Proč se divíte, že vás Ukrajinci považují za proruské kolaboranty?

Ukrajinský server Texty uveřejnil rozsáhlý seznam osobností z celé Evropy, které považuje Ukrajině za nepřátelské, nebo přímo za podporovatele Ruska. A je mezi nimi i hodně Čechů.

Jen drobné představení serveru Texty. V roce 2019 získali členové webu Texty Roman Kulchynskyj a Anatolij Bondarenko cenu High Standards of Journalism za „stabilní, vysoce kvalitní mediální projekt/produkt“. O rok dříve získal server bronzovou cenu v soutěži mezinárodní organizace The Society for News Design za interaktivní mapu Leprosy of the Land. V roce 2020 vyhrál web Texty cenu na udílení cen Sigma Awards 2020 za nejlepší internetovou aplikaci zvanou Hot Disinfo From Russia (Žhavé dezinformace z Ruska). Sigma Awards jsou ceny, které se udílejí v datové žurnalistice. Zdroj.

A kdo se na tomto seznamu objevil od nás? Předseda hnutí ANO Andrej Babiš, jeho místopředsedkyně Alena Schillerová, nebo Radek Vondráček. Samozřejmě předseda SPD Tomio Okamura, bývalý premiér Jiří Paroubek, předsedkyně komunistů Kateřina Konečná, bývalý europoslanec Jan Keller. Dále dezinformátoři Lubomír Volný, Jindřich Rajchl nebo Adam Bartoš. Nechybí samozřejmě ani Václav Klaus a další. Podotýkám, že další náš exprezident Miloš Zeman tomuto seznamu asi unikl za pět minut dvanáct.

Asi netřeba citovat všechny proslovy a skutky, které uvedené „osobnosti“ pronesly, nebo vykonaly. Za všechny snad jen Andrej Babiš, který při prezidentské volbě jednoznačně deklaroval, že napadeným spojencům v NATO by na pomoc nepřišel, o Ukrajině ani nemluvě.

O těch ostatních je to asi stručně řečeno takto: my chceme mír a proto by se na Ukrajinu neměly dodávat zbraně. Jak by ten mír vypadal, jsme mohli vidět v Buči, kde byli při ruské okupaci popraveni ukrajinští vojáci a povražděny desítky civilistů.

A pokud tito ze seznamu stále nechápou, co říkají, tak ještě jednodušeji. Ukrajinci nás prosí o pomoc ve formě zbraní, aby se mohli bránit. Rusové nechtějí, abychom tam ty zbraně dodávali. A pokud někdo brojí proti dodávkám zbraní Ukrajině, tak čí zájmy si myslí, že hájí?

A jak se ještě mohou naivně divit, že jsou na takovémto seznamu?

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

4 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Vl.V
Vl.V
5 měsíců před

Jestlipak tam take maji iDnesovou organizaci KSCm s presedou Rozsi*alem a jeo nohsledy?

Tomáš Vodvářka
Admin
5 měsíců před

O těch jmenovaných se to ví. Kupříkladu expresident Klaus považoval mrtvé v Buči za herce už krátce po začátku agrese. Dodnes je na ruské straně. Paroubka netřeba komentovat, jeho články na idnes jsou dostatečně výmluvné.
Ivan David je pošuk, nejspíše jsou některé psychické poruchy přenosné….
Naštěstí těch, kteří Ukrajinu podporují, je mnohem více, i když se o nich nepíše.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial