Chtěl jsem jenom zůstat slušným člověkem

Dneska jsem se zastyděl, protože nemám teď moc času sem psát, ale ………….Ale prostě jsem jedním z tátů blogosféry, díky Radůzko, to je hezký přirovnání  a táta samozřejmě nemůže nestarat se o své děcko, jakože ho nepřebalí a hlavně nekrmí. Já jsem teda spíš takový ten táta lump, co se do Blogosféry chodí jen pobavit a ostatní dřina je na tátovi Tomášovi.

Vlastně jsem jen před měsícem vystřelil z Aurory a můj přítel Tomáš se pak naprdnul a odešel taky a teď jsem vůdci malé revoluce v blogoprostoru.  😀

Já a Tom. On je Lenin a já Trocký, nebo obráceně?? Hergot, za tohle přirovnání mě asi Tomáš pošle do háje, ovšem to jsou ta úskalí, když dva liberálové páchají revoluce.

Po měsíci bez Idnesu jsem moc rád, že jsem odešel i když to doslova fyzicky bolelo. Byl jsem už tak trochu závislý na té malé Idnesácké slávě, na tom poplácávání po zádech, na tom poznávání čtenářek ve stánku s květinami a tak jsem nakonec byl ochoten cenzurovat sám sebe.

Prostě jsem už nepsal o tom, co jsem vždycky chtěl, protože jsem prostě  dle administrace nemohl.

A taky mě strašně vadila ta falešná hra sama se sebou, kdy na jedné straně vím, že je Babiš mizera všech mizerů a na straně druhé, mu vydělávám kačky jako trouba pisálek, co navíc píše zadarmo, jen aby si trochu načechral ego.

Jo je to fakt, každý kdo vydělává takovémuhle člověku peníze tím, že mu zadarmo ve svém volném čase píše blogy na ulhanej zpravodajskej portál, je prostě trouba. A klidně mě na Idnesu citujte. Já byl přece veletroubou Idnesu.

A naposledy mně vadila ta sprostota a hulvátství lidu v diskusích. Já mám vždycky trochu husí kůži, jak se jedná o hlas lidu. Ano, Hlas lidu je sice hlas boží, ale moje vnitřní svoboda je tak velká, že na Hlas lidu seru. Ovšem pochopil jsem……………… vlastně se to dělalo jen pro prachy. Byl to kšeft, jak říkal Patrik Banga. Ovšem ne můj kšeft.

Apropos Patrik? Byl to můj přítel, nebo nebyl? Měl jsem rád toho truťovitého zábavného chlapíka. Přiznám se měl jsem ho hodně rád. A on mě asi taky měl rád, dokud jsem mu psal blogy do Idnesu a lidi to četli…….. dnes  už asi nejsem zajímavý……vlastně spíš asi už vůbec nejsem.

Hmmmmm………………….. to je divný, tohle asi nebude přátelství. Je mi padesát a pořád se něco učím. Díky Pate, bez hořkosti, jen zase o něco víc poučen, díky.

Ale abych se vrátil k tomu „Lidovému“ diskutování na Idnesu….. přiznávám taky mě to dost často strhlo a já zjistil, že jsou chvíle, kdy jsem jako oni. Za trochu  mojí pravdy, se ze mě chvilkami v diskusích stával Lička, nebo Horák ,nebo Jožin Havránek? Byl jsem chvílemi dosti lidový bijec……….Omluvit se teď? Už asi není komu.

Takže ano, abych to shrnul, přišel jsem o tu Karmu o tu čtenost, jak pořád slyším od bývalých kolegů z Idnesu, o to báječné sladké hovno z Nutrie na klacku, které nezasytí ani nezahřeje, jen polechtá ego, přišel jsem o ten malý kousek hodně malé a hodě pomíjivé slávy, ale víte co? Já našel zase sám sebe a svoji sebeúctu. A mě moc baví vážit si sám sebe, to Vám je krásný pocit.

Prostě……… odešel jsem, abych mohl zůstat slušným člověkem.

Tak…………. tak jsem to konečně řekl na hlas.

Jsem už stárnoucí muž a je pro mě důležité říkat pravdu i když mě to něco stojí.

Tenhle prostor vytvořený Tomášovou báječnou dcerou Adélkou  z velkorysosti samotného Tomáše mi dělá moc velkou radost a jsem tady moc rád.  Miluju to tady. Jezdím sem na chatu, na dovolenou a do lázní.

Je to tu tiché, milé, komorní, zatím trošku v závětří a jsou tu fajn kolegové. Už celých patnáct statečných.

Víte přátelé, mnohem raději tady budu s Vámi šťastně a spokojen šeptat, než na Idnesu hurónsky řvát a čekat na falešný aplaus.

P.S. Díky Vám kolegové blogeři z Blogosféry, že jste se přidali. Díky Ti Tome za střechu nad hlavou.

 

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

25 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Ladislav Nádvorník
4 let před

…důvody k odchodu byly různé…já jsem se Patrikem Bangou v jisté době nesnášel do takové míry…že když pohár přetekl a požádal jsem o zrušení blogu…tak to bylo do minuty… svým způsobem jsem na to pyšný… následně jsem v psaní polevil, něco mám na necenzurujeme…ale blogosféru jsem přivítal s radostí…a dá se říci že mne to jednak znovu láká…a také donutí ke klávesnic častěji usednou s cílem něco vytvořit… líbí semi…že se tu diskutuje… to mi u necenzurovaných chybělo…

Jan Olejníček
Jan Olejníček
4 let před

Já velmi oceňuji, že se v článku objevila nějaká ta sebekritika, to se mezi blogery vidí zřídka. Někteří svá díla berou jako něco nedotknutelného, něco o čem se nepochybuje a jakákoliv kritika je nepřípustná. Nepřiměřenými reakcemi na různé Horáky, si je dokázali vypěstovat do podoby, jaká je na idnesu dnes. Vzpomeňte, co říkával František Matějka, několikanásobný bloger roku. Článek je můj, diskuse vaše. A že on tam toho hnoje míval…
A co se týče administrace a jejich „pravidel“ a zejména jejich dodržování na idnesu, to je kapitola sama pro sebe.

Marek Valíček
4 let před

nepripadam si jako trouba, Vlcaku, kdyz napisu neco na iDnes. do blogosfery ale mam uz tema hotovy – budou to takovy ty moje pocity, proste jina sfera nez ta „politicka“ a „AKTUALNI“
dobre ses vypsal – ja vim, vono to pomaha

Vaclav Iral
Vaclav Iral
4 let před

Davide vždycky jste byl pro mě top bloger a opravdu rád jsem Vás četl a čtu. Chápu taky, že rozchod s idnes asi nešel udělat mávnutím proutku, ale už se mi stýská po tématech jak se obyčejný člověk v padesáti stane erotomanem 😀 , nebo by mě třeba zajímalo jak odkvetly slívy a jestli bude dost na zimu? Máte dar vidět svět dětskýma očima s veselou myslí. Važte si toho.

Niké Pácová
Niké Pácová
4 let před
Reply to  David Vlk

Vlčku, tady přeci můžeš psát o čem chceš 🙂 Politická témata ti jdou dobře a myslím, že právě přichází doba, kdy bude potřeba psát i o nich

Jaroslav Kvapil
4 let před

Napal jste to dobře a výstižně. Já jsem s redakcí na blogu idnes problémy neměl. Vlastně jsem odtamtud ani neodešel, jen jsem postupně psal méně a méně a nyní už na to kašlu. Mně tam vadí ta obrovská exhibice lidí. Je tam skupina blogerů, kteří mají silnou klaku, která tleská všemu, co napíšou, i když je to evidentně pitomost. A diskuse tam ukazují, že lidé z velké části vůbec neumějí diskutovat, chytají se slovíček a marginálií, o nichž spekulují a fabulují, místo aby psali k tématům článků. Argumentaci ad hominem a jiné fauly nechávám úplně stranou. Vám děkuji za Blogosféru.

Tomáš Vodvářka
Admin
4 let před

Mám to stejné, prostě jsem odešel, nepíšu tam a pokud by nedošlo k zásadním změnám, tak se tam vracet nehodlám. Už se mi nechtějí číst diskuse, které se mění v exhibici známých trollů.

Jaroslav Kvapil
4 let před

Ostatně Blogosféra je důkazem, že podobné pocity nejsou ojedinělé.

Michaela Klímová
4 let před

Moc dobře napsáno! Připadala jsem si hodně negativní, že jsem tu důvěru nejlepších blogerů k redakci Idnes nechápala – při všem, čeho se na nich redakce dopouští pro čtenost. Jako že ke své práci potřebuji hroší kůži, na tohle bych fakt neměla… Budu Vás číst ráda tady :-).

Jan Pražák
4 let před

Vidíš, Vlčáku, pak že nejsi seriózní:-)))

Tomáš Vodvářka
Admin
4 let před

Ahoj Davide. Jednak bych to neviděl jako revoluci, ale jako evoluci – tedy klidný vývoj jiným směrem po zjištění, že ten původní se ukázal po čase jako málo životaschopný. V tom případě bych opatrně vyřadil Lenina a Trockého a dal tam pro začátek Pata a Mata. Což je fajnová startovací lajna a máme možnost se jen lepšit. Jasně, že každý chlap má ego a dělá mu dobře, když těm ostatním ukazuje svaly. Nicméně – všechno má své limity. Spouštěčem mého odchodu byly neskutečné diskusní hnusárny v Tvém předposledním článku a poté, když jsem právem Ličku poslal pro jeho perversi do… Číst vice »

Dáša Stárková
4 let před

Hezký, Davi, děkuji

Tomáš Flaška
4 let před

Dobrá slova. Chce to do toho bouchnout. Já se ale spíš nechám vyrazit. Zatím jsem se rozhodl na idnesu neotvírat diskuse. A vše pěkné , jako fotoblogy, povídky, ze života… už budu dávat jen sem.

Vlasta Fišrová
4 let před

To je hezky řečeno, Davide. Jsi milej chlapík. Zrovna se chystám sem napsat taky něco hezkýho, tentokrát i vtipnýho, jen úplně nevím, jestli se mi povede. Tak to zkusím, pro radost ostatních slušňáků. 🙂

Tomáš Vodvářka
Admin
4 let před
Reply to  David Vlk

Klidně to dej.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial