A je ticho po pěšině

Poté, co prasklo na Andreje Babiše, že si vyžádal informace o dětech Jana Lipavského, aby je mohl použít (zneužít) v politickém boji, nebo ještě hůře, očekával bych aspoň trochu sebereflexe od hnutí ANO.

V normální demokratické zemi, by takto načapaný politik odstoupil. V trochu banánovité republice, by ho k tomu vyzvali spolustraníci. V republice, která už tápe, jestli má být i nadále demokratickou, by ho k tomu vyzval tlak ulice. V České republice je absolutní klid.

Očekával bych aspoň prohlášení, že se od toho někdo distancuje, že to nepovažuje za šťastné, že pan předseda měl slabou chvilku, že byl přepracován, že mu to ujelo, protože zrovna mu zkrouhli nějaké dotace …, prostě aspoň nějaké okecávání.

Ale v hnutí ANO je absolutní ticho. To jen dokazuje, že na předsedu se nesahá. A pokud je zároveň majitelem tohoto hnutí, což je, tak se smí říkat jen to, co si přeje on. Lepší důkaz o fungování tohoto podnikatelského subjektu současné ticho přinést nemohlo.

Jediná, kdo se ozvala, byla místopředsedkyně hnutí ANO Alena Schillerová. Ale jediné, co jí vadí, je, že někdo uveřejnil onu soukromou korespondenci. To určitě směla sdělit i bez souhlasu předsedy. K obsahu ani slovo.

Tak teď můžeme jen sledovat, jestli člen výboru pro životní prostředí v Litvínově za ANO Jan Rovenský, který tu informaci omylem dostal a vypustil do světa, zakrátko „na základě vlastního rozhodnutí“ funkci opustí. Z okna se u nás snad ještě nelétá.

Psáno exkluzivně pro www.blogosfera.cz

Subscribe
Upozornit na
guest

2 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Tomáš Vodvářka
Admin
1 měsíc před

Mně se vždy líbí, jak reagují ti, co se již vymanili ze sekty. Popisují, že je to naprosto běžné. (Macura. Vondrák). A vždy si kladu otázku, co by musel pan Babiš udělat, aby Alena řekla: „Tak tohle je už Andreji, za čárou“. Tak daleko moje fantazie nesahá.

Jara Rankova
Jara Rankova
1 měsíc před

Tak tady ticho nebylo :-), uz jsem sice dala odkaz u Vaseho kolegy Tomase, ale snad nic nezkazim, kdyz to sem dam, nektere odkazy nemohu davat na FB a tady si poctete i o dalsich kriminalnicich – Fico a Orban:

https://www.politico.eu/article/former-czech-prime-minister-andrej-babis-leaked-email/

:

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial