Kultivované ženství Hany Maciuchové

Žena s noblesou i temperamentem, vzdělaná a cituplná, jedinečná umělkyně. Nezapomenu na komponovaný pořad Poezie šansonu, kdy z divadelního pódia rozdávala svou životní zkušenost prostřednictvím hlubokých textů dvou ženských autorek. Podařilo se mi jí tenkrát z pod pódia vyfotit a napsat článek do novin a poté i do blogu. Poslat dál tu krásnou energii, kterou tato žena uměla předávat.

Na blog si zde dovolím dát link, byl to jeden z mých nejčtenějších článků, a když jsem jej dnes vyhledala, tak mě překvapilo, jak se mě osobně dotýká ještě víc… ale o tom až jindy, teď vzpomínáme na jednu z našich nejlepších hereček, jejíž odkaz zůstane v dobrých filmech, TV seriálech či záznamech divadelních představení.

Děkuji, paní Hanko, zanechala jste tu skvělou stopu.

https://vlastafisrova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=596314

 

 

 

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

12 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Vladimír T. Gottwald
3 let před

Taky mi bude chybět! A dál budu litovat, že jsem se s paní Hanou nikdy neměl možnost setkat!

Jan Šik
3 let před

Oba články skvělé. Děkuji za pohlazení a přeji krásný den

Pavel Jeřábek
Pavel Jeřábek
3 let před

Moje první vzpomínka na tuto herečku, kterou si vybavuju, sahá do dětství. Byl jsem tehdy fascinován seriálem Dobrodružství kriminalistiky (už jenom ta úvodní hudba!), a pokud se nepletu (mám to fakt v mlze), v jednom dílu hrála. Pak tam bylo něco u soudu a nějakého obhájce tam hrál Viktor Preiss (taktéž vynikající herec). No a pamatuju si, jak tam (snad poprvé) přišla na scénu: rychlým krokem předstoupila před nějakého aktéra někde u ní na zámku (hrála tam snad nějakou noblesní majitelku, hraběnku apod.). Tenhle okamžik si pamatuju dodnes, což o lecčems vypovídá. Říkal jsem si asi něco jako „to je… Číst vice »

Hana
Hana
3 let před

Hezké. Moc.

Soňa Bulbeck
3 let před

Ďakujem, Vlasto, pozerala som včera dokument na ČT1 a tiež som rozmýšľala, že niečo napíšem…predbehli ste ma…a stráááááááááááááášne som zatúžila ísť do divadla….

Vlasta Fišrová
Vlasta Fišrová
3 let před
Reply to  Soňa Bulbeck

Milá Soňo, dávala jsem ráno pod komentář Tomáše link na divadelní představení Hříčky o královnách, která jsou k vidění na youtube. Připomenou nejen Hanu Maciuchovou, ale i další další nej herce. I když live by to samozřejmě bylo lepší. Pevně doufám, že se už na jaře pomalu vrátíme do normálu a začnou zas živá vystoupení.

Brigita Tóthová
3 let před

Vlasto, děkuji Vám za krásnou vzpomínku na tuto výjimečnou ženu. A otisk zůstává

Vlasta Fišrová
Vlasta Fišrová
3 let před

Také děkuji, teď mi kolega Tomáš Koloc na FB odborně fundovaněji připomněl herecký vývoj paní Maciuchové, a ráda se podívám na záznamy některých divadelních her zvláště v režii Oldřicha Daňka.

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

K tomu se nedá moc co dodat, Vlasto…..

Vlasta Fišrová
Vlasta Fišrová
3 let před

Tomáši, jako divadelník máte určitě víc zkušeností s divadelním repertoárem než já, moje obzory teď rozšiřuje na Fb kolega novinář Tomáš Koloc. Připomíná třeba Hříčky o královnách, dají se shlédnout zde: https://www.youtube.com/results?search_query=h%C5%99%C3%AD%C4%8Dky+o+kr%C3%A1lovn%C3%A1ch&fbclid=IwAR2jw3XBLTmLW8YFhoJm-Ju38NjsAuq9ETPQPg997Vz6Zp3ayZm1H6BfIUw

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

No, děkuji za poklonu, ale označil bych se spíše za příležitostného potulného ochotníka. Občas se dívám na nějaké inscenace a snažím se zjisti, jak to dělají mistři řemesla, že bez zbytečných gest vyjádří hodně.

Vlasta Fišrová
Vlasta Fišrová
3 let před

Všichni se vzájemně od sebe něco učíme. Bývám teď vlastně někdy herečkou ve školce, tedy musím se zdokonalit v tomto umění. Když třeba předvedu parodii na nějaký typ nevhodného chování, tak je spousta smíchu… chápou to rychle, ty naše dítka. Je to teda nekončící proces.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial