Jeden za osmnáct a druhý bez dvou za dvacet!

Oba prezidentští kandidáti byli v KSČ. Oba se zapletli s komunistickými tajnými službami. Tak kde je mezi nimi rozdíl?

Kdo chtěl v dobách před rokem 1989 dělat svou práci, tak do té strany prostě musel. Petr Pavel chtěl být profesionálním vojákem a Andrej Babiš pracovníkem zahraničního obchodu. Bez té správné rudé knížky by si ani jeden z nich neškrtl. Tohle jim zazlívat nemohu, ani jednomu.

Spíš je podstatné co dělali po roce 1989. A tady se již cesty hodně rozcházejí. Zatímco Andrej Babiš budoval své impérium, o kterém koluje hodně nehezkých pověstí, tak Petr Pavel zůstal u své profese a dotáhl to až na nejvyššího velitele naší armády a druhého nejvyššího muže v NATO.

Pokud Andrej Babiš přirovnává Petra Pavla k Vladimiru Putinovi a mluví dokonce o tom, že je něco jako agent KGB, tak je to už spíše medicínská otázka. Tím nemyslím Andreje Babiše, ten se prostě neštítí ničeho, ale toho, kdo by mu tohle věřil. To by znamenalo, že jsme padlí na hlavu, když jsme si udělali agenta KGB vrchním velitelem naší armády. Padlí na hlavu by byli i v NATO, když by si udělali svým druhým nejvyšším mužem agenta KGB. A koneckonců by byli padlí na hlavu i ve Francii, když Petru Pavlovi udělili Řád čestné legie za záchranu jejich vojáků. To je určitě hodnotnější a mezinárodně viditelnější, než fotečka Andreje Babiše s Emmanuelem Macronem v předvečer voleb.

Takže pokud to Andrej Babiš s tím agentem KGB myslí vážně, tak buď vědomě lže, nebo je prostě chudý duchem. Zhodnoťte si sami, co je pro funkci prezidenta lepší kvalifikace.

A vraťme se ještě k tomu předlistopadovému členství v KSČ. Představme si, že zloděj aut bude chycen, odsouzen, uvězněn, oběti se omluví, škodu nahradí a navíc začne dobročinně pracovat a přispívat. Po dobu dalších 30ti let bude sekat dobrotu a ani nepřekročí povolenou rychlost. Máme právo ho pořád nálepkovat jako zloděje aut? Petra Pavla určitě ne.

Ale pokud předlistopadový člen KSČ je jedna ruka s napůl čínským a napůl ruským prezidentem (v oblasti Rusů už Miloše Zemana osvítil duch svatý, u Číňanů ještě ne), pokud se hned po prvním kole setká s představiteli strany, pro kterou je Moskva božskou modlou, pokud jako případný nejvyšší velitel armády na svých billboardech vojáky haní a pokud dopředu hlásí, že půjde vládě po krku, tedy bude rozvracet ústavní pořádek (vláda byla svobodně zvolena, stejně jako prezident), tak je to normální recidivista.

Subscribe
Upozornit na
guest

1 Komentář
Inline Feedbacks
View all comments
Tomáš Vodvářka
Admin
1 rok před

Ještě je Tome jedna varianta. Pan Babiš je lhář, chudý duchem.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial