vědí nejlépe, z čeho by studenti měli maturovat: nechejte to na nich a starejte se o své.

*dickpic: fotografie penisu, často nevyžádaná, zasílaná objektu zájmu přes zprávy či sociální sítě za účelem demonstrace mužnosti

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

22 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
David Vlk
4 let před

Dobrý!!!

Dáša Stárková
4 let před

Naprosto Ti, Adélko, rozumím, bývala jsem na tom podobně a dcera i potencionální snacha jsou na tom stejně. Já jsem měla nejstaršího syna (počatého měsíc po promoci) ve 24 jen díky tomu, že tatínek starších dětí je o 5 let starší a bál se, že by mu vypršelo datum expirace. Nakonec to dopadlo tak, že mám děti dvou generací, neboť mám přesně 20 let (a 4 měsíce) mezi nejstarším a nejmladším synkem :-D. Tak teď nevím, jsem mladá (24 a 27 let) anebo stará (44) matka? Nedej se takovými žvásty rozčílit 😉

Jan Olejníček
Jan Olejníček
4 let před

Dobrý článek, pobavil. Můj názor na Babiše se nijak neliší od vašeho, nicméně, pokud mu chcete vyčítat „agresívní hnojení a postřiky “ (v jednom vašem vstupu do diskuse), pak by mě zajímal počet Babišů na západ od našich hranic. Spotřeba pesticidů v kg/ha je v ČR 1,74, Německu 4,03 a třeba Nizozemí 7,9.

Ladislav Nádvorník
4 let před

..podklad…???

Jan Olejníček
Jan Olejníček
4 let před

FAO

Jan Olejníček
Jan Olejníček
4 let před

Dnes na toto téma vyšel článek na ekolist.cz

Jan Olejníček
Jan Olejníček
4 let před

Obrovská jednolitá pole byla i před Agrofertem. Čímž neříkám, že je to dobře. Menší farmy=menší produktivita práce…. A už teď nejsou lidi, kteří by to chtěli dělat.

Stanislav Látal
Stanislav Látal
3 let před

K tomu ničení půdy. Můj děda (bezzemek) měl po válce (2SV) pronajaté sedláctví v Sudetech (Čermná) a tam za pomoci jednoho starého Němce (národnost, neodsunutý), který mu občas poradil měl výnosy na podstatně vyšší úrovni než okolní JZD. Tak mu potom neprodloužili pronájem a musel pryč … Představte si, že na chemii neměl a protože měl asi 3 rybníky, tak nich posekal 2m Ostí, které na zanedbaných polích rostlo (strojně, koněm) a nechal ho v jednom rybníku vykvasit. Potom tím krmil krávy a ony mu kupodivu zvýšily dojivost (co ten starý němčour všechno nevěděl !). No a chlévskou mrvou (odleželou)… Číst vice »

Ladislav Nádvorník
4 let před

…ajajaj..takže ..přestože jsem snad nikdy nenapsal jediného o tom, kdy že by snad ženy měly mít rodinu či děti…byl jsem jednou větou zařazen do skupiny těch …“kteří vědí vše nejlépe“… vás ta matematika ale musela neuvěřitelně nebavit….

Ladislav Nádvorník
4 let před

…nic proti vám nemám..ale za vztahovačného byste mne asi mohla označit…kdybyste do článku nevložila odkaz na váš článek…který byl..a to si přiznejme…přímou reakcí a jakousi polemikou s mým názorem na povinnou maturitu z matematiky…nic víc nic méně……kdyby to bylo bez toho odkazu..ani bych nepípl… protože kromě nás dvou…by si spojitost asi nikdo ani neuvědomil… ale takhle jste mne vlastně přímo k reakci vyzvala…takže o vztahovačnosti bych rozhodně nemluvil…. sorry..ale pokud jsem vyzván…reaguji…

Stanislav Látal
Stanislav Látal
3 let před

Vzpomněl jsem si na film „Jáchyme, hoď ho do stroje“.
Pan Hlinomaz tam v jedné scéně prohlásil „jen ať si pindaj, my víme svý !“ (hrál tam saniťáka z blázince) …

Tomáš Vodvářka
Admin
4 let před

Řepkový muž…..dobrý. Jako celý Tvůj blog.

Tomáš Flaška
4 let před

😊 Vtipné, dobré. Já si při své věku snad mohu dovolit nezdvořilý dotaz – prý budete teď dělat státnice. Na čem?

Tomáš Flaška
4 let před

Jasně. Zaujala mě Vaše znalost IT. A taky mám dva kluky, jeden státnicoval a je IT profesionál a druhý sotva odmaturoval a jezdí dodávkou. Ale asi tady nebudeme probírat soukromé věci.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial