Pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí

Toto prohlásil v rozhovoru pro média trestně stíhaný poslanec Andrej Babiš, bývalý ministr financí a předseda vlády. Pro podobné výroky z úst některých jedinců mají Židé termín chucpe

Ponechme stranou fakt, že vyšetřování kauzy Čapí hnízdo se táhne více jak 10 let. Ponechme stranou i další fakt, že žalobce pan Šaroch až nyní (tedy po výměně premiéra vlády ČR) náhle zjistil dostatek faktů, aby poslal pana Babiše před soudní tribunál, přičemž materiálu za uvedený časový úsek musel mít habaděj.

Pan Andrej Babiš se pozastavuje nad tím, že jeho soudní řízení bude v září, tedy měsíc před volbami (sice jen krajskými, tedy zcela jiného charakteru a smyslu, než volby do parlamentu ČR, v němž zasedá – pardon absentuje pro své spanilé jízdy po naší vlasti). Bez ohledu na výsledek soudního řízení prohlašuje, že ho to „posílí“ ve snaze dále působit v české politice. (a to přes své kdysi pronesené výroky, že a/ vůbec do politiky nepůjde, b/ bude v ní jen 4 roky).

Pan Babiš již dopředu zpochybňuje nezávislost české justice. Což je samozřejmé, protože pokud padne výrok vinen, je zkorumpovaná a řízená panem Rakušanem či Blažkem, pokud by byl osvobozen, bude ji velebit za nestrannost. Víme rovněž, že jakýkoli trestný čin politika je v naší zemi brán jako politická kauza a nikoli jako obyčejná krádež, křivárna, lež či jiná společenská „činnost“.

Slova pana Babiše, jak bylo mnohokrát dokázáno, nemají žádnou hodnotu. Výše jsem uvedl dva jeho výroky, ale lze jich doložit mnohem více. „Poruchy paměti“ provázejí politickou činnost od samého počátku tragické existence tohoto jedince v našich novodobých dějinách.

Pan Babiš nyní statečně buší do hnutí STAN, které zasáhla korupční kauza. Pro ostrá slova a příkré odsudky nejde daleko, jeho projev v parlamentu, kam náhodou dorazil, byl plný ohnivých a eufemicky řečeno nevlídných slov vůči politickým oponentům. Nějak pominul fakt, že zatímco v kauze Dozimetr namočený pan Gazdík resignoval, jeho to ani nenapadlo ve stejném situaci obvinění z finančního podvodu. A to na pana Gazdíka zatím žádné trestní řízení není (zatím) vedeno. Kauza Stoka, která se jeho hnutí týká, rovněž při plamenné filipice zmíněna nebyla.

Na závěr. Přání pana Babiše o vítězství pravdy nad lží je v jeho případě rouhání nejvyššího kalibru. Možná to přehnal, protože se klidně může stát, že se jeho přání splní, což by mu přineslo poměrně závažnou životní komplikaci a jeho plány na presidentský stolec by byly v troskách.

Psáno pro www.blogosfera.cz

Subscribe
Upozornit na
guest

7 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Alejandro Azamedo
1 rok před

Skvěle napsáno, naprosto spuhlasím.

Sona Bulbeck
1 rok před

No,a to mame na Slovensku znamu vetu: „Zlodej krici,chytte zlodeja!“…asi tak🤷‍♀️

Jana Melišová
1 rok před
Reply to  Sona Bulbeck

👍 👍

Jan Šik
1 rok před

Ať ho ze všeho osvobodí a klidně ať dostane odškodnění za prožitou psychickou újmu z trestníchoznámení a tahání po soudech. Když nepůjde na Hrad, klidně bych tuto cenu zaplatil, byť vím, že by to morální příliš nebylo. Pro celou zemi by to však morální přínos z dlouhodobého hlediska byl. Hezký den

Jiljí Záruba
1 rok před

Co s tím naděláte? Babiš a jeho tým to mají zmáknuté perfektně, v celé škále od lží až po působení na nejnižší pudy, a ono to funguje. Když mu nevyjde Hrad, do Strakovky se dostane hravě. Lidi odsuzují takzvané šmejdy, ale když jim jde jeden takový po jejich volebních hlasech v zájmu vlastního zisku, imponuje jim to. A taková jízlivost: neadoroval bych ho ani v nejmenším, i kdyby sebeplamenněji horoval za odsouzení „protiizraelské zprávy“.

Jara Rank
Jara Rank
1 rok před
Reply to  Jiljí Záruba

Cetla jsem dnes na iDnes, nejsem tam uz delsi dobu prihlasena, cekam, az bude Bures odsouzen, ta diskuse je hrozna, zablokovala bych nekolik jedincu. Zrejme jsou i pysni na to, ze Bures ma sve jmeno mezi prednimi na Pandora Papers.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial