Jak jsme chytali Bohouše aneb malé rodinné drama v koronavirové době

Jsme po obědě, já se věnuji nádobí. Vyklidit myčku, zbylé jídlo přenést do krabiček, prázdné nádobí opláchnout a do myčky s ním. Najednou slyším vrčet Sindy.

Sindy je naše fenka jack russela teriéra, čili pětikilový predátor. A vrčela zvláštně, temně, jinak než obvykle. Vrčela směrem ke vchodovým dveřím a držela si odstup. Znáte to, pes který vrčí, nekouše, nebo tak nějak. Soused se často rochňá v garáži, takže jsem v duchu brblala, co jí zase vadí, ale nejdřív jsem tomu žádnou pozornost nevěnovala.

Ona je taková naše Keliška, nic jí neunikne a nic nenechá bez komentáře. Chvíli jsem to vydržela, ale pak už mi to nedalo a šla jsem se podívat. Cestou si ještě brblala na případné koledníky. Vždyť jsme se domluvili, že koleda nebude. Nejen, že jsem nebarvila vajíčka, ale ani jsem nechystala žádné mlsky. I tu pálenku pro tatínky jsme vypili. To bude trapas!

Najednou šok. Po pantech dveří se snaží vyšplhat Bohouš, synova 8 letá korálovka. Musel nějak uniknout ze svého terária, které je na stolku, takže tak 1,5m, a po schodech z podkroví do přízemí.

Zavřu tedy dveře do obýváku, přeci jen teriér je teriér, a polohlasem zavolám na syna, že se mu had vydal na vandr a přemýšlím, co na něj hodím, kdyby se rozhodl nepočkat. No asi bundu.

Protože už nedávno ze svého terária unikl, (dcerka se tak šlechtí na svou online výuku a najednou se jí v ústrety plazí Bohuna), šlo to už ráz na ráz. Syn hada chytil tak, aby nás, zjevně rozladěný dalším neúspěšným pokusem, nepokousal,a šup s ním do terária.

Netušíme, kudy uprchl, ale pro jistotu jsme na horní desku, rozdělenou kvůli kabelu vedoucímu k lampě, položili další těžkou knihu.

Chudák Bohouš!

 

Subscribe
Upozornit na
guest

8 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
David Vlk
4 let před

Á nazdárek Dáši 😀

Tomáš Vodvářka
Admin
4 let před

Vítej, Dášo. Tak nějak se kloním k Tomovi Flaškovi pode mnou. Ne, že bych měl hysterický záchvat, ale raději bych se cicmal s Jack Russelem, než s tou hadicí.

Tomáš Flaška
4 let před

No teda upřímně řečeno, láska k vlastním dětem …. to tedy radši neláska a had by mi přes práh domu nesměl.

Jana M.
4 let před

vítej Dášo :-), Co když se Bohouš naučí číst?

Jana M.
4 let před

Kdyby pochybělo, pošlu krabici 🙂

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial