To není chucpe! To je potrat!

     Ve středu Valné shromáždění OSN většinou 129 států k 11 schválilo rezoluci, podle níž jediným oficiálním pojmenováním Chrámové hory v Jeruzalémě je její muslimský název al-Haram aš-Šaríf. Jakýmsi pofidérním politikářským hlasováním byla naprosto popřena historická fakta, ignorována skutečnost, že židovské osídlení i židovská  tradice nejposvátnějšího místa judaismu trvají v Jeruzalémě už dlouhá tisíciletí, a také o tisíciletí dříve, než vůbec vznikly první zárodky islámu.

     OSN sama se už roky úspěšně snaží podporovat pochybnosti o svém významu a potřebnosti, ba o samém smyslu existence této přežité rudimentální instituce. Ale když tento týden Valné shromáždění OSN potratilo takovouto nechutnou odpornost, tento ostudný zmetek, pro mne se tím stalo institucí už ani ne přežilou a zbytečnou, jako spíš škodlivou a hnusnou!
     Děkuji tímto upřímně českému ministru zahraničních věcí Jakubu Kulhánkovi, že díky jeho hlasu se Česko a Maďarsko jako jediné evropské státy zařadily mezi v této věci posledních jedenáct slušných zemí světa (dále pak USA, Austrálie, Kanada…), které hlasovaly proti tomuto výblitku!
     A hrubě opovrhuji prostituujícími politickými reprezentacemi, obzvláště většiny evropských států, Francie, Ruska, Norska, Číny, Švédska, Běloruska, Belgie, Itálie, Řecka ad., které pro tuto zvrhlou nechutnost hlasovaly!
     Dlužno přiznat, že krom Česka a Maďarska, které jako jediné evropské státy hlasovaly proti tomuto potratu, se v Evropě našla ještě menšina zemí, které alespoň nehlasovaly pro, a jen se alibisticky hlasování zdržely (Rakousko, Slovensko, Litva, Dánsko, Rumunsko, Nizozemsko, Bulharsko, Německo, Velká Británie, Slovinsko, San Marino, Ukrajina, a dokonce i Albánie).
     Vzpomeňme si na to prosím, až nám zas někdo bude namlouvat, že patříme na tento současný Východ anebo na tento současný Západ!
     Připomeňme si to prosím, až právě někteří zástupci tohoto morálního a politického odpadu zas budou někoho bohorovně mentorovat, nadutě peskovat a buzerovat, že údajně nedodržuje jakési jimi oktrojované pofidérní principy!
© vtg 2021

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

16 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Jan Šik
2 let před

Tož napsal jste to drsným stylem, který nepoužívám, ale pod Váš článek se podepisuji. Jinak na pana Kulhánka jsem hrdý. Není politik, ale úředník. Ovšem úředník jak má být, který za Českou republiku zastává jasné postoje. U nového MZ si tím nejsem tak jist, ale to ukáže čas. Hezký večer

Jana Melišová
Jana Melišová
2 let před

Nuž OSN už nie je úplne to, čo hlása jej názov…Podobné dezinterpretácie robia aj EÚ a podobné orgány, asi niekomu vyhovujú…díky za článoček.

Jana Melišová
Jana Melišová
2 let před

ale určite nie je načase umřít, to si hovoril aj môj dedo kedysi pri združstevňovaní, môj otec pri rozdružstevňovaní, lebo na sk sa nepodporuje už poľnohospodárstvo, melie sa to zvláštne chaoticky, kreslite a skladajte básne ďalej, teším sa na ne

Jana Melišová
Jana Melišová
2 let před

Yes 🙂

Sona Bulbeck
2 let před

Diky,Vladimire,presne,vybehlo to na mna v anglictine niekde a normalne som si chvilu myslela,ze som si to zle prelozila🤷‍♀️

Brigita
2 let před

Pánové děkuji vám za osvětu. Zírám s hubou otevřenou, že něco takového je vůbec možné.

Josef Jeřábek
2 let před

Díky za tenhle Váš postoj.
Co se v OSN odmávalo je ostudné (ani ne tak překvapivé) a zcela ignorující historii… a je třeba jen tak nemlčet…nemávnout rukou z pocitu, že s tím stejně nic nenaděláme

Tomáš Vodvářka
Admin
2 let před

Osobně si myslím, že Valné shromáždění OSN je institucí, jež jest na lejno. Protože – pro Židy je to Chrámová hora, vykopávky a mnoho dalších artefaktů svědčí jasně pro to, čí to bylo v dějinách. Jeví se chybou, že po dobytí Jeruzaléma byli Židé natolik vstřícní, že správu nad ní přenechali muslimům. Ať si ji nazývají jak chtějí, dějiny nezmění. A má poklona panu Kulhánkovi, že se nenechá strhnout pomatenci.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial