O čem jsou nepokoje v USA, jde jen o Georga Floyda?

Kdo pozorně sleduje události v USA po smrti Georga Floyda, neubrání se dojmu, že demonstrantům a rabujícím výtržníkům nejde o zabitého černocha. Hodně napoví slogan Black Lives Matter.

 

Tato antisemitská organizace byla založena v roce 2014, tedy v době černošského prezidenta Baracka Husajna Obamy, sloučením antisemitského Národu Islámu a Černých Panterů a Dream Catchers. V roce 2016 aktivisté Black Lives Matter (BLM) zveřejnili platformu, která byla následně z webových stránek stažena. V ní aktivisté obvinili Izrael z „genocidy“ a praktikování politika „apartheidu“. Z toho je zřejmé, že mnoho rozumu nepobrali.

Ve svém programu se aktivisté BLM připojili k protiizraelskému hnutí BDS (bojkot, stažení investic, sankce). Vůdce hnutí BDS Omar Barghouti v minulých dnech přiznal, že cílem BDS je zničení Izraele. Na akademické půdě v USA stoupenci BDS fanaticky útočí a diskriminují židovské studenty.

Současné protesty BLM podporují také sekulární levicoví Židé z organizace Bend the Ark. Její roční rozpočet činí desítky milionů, mimo jiné také z příspěvků Rockefellerovy Nadace, známé svou podporou BDS a dalších radikálních protiizraelských skupin. Organizace Bend the Ark usiluje ovlivňovat názory amerických Židů, mimo jiné tím, že financuje nejen platy mnoho rabínů, ale i studentů na post rabína směru konzervativního, reformovaného i rekonstrukčního. Svými penězi paralyzují tito „pokrokoví“ Židé boj proti antisemitismu.

Demonstranti BLM poničili synagogy v New York i v Los Angeles, 75% židovských obchodů v Beverly Hills bylo v prvním červnovém víkendu vyrabováno. Z nápisů bylo zřejmé, že útok rabujících gangů byl veden s plným vědomím, že jde o židovský majetek. Jeden člen z gangu veřejně oznámil v televizi, že příštím terčem rabování bude „diamantová čtvrť“ v New Yorku, obývaná převážně ortodoxními židy.

Levičáci v Demokratické straně počítají s tím, že současné nepokoje zhatí vyhlídky Donalda Trumpa na listopadové opětovné zvolení. Neštítí se k tomu zneužít nešťastné smrti Georga Floyda, různých antisemitských organizací ani pomýlených židovských sekulárních Židů.

Subscribe
Upozornit na
guest

6 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Adéla Vodvářková
Admin
3 let před

Ale stejně tak je možné, že většině denních poklidně protestujících lidí jde skutečně o upozornění na institucionalizovaný rasismus a naprosto šílenou smrt G. Floyda. (Tímhle opravdu nehájím rabování.)

Vladimír T. Gottwald
3 let před

Inu, za ještě pravděpodobnější pokládám, že většině denně korektně zasahujících policistů jde skutečně o ochranu slušných lidí před zločinci.
Mohu se ovšem mýlit.

Adéla Vodvářková
Admin
3 let před

Neříkám, že ne.

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

Nikdy jsem do důsledku nepochopil Židy v diaspoře, kteří brojí proti Eretz Jisroel. Že levičáci nenávidí židovský stát a že nejsou schopni dohlédnout důsledků svého fanatického odmítání produktů z osad, kdy to odnesou rovněž Arabové, kteří svou prací živí rodiny v Gaze atd., je pochopitelné z podstaty. U lidí, jejichž historie je plná tragédií pogromů, šoa atd, je tento postoj zrůdný.

Vladimír T. Gottwald
3 let před

Kamarád to obvykle stručně glosuje termínem Self-hating Jew.

Martin Braun
Martin Braun
3 let před

Ono je to komplikované. Zjednodušeně se to dá vysvětli tím, že oni stále čekají na příchod Mesiáše a berou doslovně dogma, že teprve poté budou mít Židé právo na svou zemi. Trapné ovšem je, že jím toto dogma vůbec nebrání požívat všech výhod, které jím Izrael a jeho vláda poskytuje.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial