Muž nemožný vaří na home office: Větrník

Dnes se pustíme do těžkého majstrštyku, s kterým má potíže i vyučený cukrář. Sen mlsounů a mlsounek.

Patří ke společenskému setkání v kavárnách či cukrárnách. Dá se s ním potěšit tajně v ústraní, někde na lavičce v parku. Stojí až na samém vrcholu sladké pyramidy.

Větrník.

Odpálený korpus plněný vanilkovým krémem a karamelovou živočišnou šlehačkou. Přelitý karamelovým fondánem.

Už ze samotného popisu je jasné, jak složitý a těžký výrobní proces autora takového zázraku čeká. Nejde o žádnou legraci.

Pokud se muž pustí do receptů doporučovaných na Déčku Josefem Maršálkem, kuchařkou „Vše sladké“ nebo kanálem Youtube.cz, šíleně riskuje. Musí počítat s tím, že v ten den svou práci zaměstnavateli těžko odvede. Čekají ho složité situační kotrmelce spojené se vztekem, depresí a  chlapským pláčem.

Pokud Impossible Man, tedy muž nemožný přijme naplno tuto výzvu a zhostí se ji s úspěchem, zaslouží si ocenění. Nadšený jásot manželky zakončený večerní ložnicovou promenádou v červených kalhotkách nebo zářící obdiv z očí vlastních dětí jsou sotva dostačující. Takový muž si zaslouží čestné místo v oslavných písních.

V případě, že se výsledek po mužově dřině nedostaví, změní se doma zažité pořádky. Po návratu z práce a při pohledu na kuchyňskou linku bude mít manželka pocit, že se ocitla omylem v cizím bytě. Otočí se a bude chtít jít pryč. Jenom proto si v rohu místnosti všimne třesoucí se trosky. V koutě kuchyně se bude choulit její vzlykající manžel v loužičce rostlinného oleje, zaprášený moukou a v mokrém a špinavém oblečení. Z prstů mu bude na zem kapat bílek z rozbitých vajíček.

Manželka neomdlí. Ženy jsou pro podobné situace v soužití s mužem od malička svými maminkami speciálně trénované s použitím nejmodernějších metod Navy Seals.  Výcvikový program pro ně bývá zakončen zkouškou všech zkoušek zvanou „Pekelný týden.“

Žena si druhý den vezme dovolenou a uvede do pořádku stav kuchyně i manželovi duše. Ten si bude muset vzít také volno, aby ho strávil v teple pod peřinou, sledováním sportovních přenosů ze satelitní televize a popíjením čepovaného piva. Jenom tak se mu podaří na otřesný zážitek zapomenout.

Zde je recept, kterým se dá dosáhnout vítězství ducha nad hmotou.

Budete potřebovat:

Mobilní telefon s nabíječkou, připojení na wifi nebo mobilní data,  platební kartu nebo peněženku s hotovostí a adresu nejbližšího cukrářského e-shopu.

Pracovní postup:

Ve vyhledávači si najdeme několik nejbližších cukráren nebo pekáren s rozvozem až do domu.

Na webových stránkách obchodu vybereme větrník, který vyhovuje našim speciálním nárokům a požadavkům.

Nyní přijde nejsložitější část, která zabere nejvíce času. Hledáme recenze, pokud možno z více zdrojů. Nejprve se zaměříme na ty kritické. Snažíme se vyhnout a nenechat se ovlivnit těmi oslavně jednoslovnými, jako například: „Báječné,“ „Úžasné,“ či „Top,“ protože takové si většinou výrobce nebo obchodník píše sám.

Zajímají nás zejména takové, v kterých se píše: „Porazil jsem pracovní stres,“ „Zlepšil se mi vztah s milenkou,“ nebo „A teď ať jdou všichni do háje, konečně je pro co na světě žít!“

Jakmile dojdeme k závěru, že tento konkrétní větrník je pro nás nejlepší, objednáme si ho kliknutím myší a zaplatíme.

Dopravu vybíráme s rozvahou, aby větrník dorazil co nejrychleji.

Doporučení:

Pod záminkou večerní rodinné pohody objednejte větrníků více. Musíte mít důvod, kterým zacpete pusu ženě, když bude lamentovat, jak to bylo drahé. Jemně ji proto připomeňte, že minus na kreditce není způsoben nákupem v e-shopu Sladké sny, ale jejím celodenním pobytem v obchodním centru před týdnem. Odbude-li vás, že ona drží dietu Heleny Růžičkové a děti budou mít zkažené zuby, nevadí. O to více zbude na vás…

Dobrou chuť!!!

Psáno pro Blogosféru

Píseň Větrníky, zpívá Tomáš Harant. YouTube.cz:

Náhledový obrázek: Pixabay.com: cook-gec6124769_1920

Subscribe
Upozornit na
guest

9 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
jana melišová
11 měsíců před

To by aj ten Sapík tú metódu závidel

Tomáš Vodvářka
Admin
11 měsíců před

Vaše metoda, Jene, zaslouží obdivu. Na Vašem místě bych se konečně pustil i do složitějších receptů

Filip Vracovský
Filip Vracovský
11 měsíců před

To je i pro mne solidní návod na cukrařinu obecně…. Ne, že bych nikdy nebyl nucen dokonce i nějaký dezert, či moučník vymýšlet… Ale trpím u toho jak zvíře 😀

Filip Vracovský
Filip Vracovský
11 měsíců před
Reply to  Jan Šik

Ob tak působí i v reálu pan Maršálek… Měl by být první říjnový víkend opět na Olomoucké Olmě, to je super akce… Pěkný večer 🙂

Adéla Vodvářková
Admin
11 měsíců před

Asi na vteřinu jsem se fakt těšila na polopatický návod na větrníky 😀 Ale musím říct, že Vaše metoda je nakonec jediná neprůstřelná. Díky:)

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial