Chudáčky rusáčky někdo prý otrávil botulotoxinem

Stalo se tak v okupované Záporožské oblasti. A Rusko pláče a bude si prý stěžovat, že jde o chemický útok.

Člověk by nad těmi otrávenými chudáčky i slzičku zatlačil, jak je mu jich líto. Sice to asi měli ze zkažených konzerv, jak se vyjádřil poradce ukrajinského ministra vnitra Anton Heraščenko. To je asi nejpravděpodobnější vysvětlení při známých problémech se zásobováním ruských jednotek vlastním týlem. A je jedno, jestli dostali jen prošlé konzervy, nebo jestli z hladu prostě na zabraném území snědli co našli, bez ohledu na stáří a na stav.

Nicméně ruské ministerstvo obrany zuří: „Režim (ukrajinského prezidenta Volodymyra) Zelenského schválil teroristické útoky s použitím toxických látek proti ruské armádě a civilním zaměstnancům. Ruští vojenští lékaři potvrdili přítomnost jedu umělého původu v těle hospitalizovaných vojáků.”

No jestli je jim najednou líto vlastních vojáků, které běžně obětují svým špatným velením po tisících, tak by přeci stačilo jediné: aby táhli z Ukrajiny domů. Bránící straně přiznávám právo na cokoliv. Ať ty agresory třeba nechají rozsápat psy, když to pomůže. Zodpovědnost ponese jen ruská věrchuška. Nic jí nebrání prostě se stáhnout domů.

Nemuselo by docházet k takovýmto věcem (a je jedno co je prvotní příčinou), nemuseli by brečet nad osudy vlastních vojáků, nemuseli by se zbytečně rozčilovat nad tím co dělá druhá strana. Tohle už ukazuje nejen nesoudnost ruské strany, její neomalenost a drzost, ale možná už i psychiatrickou úchylku.

Ostatně co si o Rusech pomyslet, když ruský diplomat ve Vídni prohlásí: „Žádné slitování s ukrajinským obyvatelstvem.“

Pořád si Okamura, Klaus, Paroubek a jim podobní myslí, že by se Ukrajině nemělo pomáhat a neměly by se jí dodávat žádné zbraně?

Subscribe
Upozornit na
guest

4 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Jan Šik
1 rok před

To ty konzervy z války. Z té druhé světové…Všechny ty atiznosti jdou tak jednoduše vyřešit. A dokonce k tomu řešení Rusové nic nepotřebují. Jen zvednout se a vrátit se domů. Hezký večer

Tomáš Vodvářka
Admin
1 rok před
Reply to  Jan Šik

Staré konzervy to tak mají. Zdá se, že logistika denacifikace poněkud drhne….

Tomáš Vodvářka
Admin
1 rok před

Tuto hanebnost by měl nějaký důvěryhodný ruský diplomat . nejlépe Sergej Lavrov – neprodleně ventilovat na Valném shromáždění OSN jako doklad odporného ukrajinského režimu. Vždyť tam jdou ruští vojíni denacifikovat zem a osvobodit občany od narkomanů. A oni se takhle odvděčují…..

Jara Rank
Jara Rank
1 rok před

Ony ty kocici a psi konzervy maji casto proslou lhutu, ale jak se to ma rusky vojak docist?

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial