Je těch 70000 z Václaváku přesvědčených, nebo jen hloupých?

Asi je to jedno. V obou dvou případech jde v lepším případě o sobectví, v tom horším o vlastizradu. Nemám omluvy ani pochopení.

Účastí na sobotním shromáždění na Václavském náměstí dali účastníci jasně najevo souhlas s pořadateli, organizátory a řečníky. A to nijak neokecají, nebo se z toho nevymluví.

Figurky, které to shromáždění svolaly, mají svou historii danou. Například Žarko Jovanovič z TV Raptor, která vesele spolupracuje s televizí ruské armády Zvězda a také hlavním propagandistickým pořadem ruské státní televize Rossija.

Nebo vezměme nějakého Vladislava Vrbela: „Bylo by dobře poslouchat, co Vladimir říká. Říká, že je ohrožena bezpečnost Ruska, potažmo světová bezpečnost, a že NATO je příliš blízko Ruska. Rusko nemůže dovolit mít jaderné zbraně 300 km od Moskvy. Když raketu odpálí a Rusové ji hned sestřelí, stejně bude Moskva zasažena. Ukrajina v NATO je pro Rusko nepřípustná. Pokud to soudruzi z EU nechápou a budou nadále vyzývat k napadení Ruska, dodávat zbraně a vojáky na frontu a volat po jaderných zbraních, konflikt se opravdu může rozrůst do Evropy.

Všimněte si jak o válečném zločinci Putinovi mluví důvěrně jako o Vladimirovi. A moc by mě zajímalo který „soudruh“ z EU vyzývá k napadení Ruska, dodává vojáky na frontu a volá po jaderných zbraních. Pan Vrbela si to buď popletl s jaderným vyhrožováním Moskvy, nebo jen lže, a nebo je to už prostě normální dement.

Rusko má prý strach, že NATO se přiblíží až 300 km k Moskvě. Považte, a mohlo by tam umístit jaderné rakety. V době satelitní špionáže by to týdny dopředu věděl i domorodec v Austrálii. Co tedy, kdyby, v podobném duchu, USA vyhlásily 300 km pobřežní pásmo jako sféru zájmu své národní bezpečnosti a každá ponorka, která by se tam objevila, by byla mimořádnou námořní operací okamžitě potopena?

Připočtěme k tomu skalního stalinistického komunistického bafuňáře Skálu, předsedkyni Trikolory Majerovou, jednoho z ideologických gigantů SPD Kobzu, spolupracovníka Václava Klause Petra Hájka, bývalého poslance „flákanec“ Volného, který na demonstraci v sobotu řečnil aby byl v pondělí nemocný a nemusel k soudu, a ruské panoptikum na naší české scéně máme skoro kompletní.

A co tedy oněch 70000 účastníků oné demonstrace podpořilo?

Tak například vystoupení z NATO a volání po neutralitě. Podotknu, že Bělorusko i Ukrajina jsou také neutrální. Víc k tomu snad dodávat netřeba.

Nechtějí dodávat zbraně na Ukrajinu. Co si takhle vzít k srdci slova ruského velvyslance v Rakousku: „Žádné slitování s ukrajinským obyvatelstvem.“ Masakr v Buče má být asi též zapomenut.

Západ by měl s Ruskem o Ukrajině jednat. Proč? To Ukrajina nesmí mít svou vlastní hlavu? Ostatně známe to i z naší nedávné minulosti, nemusíme chodit daleko. Spojenci obětovali Sudety, protože chtěli mír. Jak to dopadlo ti naši flastenci asi nenápadně přehlíží.

Jde jim o levné energie. Na Ukrajině ale jaksi taky. A kromě toho jim tam jde ještě o krk. Ale podle našeho výkvětu by ukrajinští uprchlíci měli hned odjet domů, protože rozřeďují české obyvatelstvo, jak zněl jeden z motivů oné demonstrace. Nechutné.

Tak tohle všechno svou přítomností těch 70000 našich spoluobčanů podpořilo. Pokud jim šlo o strach z drahých energií a nespokojenost s vládou, měli spíše demonstrovat dnes s odbory. Zvolili něco jiného.

Organizátoři se hrdě hlásí k češství a národní barvy jsou pro ně svaté, Jestli tohle má být symbol Čecha, tak to radši Čechem nebudu a zůstanu jen člověkem.

Nemohu zastánce těchto myšlenek a teorií nazvat jinak než národními zrádci, obzvláště s ohledem na naši zkušenost z roku 1939 a 1968. A těch 70000 demonstrujících buď jako podporovatele, nebo v lepším případě užitečné idioty.

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

16 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Jana Melišová
Jana Melišová
1 rok před

Keď som videla fotografie z Václaváku, z demonštrácie, som si myslela, že je to fotomontáž, ale bohužiaľ nebola, tak sa desím, že kedy u nás v Bratislave niečo také bude, lebo isto bude…

Last edited 1 rok před by Jana Melišová
Jan Šik
1 rok před

Ze všech těch důvodů, které jste uvedl bych tam jít nemohl. Myslím si, že, mimo zmíněných proruských nebo dopletených, a lidí, kteří měli prostě strach, šla na demonstraci nemalá část obyvatel, která si zvykla obracet se ke státu s nataženou rukou. Nemám tím na mysli s vyčuranosti či snahy se obohatit. Prostě jsou zvyklí, že jim vždycky někdo pomůže. Jenže, ono to nepůjde. Pokud by stát měl sanovat všechno tak, abychom se měli tak dobře, jako před třemi lety, je pravděpodobné, že za pět let by nebylo na důchody. Pokud by ke zhroucení státu nedošlo ještě dříve. Hezký den

Jiljí Záruba
1 rok před

Demonstrace ukázala, jak snadné je manipulovat lidmi, kteří mají strach. Tohle je nebezpečné. A kouzlo je navíc i v detailech. Třeba jak tam nějaká žena z pódia pohoršeně sdělovala, že Česká televize o demonstraci neinformuje (cenzura), a sklidila ohromný aplaus, dav s ní nadšeně souhlasil. A přitom ČT dávala z akce přímý vstup a do kamery mohli promluvit i obyčejní demonstranti. Aktuálne.cz teď zveřejnilo, co je zač jeden z hlavních pořadatelů, jistý Vrabel (bydliště na úřadě, přes dvacet exekucí, dvacet let dluží na sociálním pojištění, neplatí VZP, vyzývá lidi, aby posílali peníze na soukromý účet jeho ženy…), další z podnikavců… Číst vice »

Filip Vracovský
Filip Vracovský
1 rok před

Zdravím Tomáši… já dám slovo někomu, koho snad nikdo nebude podezřívat ze sympatií k Putinovi… Mikuláš Minář mě ale mluví z duše a umí to lépe než já.. : Nejprve ke včerejší demonstraci v Praze. Ano, byla proruská. Byli tam rudí a byli tam hnědí. Na pódiu i pod pódiem. Ale nejenom ti. Ti jsou mezi námi stále, je jich pár procent. Jejich pravidelné demonstrace však navštěvují pouze stovky, maximálně tisíce lidí. Jakmile se někde sejde 70 000 lidí, tak už je nutně zastoupena významnější část společnosti, včetně méně vyhraněné šedé zóny. Za každým fyzicky přítomným na náměstí si tedy… Číst vice »

Filip Vracovský
Filip Vracovský
1 rok před

Já znám spoustu normálních lidí , kteří se o politiku v podstatě nezajímají ( netvrdím, že je to dobře) a jména těch prokremelských postaviček, jim zkrátka nic neříkají…. Dovedu si představit i představit, že se nechají svést k účasti na takovéto akci. Pokud máte sociální sítě, on na tom facebooku Minář i navrhuje co s tím. Ale ten status je strašně dlouhej na kopírování sem….

Tomáš Vodvářka
Admin
1 rok před

Filipe, každý je odpovědný sám za sebe. Můžeme se splést, ale dělat stejnou chybu podruhé je už špatně. Na té demonstraci chodili jedinci s tričkem s putinem, premiéra nazývali „hovadem“. V zákulisí či veřejně známé obličeje, které patří do spodiny. Ani strach o budoucnost toto jejich jednání je neomlouvá. Takže, pokud se sejdou stejní znovu, je to špatně a jejich problém. Možná jim nejde ani o to teplo….

Filip Vracovský
Filip Vracovský
1 rok před

Ahoj, já nevím jestli se sejdou znovu… je to samozřejmě z našeho pohledu obskurní spolek na jedné straně Konečná na druhé Karel Janeček… Ale smáznout to jen tím, že jsou to divní lidé tak se odsuzujeme do role statistů v tom, co se tu bude dít dál. Ostatně, my jakožto chvilkaři jsme taky dokázali zastřešit piráty na jedné a ods na druhé straně… (čímž nestavím na roven tyto strany s okamurou, či komunisty) zminuji jen princip. Sám jsem se MPA několikrát i blogem zastal, ale její kampaň se svetry je nešťastná…. Nevnímat ohromně sílící sociální napětí ve společnosti (nebo jej… Číst vice »

Jara Rank
Jara Rank
1 rok před

Nejste na tom o nic hure, nez zde v Kanade. Zdejsi domy nejsou vubec tak dobre stavene, vse je ze dreva a nic moc izolace, presto se snazime a behem dne nepouzivame zbytecne elektrinu, ale je asi zbytecne neco vysvetlovat, kdyz „LID a Vladimir“ si preji CR pripojit k novemu SSSR, je mi z toho dost spatne, ale asi to tak vsichni chcete.

Michaela Klímová
1 rok před
Reply to  Jara Rank

Trochu přes čáru, ne….?

Jara Rank
Jara Rank
1 rok před

Omlouvam se, ze skacu do reci, ale to je naprosty nesmysl – z ceho maji strach??? Maji skutecne pocit, ze je na tom CR hure, nez ostatni zeme? Pak jsou ducha mdleho a necrtou zadne zahraqncni zpravy a nemam s lidmi podobneho razeni soucit, naopak – policie mela zasahnout a rozehnat pro-rusky/fassisticky „meeting“, je to ostuda pred celym Zapadem, to uz skutecne tahnete blize k budoucimu SSSR? Clanek pana Stejskala byl presnejsi!

Filip Vracovský
Filip Vracovský
1 rok před
Reply to  Jara Rank

Já jsem článek pana Stejskala hodnotil jinde a jeho hodnocení je mi bližší…a přijde mi výstižné.

Filip Vracovský
Filip Vracovský
1 rok před

Zdravím Radko. V tomhle mám jiný názor a nepovažuji jej za upozaděnost. Doba je zcela jiná než za Václava Havla a ani on nejitřil společnost… Naopak.

Tomáš Vodvářka
Admin
1 rok před

Sobotu jsem trávil v milé společnosti na festivalu Štetlfest v Brně, takže mi podrobnosti unikly. Myslím, že Lubomír Stejskal popsal situaci přesně, kdy dle mého mnoho lidí šlo na Václavák v obavách z příští zimy a ekonomického propadu, kolapsu jejich firem. Nicméně měli po zjištění, kdo je pořadatel, kdo tam mluví atd., odejít. A to z mnoha důvodů, z nichž ten podstatný je ten, že tito lidé, které jmenuješ, nejsou schopni vyřešit vůbec nic. Jde o esenci populismu. Možná příští demonstraci budou zvažovat pečlivěji.

Sona Bulbeck
1 rok před

No,na Slovensku sme pocuvali,ze mame nasledovat vas priklad🙈

Jara Rank
Jara Rank
1 rok před

Diky za perfektni odpoved, ja jsem z clanku pana Vracovskeho dost zklamana o nem samotnem…..

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial