Tak tohle je už opravdu síla pane Babiši

Nikdy jsem si o hnutí ANO a jeho lídrovi iluze nedělal, to ví každý. Ale říkám si, kde je to pověstné dno?

Na dotaz jak by hnutí ANO řešilo deficit důchodového systému, předseda Andrej Babiš odpověděl: Když budeme ve vládě, tak to vyřešíme. My jsme ve vládě byli a my jsme to řešili.“ To, jestli to řešili, nechám teď stranou. Pan předseda perlí jednou odpovědí za druhou. Na dotaz, jak by lidi motivoval aby si šetřili na penze, odvětil: „Zeptejte se mě, když budeme ve vládě, my vám to potom řekneme. Já jsem byl ve vládě a řekl jsem: na důchody bude vždy.“ A ve svém vodopádu pádných odpovědí pokračoval: „Proč my bychom měli této vládě radit, vždyť oni říkali: my jsme mistři světa, my všechno umíme. No neumí nic! Protože lhali.

A teď se tedy naskýtá ona otázka – jde o to ukázat, že my to umíme, nebo jde o věc, o důchody, o republiku? Tyhle odpovědi fakt myslí pan předseda vážně?

A pokud ano, tak se s řešením bude čekat, až se zase uchopí vlády? A co když se to příští rok nepovede? Odklad o další čtyři roky, aby se našlo nějaké řešení?

Jelikož pan předseda jako šéf hnutí ANO asi nechápe elementární politickou práci, která by měla být v zájmu republiky a nikoliv vlastního ega, zkusím mu trochu napovědět:

  • Mám-li nějaké nápady, tak s nimi půjdu na jednání s vládou a zkusím je prosadit. Asi není vhodným řešením tvrdit, že se s námi vláda nechce bavit. To je lež a důkazů o opaku by se našlo dost.

  • Mám-li zájem o vyřešení věci, musím se o to snažit co nejdříve. A nečekat, až mi za pár let budou třeba všichni plácat po ramenou, jak jsem perfektní, že jsem to zvládl.

  • Pokud vláda naše návrhy přijme, tak se na ta ramena mohu plácat taky, že to byl náš nápad. Ale to by se to muselo dopředu zveřejnit.

  • Pokud již někde s někým jednám (například s prezidentem) tak nepopírat to, co jsem o den dříve potvrdil.

Takhle to celé spíše působí dojmem, že hnutí ANO žádné řešení nemá. To by se taky dalo odpustit, ale že odmítá tudíž podpořit řešení jiná, je na pováženou. Tohle se totiž bez dohody koalice s opozicí nevyřeší. A je jedno kdo z nich zrovna vládne. Ten druhý bez dohody totiž po převzetí moci vše shodí. A tvrdit tudíž, že máme řešení a nezveřejňovat ho, ale čekat, až si ho prosadím v době kdy budu ve vládě, je sice pěkné polechtání vlastního ega, jenže na úkor důchodců, kterých má hnutí ANO plná ústa a i na úkor republiky.

Ale když to dlouhodobě sleduji, obávám se, že za měsíc nastane u ANO další dno. Fakt si už ani v nejbujnější fantasii nedokážu představit, kam až jsou schopni zajít ve svém vlastním zájmu.

Subscribe
Upozornit na
guest

1 Komentář
Inline Feedbacks
View all comments
Tomáš
Admin
1 měsíc před

Radkin Honzák jej označil za těžkého psychopata, bez špetky empatie. Navíc náhodně generuje slova.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial