Pan Hamáček nám zkolaboval a premiér to zase neřeší

Já se tomu ani nedivím. Stát se čerstvě staronovým předsedou strany a hned dostat vidle do zad. To je na každého moc. Tolik lidsky. Ale politicky jde ČSSD už opravdu do kytiček.

Předseda Hamáček se samozřejmě potřeboval pomstít svému sokovi a tak ministra Petříčka vyhodil a chtěl jmenovat bratra Zaorálka. Ten si ho ale vychutnal. Věděl o tom úmyslu již určitě pár dnů dopředu, ale tvářil se, že nic. A když byl ministr Petříček vyhozen, tak předsedovi Hamáčkovi sdělil, že to ministerstvo zahraničí nebere. Předseda Hamáček musel bleskurychle zachránit situaci a nechal se pověřit osobně řízením onoho ministerstva. Protože jiného králíka na ministerskou funkci v klobouku neměl.

Mezitím pan Zaorálek sdělil, proč to zahraniční ministrování vlastně nechce. Prý má ministerstvo málo kompetencí. Každý si dělá svou zahraniční politiku – prezident, premiér, předseda Senátu – a ministr zahraničí pak jen vysvětluje a žehlí průšvihy. Proto by to ministerstvo vzal pouze za podmínky, že by měl větší pravomoci a asi by chtěl tu zahraniční politiku centralizovat pod sebe.

Premiér se už nechal slyšet, že vztahy s EU patří do jeho gesce. Prezident se vyjadřovat nemusí, ale pan Zaorálek je na seznamu jeho 27 zrádců, kteří ho nepodpořili v první volbě prezidenta. Při jeho známé pomstychtivosti si dokážeme představit, jak by to asi vypadalo. Takže závěr je jasný – Lubomír Zaorálek ministra zahraničí dělat nebude.

To vše dnes viděl, sledoval a pozoroval Jan Hamáček. A dnes už to zdravotně nevydržel a zkolaboval. Oranžový bratr bratrovi, podpořený mršinou z Hradu a sekundující bezohledným premiérem.

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

1 Komentář
Inline Feedbacks
View all comments
Hana
Hana
3 let před

Skvěle jste to napsal. Asi bych se při čtení i usmívala, kdyby to nebylo tak smutné, co se kolem nás děje.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial