Coronavirus a spiklenecké teorie

Dozvěděli jsme se, že vznikl v tajných laboratořích v USA, že tam unikl, pak že v Litvě, Belgii … východní propaganda jede naplno. To známe již z dřívějška. AIDS přeci také vznikl v USA, jak nám bylo vtloukáno do hlavy. 

Sice to tvrzení o vzniku v USA při pohledu na počet jejich obětí poněkud pokulhává, ale to je šiřitelům těchto teorií jedno. Propagandistická kola Moskvy jedou na plno.

Nicméně podívejme se na vyjádření jedné z odbornic, „zakleknuté“ doktorky Pekové. V rozhovoru pro časopis Reflex tvrdí:

Redaktorka: Ano, vy jste naznačila možnost, že tento virus byl vytvořen laboratorně, protože tomu odpovídají některé jeho genové charakteristiky, a nedopatřením unikl. Myslíte si to stále?

Soňa Peková: Myslím si to stále.

Redaktorka: I přesto, že analýza genomů SARS-CoV-2 a příbuzných koronavirů provedená mezinárodním týmem vědců nepřinesla o laboratorní úpravě důkazy?

Soňa Peková: Jak to vysvětlit, abych vás nezahltila odbornými termíny? Genom tohoto viru je jasně definován, má své stavební komponenty a na první pohled opravdu vypadá, že je z netopýra. Akorát „cihličky“, z nichž je stavba genomu postavená, jsou v některých oblastech atypické. Takže dům vypadá architektonicky stejně, ale cihly, jež byly použity na stavbu, jsou v některých důležitých místech jiné, než by člověk očekával.

Tak a pojďme dál. Čína nejnověji zakázala všem vědcům uveřejňovat jakékoliv poznatky a zprávy ze studií o původu viru. Zprávu musí před uveřejněním schválit centrální orgány. To už je trochu divné, nemyslíte?

A do třetice. Kdo myslíte, že jako první začal do světa troubit zprávu, že virus je umělý a vznikl v USA? Za a) je správně – Čína.

Už je to takový divný sled okolností. Netvrdím, že Čína virem napadla svět. To by se samozřejmě rovnalo vyhlášení války. Ale je docela možné, že zbraň vyvíjeli a vymkla se jim z kontroly.

Ať už je vir umělý nebo přírodní, faktem zůstává, že Čína svým počátečním zatloukáním způsobila nedozírné škody. Ty lidské už nikdo nenapraví, ty materiální by jí měly být připsány k náhradě.

Subscribe
Upozornit na
guest

3 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Marek Trizuljak
4 let před

Naprostá klasika a ryzí propagandistický komunizmus. Jak od Číny, tak od Ruska (které se navenek tváří jako „nekomunistické“, na důkaz čehož podporuje krajní pravici a slušně řečeno „neonacionalisty“). „Zlí“ Američané na nás v padesátých létech sypali amerického brouka a nyní neviditelné broučky koronaviru. Stejné, tupé schéma

Dáša Stárková
4 let před

Tak zažili jsme to všichni, i když jen z doslechu či ze článků, jak Čína zachází s vlastním lidem, jak násilně redukovala populaci, takže tam teď mají spoustu chlapů-jedináčků, pro které nejsou žádné nevěsty. Takže bych se vůbec nedivila, že byli schopni nakazit a vlastní lidi a nechat je roznést tenhle virus po celém světě. Ostatně, dvě mouchy jednou ranou. zredukovali vlastní populaci, i tu světovou a ukázali světu, že jsou taky významným hráčem na trhu.

Tomáš Vodvářka
Admin
4 let před

Je to typický rys totalitní moci. Moc za každou cenu, jako vrchol. Bez jakéhokoliv ohledu na další komponenty lidské společnosti, jako je cena života, humanita atd. Takže nějakých pár desítek tisíc životů, resp. smrtí? Vždyť je to jendo, důležitější je expanse. A kšeft.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial