Už je to tu zase, premiérský chaos

Chaos se vrací a premiér tomu velí. Chtěl si hrát na zachránce a teď vystupuje jako ublížený. Už chybí jen slova o kampani a účelovce.

Vzpomínáme na podzim, kdy nás náš akční premiér ujišťoval, že žádná druhá vlna epidemie nebude. A plísnil opozici ať s tím nestraší. Ministr zdravotnictví Vojtěch chtěl zavést preventivní nošení roušek, což mu bylo seshora promptně zakázáno. A dnes jsme ve vlně třetí? Nebo čtvrté? Nebo prostě kontinuální druhé?

Teď chtěl premiér zase dělat boha, který vše vyřeší a vyjednával sám o zvýšené dodávce vakcín pro Česko na summitu Evropské unie. Bez podpory vlády, bez dalších vyjednavačů, bez zázemí odborného týmu. Nedopadlo to pro nás dobře. Je zbytečné se teď dohadovat, proč, prostě nedopadlo. Samostatné jednání premiéra prostě nedopadlo dobře. Chtěl být za hrdinu, je spíš za kašpara.

Vzpomeňme si na jeho již legendární výrok o tom, že nemá čas, protože počítá vakcíny. To je jistě činnost potřebná a nutná k vykonání předsedou vlády.

Premiér Babiš teď už naznačuje, že jeho neúspěch by se mohl kompenzovat dovozem ruské vakcíny Sputnik. Prý jsme k tomu nuceni. To jistě. Určitě teď dochází ke spokojenému pomlaskávání z Hradu. Sputniku stojí v cestě ministr zdravotnictví a náš bondovský pan premiér se vyjádřil, že v březnu ho nevymění. Ale dnes je už přeci druhý duben, tak může dělostřelecká příprava začít.

Ale když o tom tak nějak přemýšlím, proč Sputnik ne? Ať si ho nechá píchnout kdo chce, dopředu podepíše reverz a případné zdravotní komplikace ať si pak hradí sám. Tak by zbylo více jiných vakcín na nás, kteří Sputnik odmítáme. Bohužel to ale tak nepůjde. Protože ti, co nám Sputnik vnucují, jsou většinou již naočkováni americkým Pfizerem. Premiérem a prezidentem počínaje. A vzhledem k tajnůstkaření Kremlu Sputnikem asi není naočkován ani samotný Putin, velký to vzor našeho lánského místodržícího.

Premiér se diví plánu otevírání škol, který představil ministr jeho vlády, dokonce z jeho vlastní strany, nebo hnutí, nebo spolku, či jak to nazvat. Premiér se diví i výsledkům mezioborové komise. Tak na co tam ty ministry má, když ví vše nejlíp? Na co má odborníky v komisích, když jejich výstupy neakceptuje?

Zase rozhodne. A bude zase chaos nad chaos. A zatím vedeme v počtu úmrtnosti, v počtu nakažených. A návrat ke skutečnému normálu je v nedohlednu. On je pan premiér jenom k smíchu, kdyby to celé nebylo už k pláči.

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

4 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Pavel Jeřábek
Pavel Jeřábek
3 let před

V každé normální zemi (?) by tento poslední průšvih stačil na jeho politický konec… Tak uvidíme, jak to dopadne tady. 🙂

Vladimír T. Gottwald
3 let před

Pravda – uvidíme…
Ovšem jásání jsem dalek, už dávno nevěřím tomu, že hůř být nemůže.

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

Myslím, že už i on ví, že jde ke dnu. Jde mu o život, protože jestli prohraje, bude odstřižen od penězovodu a jeho protivníci mu dají všechno s gustem sežrat.

Vladimír T. Gottwald
3 let před

Možná je spíš smutné, že už se přestávám jako katastrofického scénáře nejvíc obávat Babiše a jeho volebního vítězství.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial