Podle Andreje Babiše vyhraje příští volby „pětikolka“

Andrej Babiš opakovaně tvrdí, že jeho ANO díky jeho velkému úspěchu v prezidentských volbách posílilo a s převahou vyhraje příští parlamentní volby. Vždyť ANO díky němu posílilo o milion hlasů!
Zopakoval to i v rozhovoru na iDNES.cz. Spolu s paní Alenou Schillerovou tak jednohlasně prohlašují, že ANO oproti posledním volbám posílilo téměř o milion hlasů a proto se mnohem zvýšily jeho šance na drtivé vítězství ve volbách příštích, kdy podle slov Andreje Babiše mohou získat více jak 44% hlasů.

Na první pohled to vypadá logicky a pro hnutí ANO úžasně. Jenže, když přijmeme tuto logiku a trochu se zamyslíme, zjistíme, je to jen polovina pravdy. Pokud se na vše podíváme z nadhledu a nejsme jen oslněni hnutím ANO a jeho vůdcem, vyjde nám něco jiného.
Andrej Babiš stále tvrdí, že Petr Pavel je, kandidátem „pětikolky“, jak ji rád trochu hanlivě nazývá tento šéf  hnutí ANO. Právě skončené prezidentské volby pojímá jako důkaz toho, kolik jeho hnutí získá hlasů v roce 2025, kdy proběhnou volby parlamentní. Těší se, že to budou hlasy 2 400 000 voličů. Pokud je ale Petr Pavel kandidátem pětikoalice, pak ta by získala 3 359 000 hlasů. Andrej Babiš tak vlastně, aniž by si to zřejmě uvědomil, tvrdí, že příští volby vyhraje pětikoalice.

Každý, kdo jen slepě nenaslouchá tomu, co říká Andrej Babiš, ví, že v těch volbách proti sobě nebudou stát jen ANO a Pětikoalice, ale i další strany. Voliči SPD se nejspíše vrátí k Tomiu Okamurovi, a voliči KSČ a ČSSD zase k těm svým. Mnozí z těch, kteří k volbám nechodí, zůstanou doma a tak bych mohl pokračovat…

V souvislosti s Andrejem Babišem mne zaujalo, jak prezidentské volby hodnotí v Rusku, které se v nich prostřednictvím svých dezinformátorů silně angažovalo. Web Pravda.ru uvedl, že „Andrej Babiš reprezentoval Čechy, kteří nevidí Ruskou federaci jako hrozbu – a těch bylo hodně, asi 2,4 milionu“. Nemyslím si, že 2,4 milionů voličů Andreje Babiše fandí Rusku. Z těch, které znám osobně, to není ani jeden. Přesto věřím, že vůdce hnutí ANO cílil ve své kampani i na tu část naší společnosti, která k Putinovi stále vzhlíží jako k zachránci našich hodnot.

Užívejme si nyní čas, kdy budeme mít téměř jeden a půl roku předvolební klid. Sledujme, jak pracují námi zvolení poslanci, zda chodí do práce, nebo místo toho za naše peníze dělají předvolební kampaň. Nebojme se jim psát naši kritiku i naše návrhy na to, co je potřeba zlepšit. V roce 2025 jim to pak „spočítejme“ a dejme hlas těm, kteří jen nemluvili o tom, jak „makají“, ale skutečně pro nás i něco udělali.

A ještě něco – nevěřme všemu, co nám politici říkají. Nejen pan Babiš, ale i pánové Fiala, Bartoš, Rakušan, Okamura nebo dámy Schillerová a Pekarová Adamová. Příští volby totiž budou o něčem zcela jiném, než jen o prezidentovi, kterému přejme, aby během příštích pěti let vrátil tomuto úřadu důstojnost, kterou si zaslouží.

Subscribe
Upozornit na
guest

2 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Tomáš Vodvářka
Admin
1 rok před

Máte pravdu, taky jsem si všiml, že v radosti věrchušky ANO to trochu skřípe, protože se zapomněli podívat, že o milión hlasů více dosta vládní kandidát (dle pana Babiše). Je jen škoda, že mu to nikdo nepřipomněl na tiskové konferenci po volbách, kde stačil umravnit paní Drtinovou a pana Řezníčka, kteří se provnili tím, že po něm chtějí odpově´d na otázku a ne poslouchat pindy, jak je tomu u pana Korantenga.

Pavel Dvořák
Pavel Dvořák
1 rok před

Nikoliv! Pan Babiš volby vyhrál, jenže jsme si to ještě nestačili uvědomit. Podobným způsobem vyhrál senátní volby i parlamentní.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial