Mám dítě

V polovině října se mně a Jakubovi narodila dcera. Dali jsme jí jméno Olga Magdaléna a je tak skvělá, že o ní musím napsat blog.

Myslím, že po šesti týdnech od jejího narození je nejvyšší čas si přiznat, že Olga Magda je zrzavá holčička. To samozřejmě mezi rodinou a přáteli zvedlo nejedno obočí, protože moje vlasy mají barvu myší blond a Jakub má prošedivěle tmavé a víceméně nás nenapadá žádný příbuzný, kdo by byl tzv. ginger. Jakub nicméně zatím o test otcovství nepožádal a jen řekl, že věří, že se to jednou vysvětlí. Moje máma zřejmě ze zoufalosti prohlásila, že její otec, můj dědeček, měl v mládí zrzavý vous, ale to už dneska nikdo nedokáže, protože všechny fotografie z té doby jsou černobílé. Na druhou stranu má tahle situace i pozitivum, a to, že Olze Magdě fantasticky sluší zelená a růžová barva a vůbec je s těmi zrzavými vlásky a obočím ohromně roztomilá, což zatím potvrdil každý, kdo ji viděl.

Jinak je děvčátko celé po mně, považte: moc ráda jí a spí, miluje koupání ve vaně, ráda poslouchá liquid drum & bass a Cheta Fakera a začne být mrzutá, když si s ní nikdo dlouho nepovídá. Taky stejně jako já usíná u online školení z vybraných účetních metod. To se dá využít.

Kde získat zkušenosti

Než se Olga Magdaléna narodila, všechno, co jsem věděla o dětech, jsem měla naučeno z počítačové hry The Sims. V tomto ohledu mě překvapil především porod. Teď, po několika týdnech a tvrdém probuzení, že péče o novorozence vyžaduje dost energie, musím dát za pravdu ženám, které mi dobu těhotenství zpříjemňovaly mnoha nevyžádanými radami. Vždycky mě překvapí, jak je automatické, že když vstoupí těhotná žena do místnosti, většina kolegyň pocítí potřebu se svěřit se svými zážitky z těhotenství, porodu a mateřství, především tedy těmi traumatickými.

Nicméně už nejsem úplně nezkušená, až dosud se nám podařilo Olgu Magdu udržet při životě, takže i já jsem nyní v pozici, kdy můžu udílet cenné rady, jak zvládnout mateřství. Moje první rada zní: pečlivě vyberte miminu tatínka. Skromně dodávám, že tady jsem opravdu nepochybila. Tím nechci říct, že to je pro Jakuba jednoduché, spíš naopak. Od chvíle, kdy jsme se vrátili z porodnice, je pro něj každodenní návrat z práce domů jistou formou ruské rulety. Nikdy neví, kdy za dveřmi najde řvoucí dítě a ženu na kraji totálního psychického zhroucení, a kdy spokojenou spící Olgu Magdu a milující manželku, která kromě úklidu domácnosti a vyžehlení zvládla i nazdobit adventní věnec.

nazdobila jsem adventní věnec.

Zkrátka – pokud máte kvalitní tým, všechno ostatní jde samo. Čistá podlaha, čerstvé potraviny v lednici a Duna v CineStaru jsou všechno otázkami priorit. To první počká, to druhé nás zas až tak nezajímá a na Duně jsme byli každý zvlášť, protože Olga Magda raději sleduje kolotoč se zvířátky, který má zavěšený nad postýlkou. Zajímavé je, že naše holčička má dvojitou bradu stejně jako Vladimir Harkonnen. I když vám vřele doporučuju na to jít, po třech hodinách v kině už se člověk nemůže dočkat, až bude doma u svého manžela a rozkošné zrzavé dcery.

Óda na Olgu Magdalénu

Olga Magda je obdivována, kamkoli přijde. Má to štěstí, že má dvě sady prarodičů, kteří jsou z ní paf. Sudetskou babičku s dědou, kteří mají to štěstí, že ji můžou vídat stále, a moravskou babičku s dědou, za kterými pojedeme na Vánoce. Olga neustále dostává dárky, které absolutně nepotřebuje. Zatím ještě úplně nechápe, kdo jsou ti lidé, kteří ji převlékají, líbají, chovají v náručí, koupají ve vaničce a připravují jí jídlo. Především teda to jídlo, protože jak nám řekla dětská doktorka už v porodnici, „holčička bude taková žravější,“ v tom se nemýlila. Po její poznámce jsem se nejprve chtěla urazit, ale pak mi došlo, že je to nejlepší možná věc. Jistě se mnou budete souhlasit, že spokojený buclatý drobek je mnohem lepší než plačtivé, neduživé dítě.

Zatím se tedy ukázalo, že všechno, co se říká o rodičovství, je pravda. Je pravda, že kvalita spánku jde dolů. Je pravda, že z nějakého důvodu pořád pijete studené kafe. A je pravda, že člověk na všechny tyhle věci okamžitě zapomene, když vidí, jak se miminko nacpalo mlíkem, krátce se zamyšleně usmálo a vytuhlo vám v náručí. Celkem vzato jsem vždycky byla cynická mrcha, ale s narozením dcery jsem totálně vyměkla. Olga Magdaléna je podle mého názoru nejlepší kojenec na světě a nemůžu se dočkat, až jí ukážu Hukvaldy, plavání v moři, kvalitní literaturu, vlasovou kosmetiku, rostlinná pletiva pod mikroskopem, klasické hry na PlayStationu a další super věci, které tenhle svět nabízí.

Bože, žehnej Olze Magdaléně!

Subscribe
Upozornit na
guest

25 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Naďa
Naďa
2 let před

To jsem si krásně početla, úsměv se mi rozlil na tváři a dojatě posmrkávám. Nech Olinka zrzečka krásně roste a mamince a tatínkovi, potažmo i dědečkům a babičkam dělá jen samou radost, jakožto i oni jí, což se samosebou rozumí, to by jinak nešlo.
Zajímavý, že i mně se ve své době narodily nejkrásnější děti na světě a jako třešnička na dortu i ty nejchytřejší. Jen škoda, že to s tou chytrostí šlo časem tak nějak dolů.
Tak maminko, uvelká gratulace!

Last edited 2 let před by Naďa
Jana Melišová
2 let před

„Chce to pokoj! Britský vedci totiž zistili, že rodičovstvo je ťažké iba prvých 40 rokov. “ comment image Krásny blog, dieťa je zázrak.

Sona Bulbeck
2 let před

Blahozelam,Adelko a tesim sa s vami…a ako keby som citala o rodine mojho mladsieho syna Jakuba…maly Artur je tiez stredobod vesmiru…

received_2920567348194963.jpeg
Jana Melišová
2 let před
Reply to  Sona Bulbeck

Aký je nádherný…

Hana
Hana
2 let před

Blahopřeji a naladila jste mne tak hezky, že si tady pobrukuji ..hodně štěstí, zdraví.. Říkala jsem si, že už se vám asi dlouho nelíbila žádná počítačová hra, že jste se nějak odmlčela. Tak teď už vím proč. Jen s těmi barvami vlásků ještě radostně nejásejte, první barvu vlásků miminka někdy čas promění. U mého syna se tak třeba stalo. Ať vám stále dělá radost.

Lucie Dokoupilová
Lucie Dokoupilová
2 let před

Milé kuřátko, je jen okamžik, co jsi nás bavila skazkami o svém břmování ve verzi Barbie na svatbě😁. Moc gratulujeme k holčičce i dobře vybranému tatínkovi. Doufáme, že se přijedete ukázat cestou na ty Hukvaldy.🍀😎

Brigita Tóthová
2 let před

Adélo moc Vám gratuluji a děkuji za laskavé pohlazení slovy. Ať je vám krásně pospolu, zůstávejte ve zdraví a štěstí. Miminku posílám pusu na líčko

Alejandro Azamedo
2 let před

Gratuluji a snad časem přibude sourozenec :). Od 15ti jsem věděl, že chci jednou rodinu a dvě děti (kluka a holku), což se mi nějak podařilo, ale i kdyby nešlo vše podle plánu, ale byly přesto zdravé, už to by byl ten nejzásadnější úspěch. Po narození dětí se vše dramaticky mění, člověk musí upravit výrazně svůj harmonogram a práce i starostí přibude, dosud malinká většinu dne prospí, ale za chvíli to bude čipera co neposedí – bude to stres, budou to obavy (čím starší tím víc), bude to práce, dřina, občas nervy, atd. ale odměna za to, až se na… Číst vice »

Michaela Klímová
2 let před

Krásná jména a určitě krásná holčička! Moc vám blahopřeji. :)♥

Tomáš Hanousek
Tomáš Hanousek
2 let před

Krásné počtení, mám z vás radost a kéž vám tato harmonie vydrží! A pokud byste si barvou dědečkova kníru chtěli být opravdu jisti, existují aplikace, které černobílým snímkům barvy vracejí, více třeba zde: https://cz.gadgetsforyou.eu/3-zpusoby-jak-zdarma-obarvit-sve-cernobile-fotografie-online/ 🙂 Zdravím do Sudet z polského příhraničí.

Tomáš Vodvářka
Admin
2 let před

Jeden z moravských prarodičů se těší, až vyjede s Majdalénkou na lyže a naučí ji jezdit tak dobře, jako její mámu. A bude ji rozmazlovat, až to nebude pěkné…..

Tomáš Vodvářka
Admin
2 let před

Klidně. Jsem připraven. Mám bohatou fotodokumentaci, jak mé malé děti sjíždějí černé sjezdovky v Dolomitech bez bázně a to jen díky mé výuce. Podotýkám veřejně, že Majdalénka by požívala zvýšených výhod dědečkovy přízně a olbřímí porce trpělivosti.

Bohumil Michal
Bohumil Michal
2 let před

Ano, ale Olga Magdaléna v tom bude mít dost významné slovo – pokud můžu soudit podle vnučky Johanky o rok a půl starší. Sice ještě nemluví, ale názor má na všechno a vyjádřit ho umí dost srozumitelně, byť nonverbálně. Jako třeba: dědečku, já bych chtěla perník v čokoládě, ale ne ten švestkový, ten jahodový.

Hana
Hana
2 let před

Moc pěkný článeček

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial