Včera fandili Hitlerovi, dneska stojí za Putinem

Většina Čechů je naštěstí normálních a odsuzuje bezdůvodnou ruskou agresi proti Ukrajině. Rusům přeje vítězství asi jen sedm procent z nás. Ovšem žádné překvapení se nekoná. To už tady bylo v minulosti.

Vždy se najde nějaká skupina, která stojí na straně zla. za II. světové války v neblahé éře Protektorátu Čechy a Morava se našli lidé, kteří se dali na cestu zla, na kolaboraci s nacistickým Německem. Mnozí z nich se přihlásili k německé národnosti, těžili z výhod, které z toho měli, udávali své bližní a přitom věděli, co jsou němečtí okupanti zač. Že v zemi zavedli vládu teroru a násilí, popravují a vězní nejlepší české vlastence, dělají z Židů občany druhé kategorie, atd..

Čili nacisté páchali obrovské zlo, přesto byli takoví, kteří jim sloužili. Příčiny byly různé, ale především se jednalo o absenci morálky a snahu vytřískat z každé situace pro sebe to nejlepší za každou cenu, bez ohledu na způsoby. Inu v každé době se najde nějaká ta spodina – bahno, které slouží zlu.

V současnosti jedinci stejného ražení podporují Rusko a jeho agresi proti Ukrajině, čili podporují okupační mocnost, jakou bylo dříve hitlerovské Německo. Stojí za Ruskem, které u nás podniklo teroristický útok, zavraždilo dva lidi a obecně se k nám chová nepřátelsky. Někteří mravně pokleslí mu však za to ještě podkuřují. Jsou na straně země, která bez jakékoliv příčiny přepadla sousední stát, kde se dopouští ohavných válečných zločinů, masakruje civilní obyvatelstvo, její vojáci drancují, loupí a rabují. V obou případech putinovského Ruska a hitlerovského Německa byly brutální zločiny v jejich režiích známy. Přesto to jistým osobám nevadilo.

Putin a Hitler už opravdu skoro jedno jsou. Řekl bych, že ruský diktátor je tak na úrovni toho německého z roku 1939, kdy sice už okupoval cizí země, ale ještě nestačil předvést všechny podlosti, kterými později šokoval svět.

Je tedy jeden rozdíl, současní služebníci říše temnoty neudávají druhé, ale to jen z toho důvodu, že nemají komu. Na zlo je třeba neustále upozorňovat, mluvit o něm, protože jinak nám přeroste přes hlavu a to nesmíme připustit. Takže, kolaborace s nacistickým Německem a putinovským Ruskem se rovná zločinu a vlastizradě.

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

1 Komentář
Inline Feedbacks
View all comments
Tomáš Vodvářka
Admin
11 měsíců před

Mám za to, že se kolaboranti najdou v každé zemi, nejsme nijak výjimeční. Otázkou je , jak se k nim postaví společnost. Stačí jen všeobecné pohrdání? Nebo by mělo přijít cosi razantnějšího?

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial