Jsem Ostravák a proto podezřelý….

Protože místo vlády odpovědných činitelů máme pověstné Spolčení hlupců.

V pátek 17.7.2020 se velení země rozhodlo, že vyhlásí v Moravskoslezském regionu de facto stanné právo. Důvodem byl vyšší nárůst počtu pozitivně testovaných jedinců v oblasti Karviné, Frýdku Místku a Ostravy. Tedy ne zřetelně nemocných, ale pozitivně testovaných.

Takže během okamžiku byly zrušeny veškeré kulturní akce a to již i ty zrovna probíhající. V této souvislosti mne napadlo, jestli by pan ministr Vojtěch stejným šmahem přerušil třeba probíhající Pražské jaro, kde je jistě mnoha desítek milionový rozpočet. V Ostravě to samozřejmě není žádný problém, koneckonců jsme oblastí horníků a hutníků, kde té kultury není tolik zapotřebí, stačí Radegast, špetka té dechovky a nádavkem Michal David, že.

Že je stejně ostrakizován i okres Bruntál (součást MS kraje), kde je t.č. jeden Covid 19 pozitivní člověk, našim moudrým vládcům nevadí. Sice je od Karviné vzdálen asi 80 km vzdušnou čarou, ale my tady na severu jsme takoví neposední a co kdyby někdo zajel na kole podívat se z rozhledny Cvilín nad Krnovem a měl virus. Opatrnosti není nazbyt.

Když nastupuji do vlaku směr Praha, musím si nasadit roušku. Nicméně po cca 15 minutách jízdy, kdy Pendolino přejede stanici Suchdol nad Odrou, je možné roušky sundat, protože jsme už v jiném kraji a virus svou zhoubnou činnost ukončí. A až do Prahy je už hej, virus prostě není a nebude, zákeřně přeskočil na protijedoucí vlak. Stejné je to opačným směrem, kdy se dá pařit v Regiojetu Bernard a rozprávět tak říkajíc téte a téte, aby za Hranicemi na Moravě virus zákeřně zaútočil na cestující, kteří si proto opět nasadí svou plátěnou ochranu.

Když popařím v restauraci s přáteli po šichtě, jsem po 23.00 hod personálem nemilosrdně vytlačen od pípy ven. To proto, že do 23.00 hod virus v hospodě není, můžeme tam sedět druh vedle druha a nic se neděje. Úderem zmíněné hodiny však dovnitř vlétne virová úderka, aby všechny nakazila. Pokud se ohradím, je tam v cukuletu několik policejních vozů a URNA. Na nás burany z Vidlákova je přeci třeba přísnost.

Když mám rezervaci na prázdninový pobyt v České republice (jezdit ven je riskantní, jak píšou a je třeba podpořit domácí hoteliéry), tak mi to ten strejda z opačné strany země zruší s odůvodněním, že jsem přeci Karviňák a tedy malomocný a on si nenechá zahumusit ubytovnu.

My Ostraváci nejsme proti opatřením proti infekci. Ale nechceme být subjektem politické tuposti současného Spolčení hlupců.

 

 

Subscribe
Upozornit na
guest

12 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Ladislav Nádvorník
3 let před

..nedá mi to a dám sem text…který jsem zachytil an facebooku… situaci vystihuje docela barvitě… Ministr zdravotnictví včera oznámil, že zítra oznámí, co začne platit od pondělí, ale dnes premiér oznámil, že ministr zdravotnictví oznámí už dnes, co začne platit od zítra. A do toho ministr vnitra oznámil, že lidi nemají čekat na oznámení ministra zdravotnictví, ale mají už dnes začít dodržovat, co měl ministr zdravotnictví oznámit zítra, že platí od pondělí, ale oznámí už dnes, že platí od zítra. Ministr zahraničí zase oznámil včera, co Estonsko a Lotyšsko oznámilo minulý pátek s platností od minulé neděle, ale už neoznámil,… Číst vice »

Max von Kulel
3 let před

Esli se n.eu.razíte – zajel bych k vám s Ditou Jarošovou zahrát na ulici – třeba pod sochu Karla Kryla u rozhlasu. Pokud bude dobré počasí mohu na ulici aj promítat – ať se Ti hlupci chytí za respirátor.

Matějovský
Matějovský
3 let před

Ten jeden nakažený z Bruntálska, tam má jen bydliště, jinak žije v Praze. Nedostatek schopných lidí v ANO je tristní, takový snadný výtah k moci pro nemehla tu ještě nebyl.

Vladimír T. Gottwald
3 let před

Mám pocit, jako by nás banda pošahaných psovodů drezírovala na cvičáku a učila nás synchronně uposlechnout na povel „Lehni a dělej mrtvýho!“ – Zatím bez náhubku.

Martin Liberda
Martin Liberda
3 let před

Velmi trefné. Stádo a strach. Marionety vedené drátky obav a emočním nocebo efektem. Zajímalo by mě, jak by asi dopadlo plošné otestování významného (statisticky) náhodného vzorku lidí v Praze a jestli by je (se) taky nejraději izolovali. Ať žije selský rozum a svoboda v mysli i životě!

Martin Braun
Martin Braun
3 let před

To ale nevyhlásilo velení země, ale jedná blbá slepice z ostravské hygieny. A mohla to vyhlásit a uvést v platnost proto, že podobně dementní soudci rozhodli, že některé části vyhlášeného nouzového stavu byly protizákonné. Takže pravomoc byla dána do rukou krajským hygienickým stanicím a vládě byla omezená možnost s tím cokoliv dělat.

Dáša Stárková
3 let před
Reply to  Martin Braun

Martine, tomu snad ani náhodou nevěříte. Krajská hygienička je prostě jen oběť zhoubné pletichy naší vlády stylem „kladně hodnocená rozhodnutí jsou naše, ta negativně hodnocená, za ty nemůžeme, za to může ten či onen ošklivák“

Michaela Klímová
3 let před

👍

Ladislav Nádvorník
3 let před

…včera jsem z hrůzou a ksichtem nataženým do nevěřícné délky poslouchal všechny ty kecy, kterými to ministra a další odpovědní zdůvodňovali…a vyšlo mi z toho jediné…. za prvé nemají potuchy, co dělat..a za druhé…za každou cenu se tu snaží udržet něco na způsob atmosféry strachu z něčeho… jen aby si udrželi moc….

Vladimír T. Gottwald
3 let před

Mám pocity obdobné, jen se přitom navíc i trochu bojím, aby v tom nebylo ještě víc – a horšího.

David Vlk
3 let před

No Tome u nás už zakázali Slavnosti vína a čeká se co Filmovka Je tady totiž hrozivých 18,5 nakažených na 100 000 obyvatel.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial