Podivně chutné

Jasně tohle maso už nepotřebuje žádné koření. Je skvělé samo o sobě. Nikdy už nepojíš nic lepšího. Jsem totiž nejlepší kuchařka na světě.

„Mourku, není ti horko?“ Mourku…, pro něj si prostě „mourek“. Dřív už si byla „čarodějka“, ale taky „žabka“, takže „mourek“ není zas tak strašné oslovení. Jednou tě přirovnali k „přírodnímu úkazu“, ale ne kvůli nějakému krásnému detailu, ale kvůli tvému chování. Hektická a chaotická, jako vždy. Ano, byla jsi už „číslo“, „zvíře“ nebo dokonce „ztracenka“…

***

Vždy, když má dovolenou a nudí se doma, chce, abys chodila nahá.

Opravdu je ti horko. Dům je už tak vyhřátý, že není nutné na sobě cokoliv nosit. Stejně se na tebe nejradši dívá, když vaříš jen tak. Usměješ se a sundáš i tu lehounkou košilku. On sedí, upíjí kafe a nemůže se vynadívat. On tě prostě zbožňuje. Nejradši by stál u tebe a držel tě za prsa, když vaříš, nebo by sáhl níž a lechtal by tě. Ale to už byste nevařili.

Dnes je důležitý den. Přijde tchýně na oběd. Vždycky býváš nervózní, protože ona teda umí kritizovat! Dnes se to musí podařit.

„Hm“, nádherně to voní. „Copak to dnes budeme jíst?“

Chodí kolem jako mlsný kocour a nemůže se dočkat.

To maso je mnohem tužší, než si myslela, ale papiňák od babi to spraví. Ještěže máš ostré nože.

„Kruci, kde je ta maminka?“ Kouká na hodinky.

„Řekla si jí, že přesně ve dvanáct?“ Dáš oči v sloup.

„Za chvíli to bude studené.“ Pobíhá po domě.

„Nemám jí zavolat?“

Zkus to, říkáš si v duchu, ale pokrčíš rameny. Je ti to jedno, stejně zase přijde a řekne, že tu polívku si přesolila, a že maso není, přestože ti půjčila úžasný papinův hrnec, dost měkké, a že to leze do zubů.

Vlastně by bylo nejlepší, kdyby vůbec nepřišla. Stejně vám zase zkazí náladu svými životními moudry. On se tě ani nezastane a tobě to bude líto.

„Teda, to se ti povedlo.“ Maminka nepřišla ani nezvedla telefon. Tak jste se do toho pustili sami. Ty jsi opět nahá a on je nadšený novým jídlem a tvým úborem.

„Vážně si do toho nepřidávala víc koření?“ Zavrtíš hlavou. Je ti krásně, když mu chutná a řekne ti to.

„Je to zvláštně dobrý.“ Stále přivírá oči a jazykem přejíždí přes zuby, aby tu chuť rozptýlil v ústech co nejvíc. Jeho chuťové buňky mají orgazmus.

Po skvělém jídle připíjíte víno, pak kávičku a nakonec dezert. Dnešní den se vydařil. Je skvělé, když ses celý den snažila, aby vše bylo dokonalé a ona nakonec nepřišla a nic ti nezkazila. I vaření ve stresu má něco do sebe.

***

„Hm… Brouku, dnes to bylo skvělé.“ Ležíte spolu v posteli, ještě jste udýchaní a zpocení láskou. Dotýkáte se navzájem a tulíte se.

„Teda, dnes byl tak krásný den.“ Máš ráda milování večer a on to ví. Dostala si nejlepší dárek k narozeninám tchýně. Už aby byly další narozeniny. Tvoje. Valentýn se už blíží a ty přesně víš, jaké maso vyndáš z mrazáku. Opět to bude dokonalé. Ani babka nebude otravovat…

***

„Dojdeš mi pro prášky do lékárny?“ Bez pozdravu vyštěkne do telefonu.

„Jasně.“ Odpovíš a splníš další její úkol. Ale těšíš se, protože za tři dny bude velká hostina, její narozeniny a bude speciální oběd.

„Myslíš, že si můžu půjčit ten papiňák, co máš ve sklepě?“ Zkusíš to, třeba ti ho půjčí, ať máš masíčko pěkně křehké.

„Terezko, já nevím.“ Vykrucuje se.

Musíš na to jinak.

„Když budeš mít ty narozeniny, víš, aby se mi povedla ta svíčková.“ Změkla.

„Dojdu ti tam sama.“ Máš jí tam, kde si ji chtěla mít.

„Já ti pomůžu, chceš, ať to nemusíš tahat sama.“ Rychle za ní seběhneš do sklepa. Stojí otočená zády a vůbec neví, že ty jsi připravená.

Je to zvláštní, jak nůž lehce projede tou jemnou kůží. Jen tak, ani nemusíš moc tlačit. Pevně jí držíš, aby se moc nehýbala, nechceš mít z masa cáry.

Otočí se k tobě a její oči jsou plné strachu a nepochopení. Ty ale nemáš slitování. Usměješ se.

„Šššš…“ zašeptáš.

Pomalu klesá na studenou zem sklepních prostor. Krev tryská z jejího krku. Snaží se něco říct, ale její řeč je spíš takové chroptění. Neměla si tu krev chytat? Taková prdelačka…, hm…

Stojíš tu klidně a soustředěně, těšíš se na neděli. Bude oslava jejích narozenin.

Není to tak strašné. Trošku sis myslela, že to nezvládneš. Tvoje první porcování. Ale on ti naostřil nože a máš po ruce i sekáček, vlastně to jde samo. Tohle bude na omáčku, tohle na polívku. Hm… Sbíhají se ti sliny. To bude mňamka.

Spláchneš zbytky krve z masa a poplácáš ho jako malé děcko. Úplně se těšíš, jak mu to bude chutnat.

 

Subscribe
Upozornit na
guest

6 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Filip Vracovský
Filip Vracovský
2 let před

Teda Bohunko silnej guláš jsi dneska navařila….

Jan Pražák
2 let před

Bohunko, tentokrát s Tebou nemohu souhlasit. Co vím, tak člověčina je mnohem blíž vepřovému než hovězímu, takže ne svíčková, ale řízky nebo pečínka. Tudíž ve sklepě místo papiňáku nová teflonka, případně pekáč:-)))

Tomáš Vodvářka
Admin
2 let před
Reply to  Jan Pražák

Jene, jak kdy, Pokud bychom vzali původ, tak je mezi lidmi početné stádo volů a krav. Samozřejmě i čuňat, jak píšeš. Sem tam nějaká slepice. A hodně ovcí….

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial