Jak jde čas na Blogosféře

Od stvoření Blogosféry uplynuly více jak dva měsíce. Je v ní k dnešnímu datu 19 autorů a celkem 136 článků, průměrná měsíční návštěvnost je necelých 6 tisíc čtenářů, kteří na našich stránkách stráví něco přes 4 minuty

Většina autorů má bohaté zkušenosti v jiných blozích /idnes, aktuálně.cz/ a jsem moc rád, že jsou mezi námi novináři, básníci, studenti, ale i živnostníci, umělci jiných žánrů atd. Blogosféra nabízí opravdovou všehochuť, což byl samozřejmě záměr, abychom nebyli pouze a jen dalším převážně politickým serverem, kterých je ve virtuálním světě přehršel. Díky tomu, že žadatelé o vstup na Blogosféru jsou všeobecné známí, případně přicházejí s velmi dobrým doporučením, nejsou zde jedinci, jejichž základním principem psaní je velebení komunistických pořádků, případně torpidní obhajoba některých našich politických osob, u nichž není pochybnost o jejich etické Biafře ducha.

Není samozřejmě nic překvapivého, že naše stránky navštěvují v drtivé většině čtenáři z České republiky, nicméně na druhém místě co do četnosti jsou to překvapivě USA, Slovensko je až třetí.  Nevím, jestli máme mít radost z osmého místa Číny.  Kvalita našich příspěvků je z tohoto pohledu opravdu zřejmě vysoce Universální (od Universum).

Jednou z blahodárných vlastností Blogosféry je automatické filtrování diskusních příspěvků. Tím se daří eliminovat slaboduché jedince, kteří v důsledku svých duševních nedostatků neumějí nic jiného, než urážet autory a sázet své frustrační metastázy do všech příspěvků. Do diskuse jsou vpuštěni jen ti, kteří diskutují slušně a jejichž příspěvky jsou k věci. Vstupy známých trollů, kteří se v poslední době houfovali zejména na blogu idnes a jejichž aktivita přispěla za založení Blogosféry, jsou ukládány v rubrice „koš“ a mohu Vám sdělit, že některé jsou opravdu velmi výmluvné. Možná po čase udělám jakýsi „blog citátů“ těch nejpodařenějších.  Byli jsme opakovaně osočeni některými aktivními blogery na idnes, z čehož je jasné, že nás pečlivě čtou. Tito jedinci mají dokonce i jakýsi archiv diskusních příspěvků (těch už je přes 1300).  Jejich námitka, že diskusní vstupy cenzurujeme je samozřejmě pravdivá. Budeme provádět cenzuru hlouposti a verbální agrese.  Jedno anglické přísloví říká „my home, my rules“.  Budeme se jej držet.

Nakonec chci poděkovat všem autorům i diskutujícím.  Současně velký dík Adéle a Jakubovi, kteří náš blog zaštiťují svým know-how v IT práci. Bez nich bychom nebyli.  Prosím všechny, aby využívali možnost publikace článků i na FB, Twitteru atd. , aby povědomí o Blogosféře bylo větší. Ikonky jsou pod každým článkem.

Přeji všem skvělé nápady při psaní a těším se na Vaše blogy.

Tomáš Vodvářka, administrátor.

 

 

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

18 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Zdeněk Miluška
Zdeněk Miluška
4 let před

Velmi rád jsem četl na idnesu blogy Vaše a pana Vlka. Pak jste najednou zmizeli a já si říkal kde jste. Ranní četní mi chybělo. Až páně šelma psovitá Vlk mi ráčil sdělit při náhodném osobním setkání v jeho krámku ve Zlíně, že se nacházíte zde. Čímž mne potěšil. Přeji ať se daří a pro nás čtenáře ať máte stále dost inspirace a nápadů.

Pavel Dvořák
Pavel Dvořák
3 let před

Dobrý den, i já se nedomnívám, jako pan Braun, že bych byl zase tak moc slaboduchým, nicméně jsem se jen tak kvůli pokusu snažil vetřít do diskuse, jednak židovským vtipem, které mám v oblibě, jednak jsem napsal můj názor na dotykový displej pod blogem pana Flašky. Vydržely tam jen několik sekund. Asi se někde stala chyba. Na iDNESU jsem přitom už tak dlouho, že ani nepamatuji, kdy jsem se tam upsal. Na uvedeném webu si o mně může každý předčíst skoro vše. Zdravím všechny!

Martin Braun
Martin Braun
4 let před

Protože se nepovažuji za slaboduchého jedince ( i když manželka možná občas s tímto mým pocitem hrubě nesouhlasí), doufám že můj komentář nebude profiltrovaný. Jen mám poznámku k textu a k větě o návštěvách z Číny. Jestli ono to nebude tím, že mnoho Čechů jsou, kromě toho že jsou vlastenci, také velcí hrdinové. A proto používají takzvaný anonymizér. Neboli VPN ( nezaměňovat s Verejnost proti násiliu). A tak si můžete nastavit, jaká IP se zjeví, když někam píšete. Já občas používám tento software, když chci sledovat pořady Německé televize nebo programy, které jsou postiženy geoblokací. Tolik tedy jen k tomu… Číst vice »

Ladislav Nádvorník
4 let před

..dobrý den..
..jsem v tomto čase poměrně dosti vytížen…tak nemám ani čas..ani chuť (bez té to nejde)..něco psát…ale pravidelně nahlédám a čtu… a jsem za to rád…a děkuji.
…možná je tato diskuze vhodná k jednomu návrhu či prosbě o doplnění…nešlo by něj do stránek zakomponovat tlačítko či udělátko …které by odkudkoli v Blogosféře vracelo na titulní stránku…???… pokud totiž člověk je v delším článku či v diskuzi…tak je někdy zpětné rolování a krokování protivné… leč spokojený s tímto koutkem jsem i bez toho… ať se daří…

Ladislav Nádvorník
4 let před

..beru zpět…už existuje…

Emrich Sonnek
Emrich Sonnek
4 let před

Pěkné a užitečné shrnutí. A je dobře, že diskuse má jasná pravidla.

Martin Irein
4 let před

Zdravím, přátelé a pozitivně kvituji rozvoj Blogosféry. Jsem rád, že jste našli optimální prostor, kde funguje normální komunikace není potřeba se prohrabávat hromadami odpadu. A vzhledem k mentální a společenské úrovni některých velmi profláklých diskutérů z idnes.cz se ani tomu, že jejich výplody padají do rubriky Koš, nedivím.

Michaela Klímová
4 let před

👍 Ať se daří i dál! 🙂

Miloš F. Pechar
4 let před

K rubrice Koš – server D-Fens měl svého času rubriku Chlív.

Bohumil Michal
Bohumil Michal
4 let před

Vůbec mi to tady neschází. Senkrůvna má být zakrytá, ráchat se v ní není záhodno, a je třeba ji včas vyvézt.

Vladimír T. Gottwald
4 let před
Reply to  Bohumil Michal

Moje řeč! Co je v misgrubně, má zvostat pod deklem! ;o)

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial