Rusové určitě vědí co je pro nás nejlepší

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marija Zacharovová nám v souvislosti s vypovězením dvou ruských diplomatů sdělila, že kroky českých představitelů neodpovídají zájmům ČR.

K tomu ještě dodala, že to Češi nemají zapotřebí. Paní mluvčí asi mluví z vlastní zkušenosti jak to chodí v Rusku. Ale možná by stálo za upozornění, že u nás je to už trochu jinak. Naši politici nám vládnou proto, že si to tak přeje většina voličů. A naši voliči určitě nevolí nějakou mluvčí ruského ministerstva zahraničí, aby nám pak sdělovala, co je pro nás nejlepší.

Ruští pohlaváři dále označují česko-ruské vztahy za velmi špatné. Já si pamatuji doby, kdy byly dobré. Ale to jsme tu měli desetitisíce ruských vojáků, kteří na to dohlíželi.

A otázka na závěr: s kým v Evropě má dnes Rusko vztahy dobré? Asi se moc těch zemí nenajde. Není potom logické vysvětlení, že chyba je na straně Ruska? Samozřejmě, že je. Ale oni si o sobě pořád myslí, že jsou něco víc a musí být po jejich. A vůbec to není o jejich vůdcích, ale bohužel o ruské povaze.

Subscribe
Upozornit na
guest

4 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

Radka Kielbergerová mi poslala avízo na článek v Parlamentních listech (normálně nečtu) s panem Kolářem z jeho návštěvy v Ostravě, kde mimo jiné popisuje současné Rusko a jeho náhled na naši zem a okolí. Velmi zajímavé a velmi uvěřitelné. Zdá se, že onen bonmot „čím větší země, tím větší logika“ není tak legrační.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial