Rusové se rozhodli nás rozdrtit

Rusové, kteří se nehlásí k tradicím SSSR, těžce nesou odstranění sochy maršála Koněva z Prahy 6. Jejich ministr zahraničí se nechal slyšet, že přijdou důsledky. A už přišly.

Ruské ministerstvo obrany navrhuje, aby se stanice metra Pražská v Moskvě přejmenovala na stanici maršála Koněva. Tak tahle zpráva na mě zapůsobila jako rána palicí. Z toho se fakt jen tak nevzpamatuji.

Především je výsostné právo Rusů, jak si své stanice pojmenují. Pokud je chtějí pojmenovat po někom, kdo má na svědomí statisíce životů, je to jen jejich vizitka. My kvůli tomu určitě nebudeme psát protestní nóty, schvalovat retroaktivní zákony, podle nichž bychom za to mohli kremelské úderníky trestat.

Skoro jsem doufal, že Rusko praští pěstí do stolu víc a odvolá z ambasády v Praze aspoň 100 diplomatů. Bohužel se tak nestalo.

A naši vzorní spoluobčané, kteří milují Českou republiku nade vše, kromě Ruska a Číny, již nastoupili. Těm, co schválili odstranění přejí (doporučuji si ten odkaz přečíst, je to fakt síla) tito spoluobčané smrt, zavlečení do Ruska, Novičok apod. Prostě ryzí Češi. Začněme je nazývat flastenci.

Tak tito flastenci už vytáhli argument o přejmenování stanice metra Moskevská na Anděl. Tím jsme se podle nich proti Rusku smrtelně provinili. Fakta jsou samozřejmě jiná. Za socialismu se musela povinně jedna stanice metra Moskevská jmenovat. Problém byl, že ani jedna se nenacházela v bezprostřední blízkosti ulice Moskevská, jinak by se tak jmenovala ona. Tak padla volba na stanici u Anděla. A to přinášelo problémy. Lidé, nebydlící v Praze, jezdili do stanice Moskevská v domnění, že tady za rohem je ulice Moskevská. Nebyla. Tak se logicky stanice přejmenovala. Flastenci v tom ale vidí konspiraci.

A Rusko teď těmto flastencům doslova a do písmene rozkopalo bábovičky. Oni se jistě již těšili, jak bude předvolán náš velvyslanec v Moskvě na kobereček, jak bude odvolán ruský velvyslanec z Prahy, jak k nám Rusko přeruší do budoucna veškerou dopravu, uzavře kohouty s ropou a plynem … a ono se Rusko rozhodlo přejmenovat stanici metra.

Pro ně to musí být strašně frustrující. Já to považuji především za velmi veselé. Dá se říci, že Rusové mají přeci jen trochu smyslu pro humor. Bohužel tomu ale tak není. Rusové si myslí, že nás těžce potrestali. Já bych našim flastencům udělal radost a tvářil bych se, že je to zlé, velmi zlé.

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

4 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Marek
Marek
4 let před

A víš vůbec Tomáši, že ten Koněv dostal jedno z nejvyšších vyznamenání, jaké může americký kongres, potažmo vláda USA udělit? – : Legion of Merit ( LOM ), dokonce obdržel řád – Důstojník čestné legie (Francie) a mnoho dalších? Myslíš, že by to udělili někomu, kdo má dle tvého tvrzení, na svědomí statisíce životů?

Niké Pácová
Niké Pácová
4 let před

Tak to je síla ty „přáníčka“
člověk se až za takové jednání druhých stydí.

Tomáš Vodvářka
Admin
4 let před

Přečetl jsem ten odkaz, cos tady dal. Ten občan Žarko Jovanovič (typické české jméno), je opravdovým vlastencem. To zneužívání demokracie podobnými typy, kteří by každého, kdo jen trochu vadí, ihned „pověsili“, je úděsné. Číst to svinstvo je fakt jen pro silné žaludky.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial