Vypadni!

Rozmohl se nám v Rusku takový nešvar. Ti, co tak úplně nesouhlasí se speciální vojenskou operací na Ukrajině upadnou do deprese a poté skočí z různě vysokého okna.

Posledním v řadě byl předseda představenstva společnosti Lukoil Ravil Maganov. Vyšetřování jeho smrti ještě nejspíše není u konce, ale už teď všichni dobře víme, že to byla sebevražda, neboť zmíněný jedl antidepresiva a tudíž měl sklon k sebevražednému jednání. Navíc tuto teorii uvedl i TASS, což je agentura, na kterou je možné se stoprocentně spolehnout. Možná to ještě odskáče ošetřující lékař, který jej špatně léčil. A možná se taky ukáže, že to byl navíc člen rozsáhlého sionistického spiknutí.

Pokud by šlo o ojednělý případ z takto vysokých kruhů za posledního půl roku, nejspíše by to mohla být pravda, koneckonců je známo, že ti, co mají hromadu peněz, tak nějak postupně ztrácí smysl života a nakonec tu vstupenku vrátí dříve, než jim byl vyměřen jejich pozemský čas.

Je však dalším v dlouhé řadě těch, kteří padají z oken, prostřelují si hlavu, když předtím vyvraždí celou svou rodinu, případně se oběsí či otráví ropuším jedem. Všechny spojuje jen to, že tak nějak úplně nesouhlasí se speciální vojenskou operací, která už půl roku běží podle plánu denacifikace a demilitarizace Ukrajiny. Všechny doposud mrtvé spojuje rovněž jejich vysoké postavení v ekonomice, kdy si jistě dovedou spočítat, kolik tato speciální vojenská operace už stála a kolik ještě stát bude. A nejen peněz.

V dějinách Ruska /SSSR nic nového. Už před desítkami let náhle mizeli vysocí představitelé strany, kdy jim někdy ještě třetí nejpopulárnější Rus Josif Džugašvili (i když to byl Gruzínec) dopřál pár dní života v divadle, nazývané spravedlivým soudem, kde po objasňovacím a sebezpytném pobytu v Lubjance mohli vystoupit před prokurátora Vyšinského, nakydat na sebe hnůj a na závěr pro sebe požadovat trest smrti, který jim byl následně v podzemí zmíněné instituce milostivě dopřán.

Zdá se, že doba se mění, už není třeba se patlat v soudní mašinérii, která na sebe poutá zbytečnou pozornost světa. Stačí jen pár neopatrných slov, možná napíchnutý mobil či nějaký spolehlivý donašeč z jeho okolí.

A poté z úst putina k jeho stafáži zazní suché: „ať vypadne !“

Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial