Za koho je, bylo a bude líp?

Pamatujeme: ANO, bude líp! Dnes: za Babiše bylo líp. A nově Tomio Okamura: za mě bude líp! To jsou bilboardové kampaně, které jsme vídali a vidíme. Podívejme se na teoretickou skutečnost, že by tomu tak opravdu bylo a volby by loni na podzim vyhrálo ANO a sestavilo vládu v koalici s SPD.

Po vpádu Ruska na Ukrajinu by nejprve zavládlo rozpačité ticho. Premiér Babiš by se vyjádřil, že je potřeba zachovat chladnou hlavu a obě strany konfliktu by vyzval ke zdrženlivosti.

Prezident Zeman by i nadále cítil podporu ze strany předsedy vlády a hlavně by mu v parlamentu nehrozilo nějaké potupné sesazení, tak by neviděl důvod pro nějakou změnu své politiky a po nezvykle krátkém mlčení trvajícím jen pět dnů by prohlásil, že Rusko bylo donuceno k této akci z důvodu provokací NATO a USA.

Ministr vnitra Tomio Okamura by varoval před jakýmikoliv uprchlíky, hlavně těmi co mají drahá auta a jsou to vyžírkové, a pro všechny ukrajinské občany by uzavřel hranice. Vždyť někteří jezdí dokonce i vozy nepoškrábanými!

Premiér Babiš by opatrně podpořil sankce uvalované Evropskou unií na Rusko, protože by si nemohl dovolit, aby Česká republika přišla o dotace, zejména do zemědělství.

Vláda by na společném zasedání s vládou Maďarska vydala prohlášení, že jakékoliv dodávky zbraní na Ukrajinu, jsou jen přiléváním oleje do ohně a pouze konflikt prodlužují. Z tohoto důvodu na Ukrajinu nic nepošleme a budou zakázány i jakékoliv transporty přes naše území.

Ministr průmyslu, dopravy, stavebnictví a celého světa, Karel Havlíček by po jednání na ruském velvyslanectví v Praze uspořádal tiskovou konferenci a prohlásil by, že dodávky plynu a ropy do České republiky jsou zajištěny a ceny se nebudou zvedat. To následně v průzkumech veřejného mínění zvedlo preference ANO o dobrá 2%.

V Moskvě na titulních stránkách novin vyšel komentář o realistické politice České vlády, která nepodléhá válečnému běsnění.

Na oficiální návštěvu České republiky přiletěl chorvatský prezident a s prezidentem Zemanem vydali společné prohlášení, že rozšiřování NATO o Švédsko a Finsko je nepřípustné. Jejich setkání pozdravil pomocí telemostu i Vladimír Putin z Moskvy.

Na mnoha místech České republiky se konaly demonstrace na podporu Ukrajiny. Prezident Zeman označil demonstrující za méněcenné blbečky řízené pražskou kavárnou a premiér Babiš v mezidobí vyjednával, jak zvýšit dotace na pěstování řepky.

Poradci ministra vnitra Tomia Okamury pánové Bašta, Foldyna a David navrhují, aby Česká republika jako most mezi Evropou a Ruskem byla zprostředkovatelem jednání mezi Ukrajinou a Ruskem o výměně území a demilitarizaci Ukrajiny za mír.

V Moskvě vychází další oslavný komentář na Českou republiku.

Česká republika na summitu EU vetuje už 27. návrh na sankce proti Rusku a začíná být černou ovcí. Maďarsko však tlumí všechny návrhy na izolaci Česka. Maďarský premiér Orbán se nechává fotit v přátelském objetí s naším premiérem Babišem.

Navzdory smlouvám s Ruskem o stabilních dodávkách a cenách ropy a plynu, tuzemské ceny i nadále stoupají. Rafinérie jsou v zahraničí a na jejich marže nemá vláda vliv a obchodníci s plynem radši prodávají za vyšší ceny v zahraničí, než za regulované v tuzemsku.

Vláda chápe, že regulace cen je neudržitelná a rozhodne o mimořádné dotaci pro všechny potřebné občany, která se bude vyplácet pravidelně měsíčně. Jediným omezením je věk občana, který musí být mezi 0 až 100 lety.

Na dotazy opozice, kde na to vzít, sděluje premiér Babiš, že teď je v Evropě válka a řešit takovéto podružnosti je momentálně zbytečné. Opozici označuje za žvanily a sezení v Parlamentu za ztrátu času. „Pravdu dí předseda“, sdělila ministryně financí Alena Schillerová a odešla ke svému vizážistovi aby ji připravil na večerní focení pro Dolnohotský měsíčník.

Prezidentské volby se blíží a Miloš Zeman sděluje radostně národu, že nezná lepšího kandidáta, než je Andrej Babiš. Tomiu Okamuru tím zarmoutí, ale Miloš Zeman mu na oplátku slíbí, že až pojede jako na svou poslední zahraniční cestu na oficiální návštěvu do Moskvy, tak ho vezme s sebou.

Andrej Babiš se radí se svou kartářkou, jestli má již teď jako premiér nechat vyměnit všechny státní zástupce, nebo si počkat až bude prezidentem a udělit si milost. Kartářka to nevidí jednoznačně, ale Andrej jí plně důvěřuje.

Vláda opět navrhla šéfa BIS pana Koudelku povýšit do hodnosti generála. Prezident Zeman toto zvýšeným hlasem odmítá, protože BIS jsou čučkaři, co předpovídali invazi na Ukrajinu na 26. února a ona nastala ve skutečnosti o dva dny dříve.

Fakt by nám bylo líp? Možná veseleji, kdyby to celé nebylo tak vážné a tragické.

Subscribe
Upozornit na
guest

2 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Vladimir Vokoun
Vladimir Vokoun
1 rok před

Dobrym prikladem pro Japonske politiky v cizine je Peruansky prezident Fujimori. Ten 3,14 Tomio by asi nebyl nicim jinym.

Tomáš Vodvářka
Admin
1 rok před

Vůbec jsem se nesmál, Tome…..

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial