Jako v luxusním hotelu, mezi maminkami frčí cereálie, ovoce a zelenina

Revoluční změna nastala před měsícem na gynekologicko-porodnickém oddělení rakovnické nemocnice. Rodičky a jejich doprovod mají nyní k dispozici snídaně formou švédských stolů.

Je dobře, že ze zdravotnictví přicházejí také dobré zprávy. A toto je jedna z nich. „Od září se naše klientky stravují formou rautových snídaní,“ uvedla nutriční terapeutka rakovnické nemocnice Marie Jartimová. Rakovnická nemocnice se tak zařadila mezi další nemocnice, které už tuto formu stravování praktikují, jako například v Nymburce, ve Slaném, v Havířově, ve Znojmě a na dalších místech.

Klientky v rakovnické porodnici a jejich doprovod mají na výběr čerstvé pečivo, žervé, šunku, sýry, jogurty, pomazánky, míchaná vejce, čerstvou zeleninu, ovoce, nugety, máslo, džem, med a další potraviny dle vlastního výběru. Rautové snídaně obsahují i potraviny bezlepkové, bezlaktózové a další. K dispozici je i toustovač.

Obecně se dá říci, že nejoblíbenější mezi maminkami jsou cereálie, které si samostatně zalijí mlékem či přimíchají do jogurtů, dále o ovoce a zelenina. Z nápojů jsou na výběr čaje, instantní kávy, kávy bez kofeinů, kávy turek, caro aj.

Velkou změnou je také tzv. mléčný bar, který je klientkám k dispozici 24 hodin denně a zajišťuje jim přísun mléčných výrobků v kteroukoliv denní či noční dobu. Do mléčného baru jsou každý den doplňovány jogurty, kefíry, mléko, tvaroh a další výrobky, které maminky v šestinedělí potřebují.

V našem zdravotnictví se dějí i pozitivní změny, Toto je jedna z nich a je důležité o nich mluvit, protože pomáhají pacientům zdravotnických zařízení. Kvalitní strava přispívá k větší pohodě klientů, v tomto případě rodiček, a také celkově zpříjemňuje pobyt v nemocnicích. Maminky a jejich doprovod si tuto novinku v rakovnické nemocnici velmi pochvalují. Je dobře, že počet zdravotnických zařízeních, které kladou důraz na kvalitní stravování svých klientů, stále roste. Maminky si nemocniční stravu formou rautů chválí a některé ji dokonce přirovnávají k All inclusive na luxusních dovolených.

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial