Od čeho tu ti úředníci tedy jsou?

Dnes se v různých poslaneckých a vládních kruzích jednalo o dvou docela zajímavých věcech. A ještě zajímavější jsou postoje některých našich zákonodárců a ministrů.

Tím prvním je novela zákon o zbraních. Zavádí mimo jiné povinnost prodejců hlásit podezřelé nákupy. Jeden ministr k tomu v rozhlase uvedl, že kdyby třeba nakupující působil psychicky nevyrovnaně a v podobných případech. Já se ptám – jak prosím? Zbraně si přeci nemůžete nakupovat bez zbrojního průkazu. To jako se může stát, že bude zbrojní průkaz vydán psychicky labilnímu jedinci? Tohle myslí někdo vážně? Proč tam tedy ti lékaři a úředníci, kteří musí posvětit vydání zbrojního průkazu, jsou?

Druhou normou bylo schválení jednoduššího vymáhaní pokut za přestupky řidičů spáchané na území jiného členského státu EU. Tady mě zaujala jedna věc – proti byli poslanci za ANO. Odůvodnili to tím, že se obávají nárůstu byrokracie pro naše úředníky. A opět se ptám – jak prosím? Tak o co jim jde?

Jde jim o to, aby tu zahraniční řidiči mohli páchat beztrestně přestupky? Asi to většinou známe. Přejedete hranice a řidiči jezdí jak beránci. Ti samí řidiči ze sousedního státu přejedou naše hranice a nestačíte se divit, co tu vyvádějí. Nebudu jmenovat zemi (nebo země).

Nebo chtějí poslanci ANO chránit naše občany, aby nebyli za tyto věci postihováni v zahraničí? To je ale poněkud ostudné, nemyslíte?

Zdůvodnění, že by to mohlo zvýšit administrativu, u mě neobstojí. Právě kvůli takovýmto věcem si úředníky platíme. Tímto se chrání ti ostatní na silnicích, co se chovají slušně, nebo jedou na kole, či jdou pěšky.

Psáno exkluzivně pro: www.blogosfera.cz

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

2 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Tomáš Vodvářka
Admin
3 měsíců před

Nějakou dobu jsem tu nebyl. A koukal jsem se ČT, kde se vymlouvá pan Havlíček z toho, jak s paní Schillerovou nejprve souhlasili se zvýšením věku odchodu do důchodu /byl u toho pan president a představitelé Pětikoalice/, a po příchodu pana Babiše z dovolené všechno popřeli.
To už není ani zábavné. Dívám se na pana Havlíčka v televizi a tak nějak vidím šlapku na štrychu

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial