Babiš je nyní tím největším škodičem ve vztahu k Rusku

Že prezident Zeman páchá velezradu kolaborací s nepřátelskou zemí, to je dnes už evidentní. Ostatně, činí tak veřejně.

Už to ani nevidíme jako problém, vlastně jsme si tak nějak zvykli a jen tu a tam čekáme, jakou formu jeho rektální alpinismus směrem k Rusku a Číně bude mít. Jak se ale ukazuje, v těchto dnech je hlavním problémem premiér Babiš.

Co nejvíc potřebujeme v současné (zatím) diplomatické krizi u kauzy Vrbětice, je naprostá podpora našich spojenců. Samozřejmě NATO jako celku, ale především Evropské unie. Problém je v tom, že Babišovou vinou musí ministr zahraničí doslova škemrat u členských států o to, aby také nějak konaly, podpořily nás a ukázaly Moskvě, že je EU jednotná. Proč vinou premiéra?

Pár dní po zveřejnění řečené kauzy a vyhoštění ruských agentů GRU přišlo z Bruselu něco, co přimělo Babiše hodit do snahy o společný postup vůči Putinovi příslovečné vidle. Definitivní zpráva auditu EK, která jasně říká, že premiér je skutečně ve střetu zájmů a Česko bude muset vrátit miliardy korun, které neoprávněně dostaly jako dotace firmy, které na to neměly nárok. Firmy, které samozřejmě Babiš vůbec nevlastní a neovládá.

V tu chvíli spustila Strakova akademie řev. Je to útok na republiku. Je to komplot. Nikdo nikomu nic vracet nebude. A nejúžasnější – Evropská komise je mafie. Takže ve chvíli, kdy EU potřebujeme snad nejvíc za posledních dejme tomu 10 let, v situaci, kdy podpora velkého celku, do kterého patříme, je nutná, se sám premiér rozhodně, že na spojenou Evropu zaútočí. Protože musí tvrdě hájit své partikulární zájmy. Mimochodem, chtěla snad EU a EK jasnější důkaz, že Babiš ve střetu zájmů skutečně je?

Státy EU mohly být osloveny jednotně. A jednotně vůči Rusku také konat. Dokonce bychom se za normálních okolností divili, kdyby tak neučinily. Ale nyní se naopak ani nedivíme, že se jim do toho nechce. Proč by měly podporovat boj Česka, které jim krade peníze a ještě jim nadává za to, že na čin přišly a chtějí nápravu.

A tak se postupně k podpoře naší země přidávají státy, které se podaří jednotlivě oslovit a nějak jim vysvětlit, že to Babiš tak nemyslel. Problém (další) je v tom, že to tak myslel. Premiérovi je nějaký tlak na Moskvu, item i nějaký „dávný“ teroristický čin, úplně fuk. Jde mu jen o dvě věci – vlastní byznys a moc.

A kromě toho je ten audit v něčem pro něj dobrý. Teď může Zemanovi a jeho ruským řídícím důstojníkům ukázat, že to s odsouzením Moskvy tak nemyslel. Že vlastně není proevropský. Že jen podlehl tlaku BIS. A tlaku ČSSD. Na tu se dá svalit cokoliv, protože předseda Hamáček ten nesmysl klidně i přizná. A Hrad bude spokojený. Putin taky. A co na tom, že jsme naše spojence zase kopli do zadku.

Psáno pro Fórum 24

Subscribe
Upozornit na
guest

3 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Tomáš Vodvářka
Admin
2 let před

Šílené, protože pravdivé….

Matějovský
Matějovský
2 let před
Reply to  Jakub Roth

Nejpříšernější je, jak se za něj bijou u EK naše ministerstva, za naše peníze, Agrofert to vůbec nic nestojí, ta korupce je nejvyšším levelu, která tu kdy byla. Zapadají i ty menší aférky, co vymýšlí soudruh Toman, jako dotace na umělá hnojiva. Kdo je největším výrobcem umělých hnojiv.. Duslo Šaĺa, které je součástí Agrofertu a kdo je největším příjemcem zemědělských dotací.. opět Agrofert a kruh se uzavřel. Je to tak prosté až je to obludné.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial