Za podněcování násilí vůči Ukrajině do vězení, tak je to správné

Patrik Tušl už to má jisté, čeká ho deset měsíců ve vězení za to, že podněcoval násilí vůči Ukrajincům. Navíc je to obyčejný domácí násilník a neplatič alimentů. Je tedy vidět, co jsou proruští dezoláti zač.

Tušl už je za mřížemi, a další desítky prorusáckých kolaborantů jsou policejně vyšetřováni kvůli podpoře útočné války Ruska proti Ukrajině. Mimo jiné také kvůli trestnému činu podpory a schvalování genocidy. U některých jedinců už byly podány státními zástupci žaloby a čeká je soud. To je v pořádku, další nepodmíněné tresty budou jistě následovat.

Už takový Tušl, který byl v minulosti soudně trestán za mlácení své partnerky a neplacení alimentů na děti. Takový chlap, co mlátí ženské, a nestará se o vlastní děcka, je obyčejný ubožák a chudák. Není divu, že z takového materiálu se rekrutují prorusáčtí dezoláti. Tušl navíc podněcoval násilí proti lidem hájícím očkování proti covidu, například vůči prezidentu České lékařské komory Milanu Kubkovi. Protesty proti očkování jsou samozřejmě legitimní, organizování pouličních pogromů však už je za čarou.

Rusáci vtrhli na Ukrajinu, záměrně útočí na civilní objekty a nemocnice a cíleně vraždí ženy a děti. De facto se Rusko na Ukrajině dopouští válečných zločinů a genocidy. Fakta to jasně potvrzují. Každý, kdo podporuje brutální ruskou agresi proti Ukrajině, hájí vraždy žen a dětí. Tak to zkrátka je, a takový hnusák musí být trestně stíhán.

Takové kreatury nemají právo se odvolávat na svobodu projevu nic společného. Koneckonců i v Listině základních práv a svobod, která je součástí ústavního pořádku ČR, je jasně uvedeno, že tato svoboda může být omezena zákonem, Není to nic nového, podobně tomu bylo i za první republiky. …jde-li o opatření v demokratické společnosti nezbytná pro ochranu práv a svobod druhých, bezpečnost státu, veřejnou bezpečnost, ochranu veřejného zdraví a mravnosti,“ píše se v oddíle druhém, článku 17 Listiny. Čili se nejedná o žádné absolutní právo.

Není možné tolerovat organizování pouličních výtržností a pogromů vůči lidem s jinými názory. To se týká i podpory rusácké agrese na Ukrajině. A právě to porusáčtí dezoláti dělají. Jestliže bychom tolerovali tyto projevy nenávisti a propagaci veřejného násilí, byl by to konec demokracie. Ta se totiž nesmí plést s anarchií.

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/patrik-tusl-tomas-cermak-soud-kladno-rozsudek-vezeni-dokument_2212030500_pik

Subscribe
Upozornit na
guest

1 Komentář
Inline Feedbacks
View all comments
Tomáš Vodvářka
Admin
1 rok před

Pokud někdo podněcuje k násilí, je třeba být zcela nekompromíisní. Jiné je to s „obyčejným“ kladným postojem k ruské okupaci Ukrajiny. Tady bych volil poněkud opatrnější postup, věc se může snadno zvrhnout.
Zdravá společnost sama vyřadí podobné jedince na okraj, u nemocné je to složitější, tam je třeba asi zasahovat, ale nejsem schopen ( a jsem tomu rád) určit přesnou hranici.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial