Tomu už šplouchá na maják

Tak jsme se jako děti vyjadřovali o někom, komu jsme chtěli naznačit, že jeho úvahy jsou, mírně řečeno, naprosto mimo mísu. Platí to i dnes ve světě vrcholové politiky.

Prezident Pavel svolal na Hrad schůzku koalice a opozice ohledně důchodové reformy. Každému je po zkušenostech posledních 20ti let jasné, že bez dohody širokého politického spektra nic neprojde. Buď nebude nic, nebo někdo něco prosadí silou a po volbách to ten druhý zruší.

Dohadovali se, měli různé názory na věc, ale nějakou společnou řeč našli. Minimálně o tom, že do příště se rozpracují nějaké další body, předloží analýzy a za pár týdnů se znova sejdou a zkusí se posunout dál. To stvrdili i na společné tiskové konferenci.

Pak se šéf ANO Andrej Babiš vrátil z dovolené, něco mu přelétlo přes nos a podle p. Schillerové a p. Havlíčka (účastníci jednání, vysocí funkcionáři ANO) bylo vše jinak a nic se nedohodlo.

Ostatní účastníci jednání tvrdili, že se dohodlo.

ANO reagovalo, že na další jednání už nebude chodit. Dnes toto prohlášení rozšířilo o: Stínová vláda rozhodla, že s touto vládou nemá smysl pokračovat v jakýchkoliv dalších jednáních strategického charakteru v hospodářské a sociální oblasti, a to i za účasti pana prezidenta,“ shrnul p. Havlíček.

Připomínám slova Andreje Babiše krátce po prohraných volbách: „Můžete se spolehnout, že budeme, jak jsem to slíbil, konstruktivní opozice. Nám záleží na tom, aby naše země prosperovala, naši lidé se měli dobře a já myslím, že to je společný cíl.

Tak to je samozřejmě úžasné rozhodnutí, protože jsme tam, kde jsme byli. Buď se tedy nedohodne nic, nebo vláda něco prosadí svou většinou, což ANO po případných vyhraných volbách zase smete ze stolu. To už známe několik desetiletí. A co pak? Prosadí si zase ANO něco bez ohledu na opozici? Nebo bude doufat v rozumnou opozici s kterou se o něčem domluví? ANO se prostě chová jako zhrzená milenka.

Prezidentská kancelář se namíchla (nedivím se) a zveřejnila zápis z onoho jednání na Hradě o důchodech, který hnutí ANO usvědčuje ze lži. A teď to začalo.

Nejdříve p. Havlíček říkal něco o nehoráznosti, že se na zveřejnění dokumentu nedohodli. Pak ovšem gradovala poslankyně ANO p. Balaštíková, když prohlásila, že na Hradě byla špatná akustika a p. Schillerová ani pořádně neslyšela o čem se jednalo. Tak to je úžasné, oni pořádně neslyší, ale nejdříve výsledky jednání na tiskovce potvrdí a pak zase tvrdí, že to bylo jinak. A to ani pořádně neslyšeli o čem se tam jedná. Dokonalé.

Ovšem to jsem netušil, že ji ještě překoná p. Havlíček: „Nezažil jsem za posledních 30 let to, že by někdo vydal zápis za oficiální, když to neodsouhlasí druhá strana. Čili na mě to dělá dojem, že to byla bouda.“ A už jsme u toho. Konspirace jako vyšitá. Někdo to na ně ušil. Předpokládám, že Soros, EU, CIA, Fyala, Pětidemolice nebo ilumináti.

Mně to už připadá jako groteska. Ale jako děti bychom řekli tradičně: těm hlavounům ANO už šplouchá na maják.

Subscribe
Upozornit na
guest

1 Komentář
Inline Feedbacks
View all comments
Tomáš Vodvářka
Admin
18 dní před

Začíná být zřejmé, že ti mentální prostituti okolo předsedy Babiše jsou schopni velmi ohnivě zdůvodnit modrou barvu trávy s tím, že zeleň je fiktivní, podstrčená a pod špatným úhlem dopadu světla.
O to nejde, výskyt pitomců na jeden kvadrátní kilometr je v dějinách nejspíše konstantní. Zoufalé je, že je jim poskytován mediální prostor, kde část publika místo pískotu a házení rajčat řičí blahem a tleská.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial