Jak se opravuje střecha

Taky na to již došlo. Začalo nám zatékat. Sice jen když je určitý směr větru, jeho síla a k tomu vydatný déšť, ale přece.

Ta konstelace nastane tak 3x za rok. Ale přeci jen jsou pak na omítce vidět pavučiny. A kdo by 3x za rok chtěl vymalovat, co? Střecha je plechová a taky už něco pamatuje. Nicméně optimisticky jsem doufal v možnou opravu.

Google to jistí a hledám v okolí klempíře, kterému volám.

Ne pane, opravy my neděláme, jenom nové střechy.“

Odpověď kterou jsem přesně tušil. Zkouším dalšího. „No možná ano, ale dřív jak na jaře nemám čas.“ Svitla trocha naděje, ale i tak jsem pesimista. Další to řekne na rovinu: „To vám neudělám, to se nevyplatí.“

A tak si říkám, že zkusím hledat někde na malých vesnicích. Jenže ti v tom Googlu moc nejsou. Nakonec přeci jen na jednoho narazím a hned zvedám telefon:

Dělám i opravy. To není problém. Přijedu se podívat, akorát nejdřív pozítří. Zavoláte mi zítra?“

Tak štěstím bez sebe mám chuť se rovnou opít.

Další den volám a je mi potvrzena návštěva na následující den.

Den poté klempíř nikde. O další den později volám: „Jé, já na vás zapomněl. A kde že to bydlíte?“

Posílám mu opětovně SMS s adresou a popisem cesty. O pár dnů později mu volám. „My teď děláme v Benešově kapli a vracíme se domů vždycky za tmy a to nejde. Na obhlídku u vás potřebuji světlo. Já vám o víkendu zavolám.“

O víkendu nic. Tak volám v pondělí já. „Jo určitě, já se vám určitě zítra ozvu.“

Neozval se. Ale já jsem vytrvalý. Nebudu to protahovat. Nepřeháním. Těch telefonátů bylo asi dvacet a celé to trvalo asi tři týdny. Nakonec asi můj tlak nevydržel, kapituloval a přeci jen přijel.

Vylezl na střechu, odborně ji prohlédl a verdikt byl jasný: „To je stará střecha. To se nedá opravovat. To se musí udělat celé nové.“

Subscribe
Upozornit na
guest

5 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Jana Melišová
2 let před

U nás na sk je nedostatok tiež remeselníkov, väčšinou čo sú šikovní, robia v zahraničí, ale dá sa nájsť podľa refrerencii aj šikovní a občas si dosť pomáha aj rodina medzi sebou.

Hana
Hana
2 let před

Cítím s vámi. A vlastně s námi všemi, neb řemeslník je věc vzácná a v každé rodině někdy potřebná. Když jsme ještě bydleli v paneláku, řešili jsme v naší rodině drobné opravy rukama zručného souseda, který při opravách likvidoval zásoby pálenky od našich příbuzných. Rádi na to vzpomínáme, vždy jsme se příjemně pobavili a já podezírám nějakého “šotka”, že věci schválně kazil.😊

Alejandro Azamedo
2 let před

Se střechou jsem si na novostabě zažil svoje. Potažmo s většinou řemeslníků, přičemž všichni z nich remcají, ale 2/3 z nich odrbe co může a cena nemá absolutně žádnou souvztažnost ke kvalitě práce. Některý věci si, ale člověk sám nepodělá. Kdybyste dělal novou střechu vazníkovou a byl z Olomouckého kraje, doporučím firmu SOVYM – výborná cena i kvalita.

Adéla Vodvářková
Admin
2 let před

Úplně cítím vaši bolest.

Tomáš Vodvářka
Admin
2 let před

Tome, zoufalý. Znám to, asi nám nezbývá, než nějaký šnelkurs a pustit se do toho sami.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial