Volné asociace na nové (nejen) módní patvary

Nemůžu si pomoct, ale věta typu „Herečka XY vynesla dechberoucí outfit a její look byl velice nápaditý“ mi obvykle evokuje představu, jak se ona dáma plíží k popelnici s něčím velmi nezdravým (což dechberoucí jistě je) maskována za Jožina z bažin.

Ne vážně, povšimněte si, jak je dnes vše „dechberoucí“. Chápu, že se jedná o metaforu, ale připadá mi tak často omílaná, že už mi jde mírně řečeno na nervy. Dechberoucí je výhled nad mraky, super look, ultrazvuk s plodem, strakatý jezevčík, mořské akvárium, vesmír, krajina, jehněčí kolínko sous vide i Kajra Hrachovcová. A kdo nebo co není dechberoucí, je zkrátka v pytli, nikdy nebude tak úžasný, že by vám vyrazil dech a posléze vás zabil 😉.

Zato „vynesl“ se týká výhradně šatů a módy. Já nevím, u nás se vynáší odpadky a nepotřebné haraburdí. Ve vyšší společnosti se vynáší taky hadry, avšak na ples či jinou VIP akci. Proč nelze použít jakékoli logičtější a hezčí slovo, čeština je přeci úžasně bohatá. Až je to dechberoucí 😉.

Sexy look. Tak ten pokud nemáte, jste rovněž Vy víte kde. Prostě Vám to může slušet, jste přitažlivá jak Ornella Muti, muži šílí a padají Vám k nohám, ale jakmile nějaký módní policista usoudí, že jste neměla sexy look, holt jste úplně mimo a soudný muž by si o Vás ani kolo neopřel.

Čímžto se dostáváme k samotnému pojmu Módní policie. Představuji si mužné uniformy široké v ramenou a úzké v pase, s vytrénovaným tělem, jak čumí na vynášené outfity a hodnotí je s usměvavým mručením v policejní hantýrce.

A běda, pokud něco vynášíte, např. odpadky, a čouhá Vám někde něco nepatřičného. Zde hrozí až tři roky nepodmíněně nebo minimálně ztráta důvěry, zaměstnání a úcty potomstva. Takže na MP bacha, co když není městská, ale módní 😉 ?!

Pěkný den.

 

 

Subscribe
Upozornit na
guest

1 Komentář
Inline Feedbacks
View all comments
Tomáš Vodvářka
Admin
2 měsíců před

Taky se bojím, že už dávno nejsem in, cítím se spíše out.
A co se týče toho dechberoucího – oblíbené slovo ve zpravodajství TV Nova, kde je každá pitomost fascinující, šokující i – pravda – tu a tam dechberoucí.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial