Neplacená parlamentní dovolená

Kdo to má? Zkuste svému zaměstnavateli říci, že máte nějakou práci, a že si vezmete na rok volno. Neplacené samozřejmě. A myslíte že váš zaměstnavatel štěstím nadskočí a zatleská vám?

Možná u někoho moc nepostradatelného. Třeba u nějakého špičkového manažera, který ve firmě strávil již pár desetiletí a je vyhořelý. Možná, že to pak zaměstnavatel zkousne. Ale co třeba vyhořelá zdravotní sestra? Nebo hasič? Ani náhodou.

U nás jsou ale profese nedotknutelné. Jeden pan poslanec si vyrazil na turné po České republice s vozidlem zvaným Babišvan aby si dělal svou prezidentskou (ne)kandidaturu. Jeho zaměstnavatel (to jsme my čeští občané, co platí daně) nemá páku, jak ho z práce vyhodit. Prostě se rozhodl a my si můžeme trhnout nohou.

Jen tak mimochodem pamatujete se co vedlo k nástupu hnutí ANO a Andreje Babiše do politiky? Razie na Úřadu vlády ČR. A kdo za ní byl? Státní zástupce Ivo Ištvan. Ta souvislost mě poprvé napadla, když jsem viděl název Babišvan. Myslel jsem na Babištvan.

Pan poslanec samozřejmě namítne, že plat poslance nebere, ale odevzdává ho na … doplňte si cokoliv. On ty peníze opravdu nemá zapotřebí. Takže neplacené volno.

Ale teď si zkusme představit, že by to takto udělalo řekněme 195 poslanců z 200. Zbylí „pověření“ by pak mohli hlasovat v úzkém kruhu, třeba v nějaké malostranské hospůdce. Na to by měli, ti by plat neodevzdávali. Před tím by si schválili, že jsou usnášeníschopní i ve třech lidech. 

Jinými slovy, tohle je pohrdání voliči, parlamentní demokracií a i celou Českou republikou.

Subscribe
Upozornit na
guest

1 Komentář
Inline Feedbacks
View all comments
Tomáš Vodvářka
Admin
1 rok před

A přesto má dle průzkumů stále navrch. Smutné svědectví o povaze naší společnosti.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial