Doba marketingová a taky trochu o tom proč zase píšu i na Idnesu.

Žijeme v době, kdy jedinou vrcholnou devizou jakéhokoliv výrobku a taky myšlenky je pouze kvalitní marketing a reklama.Doba kvality pominula.

Málokomu dnes záleží na kvalitě výrobků , předmětů, nebo myšlenek. Všechno je dnes zbožím krátkodobé spotřeby. A to včetně myšlenek, životních postojů.

Typickým představitelem tohoto myšlenkového marketingu je současné vedení naší země. Marketingové oddělení předsedy vlády vedené „Zloduchem politického marketingu Markem Prchalem“ umí dokonale „Vrtěti psem“ i když trefnější by bylo spíše „Vrtěti Vojtěchem.“

Přiznám se, že jsem se včerejším veletočem ohledně podzimního nošení roušek bavil. Jeho průběh jsem přesně odhadl předem a taky jeho výsledek. Nesmíme k této dosti průhledné hře přistupovat s přehlíživosti svých rádoby vyšších intelektů, protože to byl trik velmi účinný.

Byl jsem včera přímým účastníkem diskuse v mém krámu, kdy jsem spolu s dvěma zákaznicemi tento vývoj předvídali a drbali u pokladny, v podstatě jsem žehrali nad nutností opětovného nošení roušek a případného očekávaného marketingově rytířského zásahu ze strany velkého Andreje, když tu se od regálu s chlebem otočil bodrý senior, který vybíral chléb a prohlásil:

„Vůbec se nebojte, on se do toho teď zapojí pan Babiš a toho klacka srovná, jako vždycky to uvede do pořádku. Já mu věřím.“

A my revoltující u kasy? No nevydrželi jsme to a začali se smát, takže jsem zřejmě navždy přišel o zákazníka.

Nicméně je vidět, že Babišovi věrní dostali svou dávku Babišova“dokonalosti“ a my ostatní se můžeme akorát tak pošklebovat v ústraní zřejmě tam budeme i po příštích volbách.

Bohužel to musím říct,ale „Andy prostě jede bomby.“

PS. Nechtěl jsem tímhle blogem říct, že jsem se s tím smířil, ale to je tak asi vše co s tím v téhle době impotentní opozice můžu dělat. Podzim mého života zřejmě bohužel dožiju ve stínu Agrofertu.

PS.2 Můj částečný návrat na Idnes je v podstatě taky součástí mého osobnostního marketingu za který zaplatím ohnutím hřbetu(Jak mi napsala Zuzka Zajícová) a trochou důstojnosti. Musím být bohužel v téhle době , kdy se bojuje v podnikání o holý život víc vidět. Budu se snažit, abych některé tamní čtenáře přivedl i sem a budu sem samozřejmě dál psát. Mám to tu a hlavně Vás všechny rád. Nelze přeci žít bez veršů Vladimíra, zapeklitě a krásně složitě zapletených myšlenek Radky, ani geniálně jasných úvah Tomáše.

Kuwa kdybych mohl, tak Vám sem vlípnu i to „Smajlíkové srdcato.“

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

15 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Zuzana
Zuzana
3 let před

no…. to o tom ohýbání hřbetu jsi, Davide, psal ty, když jsi práskl poprvé na idnesu dveřmi, to jen pro pořádek. A radši se už v tom nebabrej a piš kam chceš a co chceš, jen příště vol opatrněji výrazy, až zase někde budeš práskat dveřma, dost lidí jsi tím urazil.

Jan Andrle
3 let před

Ahoj Davide, čtu Tě celkem pravidelně, tady, na FB, na Idnesu a musím se přiznat, že jsem v posledních dnech trochu na rozpacích, co nám vlastně chceš napsat. Snad v každém svém textu z poslední doby vysvětluješ, až omlouváš,proč … a já se ptám PROČ?! Proč máš tu potřebu vysvětlovat, ospravedlňovat, že ses vrátil někam, odkud jsi s velkým bouchnutím dveří odešel. Odešel jsi o své vůli a o své ses vrátil. Tvoje rozhodnutí, Tvůj boj. Potřebuješ snad požehnání, že obojí, či to poslední rozhodnutí je správné? Tedy asi sám pochybuješ. To je lidské, přirozené, ale klidu stejně nedojdeš skrze… Číst vice »

Pavel Dvořák
Pavel Dvořák
3 let před

A ještě něco. Jako správný obchodník jste měl onomu koblihovi nabídnout nálepky na kachličky s obrázkem jeho milovaných (AB, MZ atc.)

Stanislav Látal
Stanislav Látal
3 let před
Reply to  Pavel Dvořák

To by mohl být HIT pro přestavby koupelen a kuchyní v panelových domech 🙂.
A možná přidat i perly se sliby 🙂 🙂 🙂.

Pavel Dvořák
Pavel Dvořák
3 let před

Ale zachrání nás ruská vakcína, která nemá žádné, ale vůbec žádné vedlejší účinky.
http://www.nebakov.cz/obrazky/vakcina.png

Pavel Dvořák
Pavel Dvořák
3 let před

Vlku, zde je třeba vyjít z podstaty juda. Vane-li moc silný vítr, hřbet nutno ohnout, ale pak zase narovnat. Já si pro sebe upravil poučku sv. Františka z Assisi:
S čím můžeš pohnout, s tím pohni, a s čím pohnout nemůžeš, z toho si dělej srandu.
Aneb je třeba oprášit starou socíkovou metodu „srštvát bolševika“
Držím palce!

Filip Vracovsky
Filip Vracovsky
3 let před

Ahoj, tohle je… Dobře, posledně jsem na Tebe v diskuzi reagoval trochu ostatně, pak mě to i mrzelo. Promiň.

Filip Vracovsky
Filip Vracovsky
3 let před

Tohle je dobreeee a ne dobře mobil mě zase opravil a je to trochu zavádějící…

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

K Davidovu poslednímu odstavci mám jen drobnou připomínku. Blogosféra je koncipována nikoli jako médium, kde musejí být publikovány pouze originální články, takže vůbec nevadí, když autor publikuje ve více médiích. Pokud je článek kvalitní (a ty na Blogosféře troufám si říci jsou v drtivé většině), je jenom dobře, když jej vidí více čtenářů. Můj názor na blog.idnes jsem napsal v posledním článku na něm a zatím se zdá, že se poměry nijak nemění, což je pro mne základním faktorem, proč tam a/ nehodlám psát blogy, b/ ani diskusní příspěvky, c/ nyní i úplné vynechání četby (zde je mi to trochu… Číst vice »

Matějovský
Matějovský
3 let před

Počkejte, já na to nejsem nijak hrdý, jen jsem pokrčil rameny a řekl si, že to nemám zapotřebí. Bohužel, dříve těmto lidem stačil korespondák, jenže pro něj si museli zajít, zakoupit ho za padíka, napsat a jít do schránky hodit, ted si přečte článek, vyhledá si Vás v seznamu v komory, překlikne další okna, podá nesmyslná udání a úřady to jedou prověřit, plus ty recenze. to zvládne v klidu jeden člověk. Ted už má přístup na net fakt každej.

Matějovský
Matějovský
3 let před

Víte, Davide, pokud přijdete pouze o zákazníka je to pořád dobrý, ale nesmíte zapomenout na mstivost těchto lidí, lidi jsou všeobecně svině a pokud mají pocit anonymity jsou to stonásobné svině. Taky jsem měl účet na Idnes, normálně pod jménem, nebyl jsem nijak aktivní čtenář a blogy jsem nepsal, ne snad, že bych neměl o čem, ale protože nemám literární talent a ani takové ambice. Jen jsem občas něco napsal do diskuze pod články, ale blogy jsem četl. Ovšem jen do doby než jsem se se připletl do diskuze pod článkem o národní domobraně, kde jsem dal najevo pohrdání a… Číst vice »

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial