Ohrazujete se dezoláti? Tak neplácejte ptákoviny!

Když ovšem nějaká nepříliš chytrá hlava urazí renomovaného historika Andreje Zubova a napíše o něm nesmysly, pak je rázné označení na místě. Je třeba zahodit politickou korektnost a nazvat hloupost pravým jménem.

Osobně si myslím, že pan Zubov se ve svém věku mohl věnovat třeba na dače včelám a nikdo by si ho nevšímal. Máme starosti postarat se o vlastní důchodce a tady nám s celou rodinou ujídá z koláče. Do Ruska se už asi nevrátí, budeme je do smrti živit,“ napsal do diskuse pod článkem na iDNES.cz nějaký Miroslav Makovec. V diskusi na jeho adresu padla slova ubožák, já dodávám dezolát, čecháček a dutá hlava. Jedná se o mimořádně stupidní příspěvek a lidé ho v reakcích právem řádně sepsuli.

Profesor Andrej Zubov nyní žije v České republice, protože byl de facto vyštván z Ruska kvůli nesouhlasu s jeho agresivní politikou a bylo mu zakázáno učit na jakékoliv ruské škole. V roce 2019 mu Masarykova univerzita v Brně udělila čestný doktorát a nyní v ní působí. První Makovcova lež, profesor Zubov nám neujídá z koláče, ale vydělává si prací a nebere u nás důchod. Je editorem vynikajících Dějin Ruska 20. století, které připravil spolu s dalšími autory. Toto dílo patří vůbec k nejlepšímu, co bylo o ruské historii napsáno a vřele jej doporučuji k přečtení. Je dobře, že v již zmíněné diskusi na to jeden přispěvatel upozornil a zatím získal 41 plusových lajků proti žádnému mínusovému.

My si můžeme považovat za čest, že taková mimořádná osobnost se rozhodla žít a pracovat v České republice. Dalo by se to přirovnat k tomu, kdyby se třeba americký herec Harrison Ford přestěhoval k nám a začal v Česku točit filmy. A profesor Zubov si stojí ve svém oboru ještě výš. Toho by rády angažovaly i proslulé univerzity v Oxfordu, Cambridge a jiné. Dotyčný příspěvek proto patří k typickému příkladu čecháčkovské malosti. Je to hodně ubohé, co produkují proruští poskoci.

Já jsem byl vždy hrdý na svoji zemi, že poskytovala útočiště ruským uprchlíkům před bolševiky, německým utečencům před nacisty a nyní dává možnost na nový život Rusům, kteří ze své vlasti odešli před putinovskou tyranii. Je mi odporné, že nějakým pochybným existencím vadí, když poskytujeme pomoc lidem, kteří ze své země utekli z obav před zločineckým režimem, a doma museli nechat všechno, co měli. Nechtěl bych být v jejich kůži.

Pomáhejme těm, kteří naši pomoc potřebují. Nikdy totiž nevíme, kdy budeme pomoc druhých sami potřebovat. Koneckonců jiné země také pomáhaly českým emigrantům před nacisty a komunisty.

Dobrou zprávou však je, že lidé jako pan Makovec naštěstí tvoří v české populaci výraznou menšinu.

Rusko zařadilo historika Zubova mezi zahraniční agenty, hodlá se bránit – iDNES.cz

Subscribe
Upozornit na
guest

7 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Tomáš Flaška
1 rok před

Nebyl nějaký Makovec kdysi pohlavárem v ČSSD? To by vysvětlovalo mnoho. Vždyť z té partaje vzešli přeci i takoví géniové jako Paroubek nebo Foldyna 😊.

Tomáš Vodvářka
Admin
1 rok před

Pan Makovec, který vyslovil výše uvedený názor na pobyt profesora Zubova v České republice, jest kolosálním blbem. Více netřeba dodávat.

Tomáš Vodvářka
Admin
1 rok před

Mne Karel udivuji svou bezbřehou energií, s níž reaguje na mentální zaostalost několika blogerů na idnes. Já bych to dávno vzdal.

Filip Vracovský
Filip Vracovský
1 rok před

No díky němu se poezie paní Krištofíkové stala nesmrtelnou…. ostatně mám dojem, že pan Ziegler je tam s námi taky 😀

Filip Vracovský
Filip Vracovský
1 rok před

Poslal jsem do mailu, sem to nepatří…. asi.

Filip Vracovský
Filip Vracovský
1 rok před

Teď jsem našel něco, podle paní Senátorky Kolářové nejlepší současný básník…. S tím se musím podělit…. a těším se až bude čas zablogovat….
Humřel v Sarájevu v jednadevadsátým roce
nebo v Srebrenici nebo v Bělográdu
vo něco dýl huš nevim
zahynul rukou bombometčíka Hawla
náčelníka Humanitů

Filip Vracovský
Filip Vracovský
1 rok před

Ne, to je Jakub Fišer. Technicky dobrý… angažovaný umělec.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial