Otevřený dopis pražskému primátorovi MUDr. Zdeňku Hřibovi

který zveřejňuji na svém FB profilu,
který zveřejňuji na svém blogu na Idnes.cz
a který zveřejňuji na platformě blogosfera.cz

Milý pane primátore,

poslechl jsem si nedávný televizní rozhovor¹ a ač nejsem voličem Vaší strany, po ANOnistických hrůzách Vám (osobně i straně) fandím a přeji nám všem vše dobré.
V rozhovoru jste se mně líbil, leč se dvěma výhradami (místo citací odkazuji na vysílací časy).
Vím, že nejste členem Vlády, ale bydlím v Praze, kde „primátorujete“. Máte ovšem (byť v rámci menší koaliční strany) vůči svým spolustraníkům jisté postavení, aby byl Váš hlas slyšet. Přesvědčím vás o tom, v čem se podle mě mýlíte? Dokážete zjednat nápravu, nebo tomu alespoň nějak výrazně napomoci?

1)
16.15 „negativní motivaci“ nepovažuji za motivaci, nýbrž za šikanu
19.30 sám přitom říkáte, že sankce nemotivuje
Jestliže je očkování dobrovolné, pak je pro mě nepřípustná jakákoli šikana neočkovaných. Kdyby taková šikana neexistovala, už jsem dávno očkovaný, ale zažil jsem totalitu, kdy „jeden říká mír a myslí přitom na válku“; na tom odmítám participovat. Nemám přitom s očkováním problém a když to bude povinné i pro moji věkovou/profesní skupinu, podřídím se. Jenže nyní ta „motivace“ zní: „Pokud se nenecháte dobrovolně očkovat, tak vám ze života uděláme peklo; jo a kdybyste se náhodou nechali přesvědčit a podstoupili očkování a něco se vám po tom stalo, tak jste přece podepsali, že se necháte očkovat dobrovolně.“ Slibuji, že budu mezi prvními očkovanými, „až se k nám právo vrátí“,³ tzn. až se slovu DOBROVOLNĚ vrátí jeho původní význam, až nebude synonymem šikany.

2) V rozhovoru nadužíváte spojení „já si to moc dokážu/nedokážu představit“ – ve Vašem vlastním zájmu se této floskule varujte jak vodník lýkového provazu. Je to obvyklá floskule ve smyslu „neříkám tak ani onak, ale na má slova dojde“. Takže, prosím pěkně, už nikdy „(ne)dokážu si představit“, ale „(ne)udělám to či ono“ – pak budete věrohodný.

Miloš F. Pechar

¹ https://www.ceskatelevize.cz/porady/10095426857-interview-ct24/221411058041126/
² jak zpíval Vladimír Merta (text od 1.30 dále): https://www.csmusic.cz/song-67628-video-2000
³ https://youtu.be/v8z7YP8e_T8

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

12 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Jara Rank
Jara Rank
2 let před

Je to v podstate jedine mozne reseni, CR ma vice zemrelych nez Kanada s 38 miliony obyvatel.

Hana
Hana
2 let před

Milí přátelé blogosféry, s opatrností našlapuji k tématu očkování. Ale když už se otevřely dveře, přidávám sem, coby osoba ve věku, ve kterém se již dnes mohu hlásit o posilující dávku, osoba holdující zdravému životnímu stylu, osoba která nachodí v průměru jistě víc než 10 tisíc kroků denně, informaci, že si připadám omezena při nakupování turistických bot v obchodě v Ostravě, kde nikdo z prodavačů nemá roušku a stejně i třeba v hospodě, kde se ke mně bez roušky naklání číšnice. Odcházím v obou případech. S jídlem jsem to lehce vyřešila, vlastně jsem je v té restauraci chtěla jen trošku… Číst vice »

Jara Rank
Jara Rank
2 let před
Reply to  Hana

Souhlasim na 100% s Vasim prispevkem, pani Hano. Ziji na malem ostrove na zapade Kanady a bohuzel zde mame take antivaxery, rozloucila jsem se tak s kdysi nejlepsi kamaradkou, stala se bohuzel jednou z nich.Pokud mi nekdo bude argumentovat, ze Gates a Soros – prestavam poslouchat, vetsina lidi o techto dvou nic nevi. Mela jsem jit naq operaci v cervnu, 3x se posunulo a ted budu operovana na Stedry Vecer – 24.12. Mam ve spitale odpracovano nekolik dekad a to, co ti silenci tropili pobliz spitalu, bylo nelidske a vysoce deprimujici, my jsme jim objednavali ovoce, ktere se da loupat… Číst vice »

Vladimír T. Gottwald
2 let před

Jsem na tom obdobně jako Vy, agresivní propaganda v bolševickém stylu, urážení lidí za to, že mají odlišné názory, i šikana jsou mi odporné. A obávám se, že tyhle metody jsou mnohdy kontraproduktivní.

Tomáš Vodvářka
Admin
2 let před

Pane Pechare, jsme svobodná společnost. Se svobodou bývá spojena i odpovědnost, což už mnoho lidí nechápe či odmítá uznat. Na současnou situaci můžeme mít různé názory, na očkování též. Nicméně – ukazuje se zatím jako jediný a nepopiratelný fakt, že očkovaný jedinec má průběh infekce mírnější, nekončí v takovém počtu na JIP či ARO. Totéž lze předpokládat u jedince, který má vysoké protilátky proti Covid 19 (tedy se s nemocí setkal či ji prodělal). Zdá se rovněž, že očkovaný šíří nemoc méně razantně, než neočkovaný. Což je klíčové, neboť v tom okamžiku již nejde jen o Vás, ale i o… Číst vice »

Adéla Vodvářková
Admin
2 let před

Takže v podstatě se cítíte jako disident, když takhle ve jménu svého politického přesvědčení hazardujete se svým zdravím? Je to něco jako protestní hladovka?

Last edited 2 let před by Adéla Vodvářková
Jara Rank
Jara Rank
2 let před

Adelko – mate vzdy perfektni odpovedi a otazky.

Hana
Hana
2 let před

Nejste očkovaný, protože nechcete. Podívejte se jen na tabulky a čísla, ostatní zprávy ignorujte, jen si to sám zvažte a rozhodněte se. Jen se, prosím, nevymlouvejte na tlak.

Pavel Khail
Pavel Khail
2 let před

Naprosto s vámi souhlasím, chtěl jsem napsat panu Pecharovi něco podobného ale nedokážu to tak jasně jako vy. Přesně ta jeho argumentace malého dítěte je „skvělá“ – chcete to po mně? A just ne, když ale budu muset, pak je to něco jiného. Pan Pechar prostě potřebuje befel, přes to nejede vlak. 🙂

Stanislav Látal
Stanislav Látal
2 let před

Trochu mi svou zásadovostí připomínáte malé dítě …
Jenže ono časem získá zkušenosti a některé i rozum a tu zásadovost, která možná uspíší smrt daného jedince nechají odložené na cestě poznávání života.
Přidám podobnost: nějaký vysoce postavený pitomec nařídí po použití toalety použít toaletní papír ! A jedinci, kteří se tímto nařízením budou cítit svazováni (omezování) – automaticky přestanou papír používat. Však ono to uschne a časem se to vydrolí. Že to bude ostatním smrdět – nevadí. Zásadovost je přece důležitá. Nikdo nemá právo Vás omezovat !!!

Jara Rank
Jara Rank
2 let před

Neni tomu tak dlouho, co jsem tady v Kanade tvrdila, ze „NASI“ v Cesku nejsou tak zbesili po protestech (nez jsme videla stareho Klause se zlutou hvezdou, tady by uz chodil zadnima ulickama), ze jsme byly jako deti vsichni ockovani a NIKDO neprotestoval, chteli jsme zit a radovat se – chodit tancovat, lyzovat, hrat volejbal a vzajemne se navstevovat. Kdyz ted posledni dva mesice koukam parkrat do tydne na iDnes – autore, prave Vy nejste zrovna nejlepsi diskuter, nechce se mi verit, ze jste chtel studovat teologii.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial