SPD podezřele utrácí miliony a Okamura staví vilu

Na tuto podivnou okolnost upozornil web Neovlivni.cz. Z transparentního účtu Strany přímé demokracie Tomia Okamury mizí peníze neznámo kam. Připomíná to dřívější kauzu Miroslava Sládka.

To je velmi pochybné a vzbuzuje to velké podezření s nakládání s penězi na transparentním účtu SPD. Vpadá to následovně, když z tohoto konta odejdou řádově desetitisíce korun, tak je tam vysvětleno, že se například jedná o sumu na mzdy zaměstnanců. Jestliže však jsou přesunuty miliony, je ticho po pěšině, nikdo neví, kam tyto peníz jdou. Mohou být přesunuty na běžný účet SPD. Rozdíl mezi transparentním a běžným účtem je ten, že na tom transparentním může kdokoliv sledovat pohyb peněz, kdežto na běžném nikoliv.

Vedení SPD o těchto pochybných transakcích mlčí, čímž jenom prohlubuje vážné podezření, že se může jednat o špinavou záležitost.

Nyní se vrátíme o pětadvacet let zpátky. V roce 1997 jsem pracoval jako redaktor soukromého Rádia Brno, a zjistil jsem, že v okrajové brněnské rezidenční čtvrti Útěchov vlastní vilu i předseda SPR – RSČ Miroslav Sládek, který se údajně bil za obyčejné lidi proti bohatým. Mimochodem šéfovi republikánů se nelíbil název místní vyhlášené restaurace U Dostálů, nejspíš proto, že nesmiřitelným odpůrcem sládkovců byl poslanec za ČSSD, pozdější ministr kultury a jmenovec pana hostinského Pavel Dostál. Tu zprávu o vile pana Sládka jsem zveřejnil, postupně se začala šířit dál, odvysílala ji i TV NOVA, a o rok později republikáni u voleb do Poslanecké sněmovny propadli. Následně se zjistilo, že Sládek a jeho nejbližší využívali svoji stranu k vlastnímu obohacení a žili na úkor těch, kteří naivně věřili v jejich dobré úmysly.

Pozoruhodnou shodou okolností si vilu v pražském Břevnově nyní staví i Tomio Okamura a jistě jenom náhodou se u SPD podezřele přesunují miliony. Sládkovci a okamurovci mají mnohé shodné rysy. V obou případech se jedná o strany vůdcovského typu, kde co řekne nejvyšší, je svaté a nediskutuje se o tom. Obě uskupení s totalitními praktikami také tají respektive tajily svoje financování i před vlastními členy. Kdo z nich se zajímal o stranické peníze, býval ostrakizován a vyloučen.

Kam mizí miliony z účtů Okamurova SPD – (neovlivni.cz)

Subscribe
Upozornit na
guest

3 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
MUDr. Tomáš Vodvářka
Admin

Tomio Okamura potřebuje pro svou práci pro naši zem dobré zázemí, takže mu jeho voliči rádi přispějí na prostor pro meditaci, kde může přemýšlet o čistotě české rasy, ochranu naší země před cizinci nečeského původu a kupříkladu i šíření horečky dengue od přišedších z jiných krajin. Takový myslitel přeci nemůže sídlit v nějaké maringotce.

Jara Rankova
Jara Rankova
1 rok před

Je mozne, ze stavi Wellness centrum pro sve volice….plysaci moc neleteli:-)

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial