Už je to tady….Piráti

Před 3 dny jsem napsal zde na Blogosféře příspěvek (zde) ohledně letošního roku, který bude ve znamení honu na škodnou, což jsou pro jistou část našich občanů Piráti. A předpověděl, že ten hon bude hodně ošklivý.

Dnes jsem dostal informaci, že se po sociálních sítích šíří elaborát, vypracovaný nejspíše nějakým příznivcem „konservativního“ náhledu na svět. Koneckonců, už jsme si tak nějak zvykli, že se podobná aktivita stala běžnou součástí našich životů.

Tak třeba: Seniorům nad 70 let se budou odebírat řidičské průkazy, aby se zvýšila bezpečnost na silnicích.  Každý, kdo se pohybuje na silnici, dobře ví, že největším nebezpečím jsou mladí majitelé silných vozů, kteří mají pocit, že svět patří jim a tu pomalu se šinoucí starou havěť považují za nutné zlo, které jim brání v rozletu. Statistiky hovoří jasně, že starší jedinci jsou na cestách hodně opatrní.

Seniorům budou odebírány byty a budou proti své vůli umisťováni do domovů pro důchodce. Bude jim odepřeno volební právo (tady autorovi cosi neštymuje, protože pokud by tomu tak bylo, byly by preference některých stran a osob výrazně redukovány, ale Piráti by to rozhodně nebyli).

Osamělí senioři budou ukládáni po své smrti do společných hrobů, aby stát ušetřil za pohřby. Autor zřejmě neví, že u podobných lidí, kteří zemřou osamělí, se provádí zpopelnění bez obřadu v papírových krabicích, které vyjde jistě o dost levněji, než nějaké hloubení a zasypávání jam.

Lidem nad 70 let bude poskytována jen základní zdravotní péče, aby se ušetřilo. Vzhledem k tomu, že o tom, co je standard a co nadstandard ve zdravotnictví se vedou diskuse už asi 25 let a zatím je výsledek spíše ve nedohlednu, je podobná úvaha výplodem neznalce poměrů.

Stát přijme migranty a přidělí jim byty. Jasně, tohle je struna, na níž se bude brnkat ještě dlouho a silněji, aniž by se tak nějak dalo na vědomí, že migranti se k nám nějak nehrnou a toto téma slouží pouze jako výborné osvědčené střelivo (viz „Zastavme migraci a Drahoše“).

Není to zase tak nic nového. Jak bylo zmíněno v odkazu v minulém článku, rodina Václava Klause (expresidenta ČR) se neštítila vytáhnout lež na presidentského kandidáta, který jim nevoněl a raději tím podpořili jiného, kterému pan Václav Klaus v roli premiéra či poslance veřejně spílal těmi nejhoršími přídomky. Pokud bychom se vydali ještě dále, tak před sto lety mnoho lidí věřilo, že Židé podřezávají křesťanské panny k získání krve do macesů, případně tráví studny.

Je otázkou, kdo je cílovou skupinou těchto zjevných pitomostí a nepravd. Jsem optimista. Před několika lety pan Babiš, jsa nahrán, jak chystá střelivo s pane Přibilem na některé své oponenty, vše popřel a lid mu uvěřil. Pan Babiš prohlásil, že Čapí hnízdo je jeho nejlepší projekt, aby po pár měsících prakticky nevěděl, že nějaké vůbec existuje. A naši moudří občané to vše považovali za hnusné pomluvy a kampaň.

Takže i přes výše napsané filipiky proti Pirátům český člověk pečlivě zváží všechna doporučení, přečte řadu podobných zpráv a poté rozvážně a spravedlivě zvolí.

Subscribe
Upozornit na
guest

12 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Pavel Jeřábek
3 let před

Když chtěla před pár lety opozice ve volbách do kutnohorské radnice eliminovat konkurenci – mladý, progresivní tým, taková trochu obdoba Pirátů –, začal kdosi po městě vylepovat propagandistické plakáty o tom, že tato konkurence chce podporovat přijímání tisíců uprchlíků… a bylo po preferencích. Dodnes se to nevyšetřilo. 
Jak prosté, milý W. 

Tomáš Flaška
3 let před

Ten pamflet je asi na úrovni, když Babiš tvrdil, že je proti korupci, nebo Zeman, že zatočí s imigranty. Oboje se ukázalo jako pouhopouhá lež. Ale kdo to vytváří, tak jen ukazuje, co si myslí o úrovni svých voličů.

Matějovský
Matějovský
3 let před

ona je hlavně populární nová mantra chátry.. „Babiš dělá chyby, ale dovedete si představit, že to budou řídit piráti? to teprve bude hrůza.“ Tomu se už lze jen smát.

Matějovský
Matějovský
3 let před

nemyslím si, on je jen labilní, tohle udělal jen z trucu.

Michaela Klímová
3 let před

Kdo je cílovou skupinou těchto pitomostí a nepravd nechtějte vědět. Děkuji a přeposílám… 😉

Hana
Hana
3 let před

Kam na ty detaily chodíte?😊 Já takové věci nikdy nečtu, texty přeskakuji, zahazuji, mažu. Co se týká Pirátů, v období krajských voleb jsem četla celý jejich program a snažila jsem se rozluštit oblasti, které z uveřejněného materiálu nešlo pochopit. Týkalo se to například oblasti migrace. Bohužel komunikace o této oblasti byla velmi plochá a k pochopení jejich záměrů mne nijak neposunula.
Nedávno jsem, díky jinému blogu, zjistila, že existuje jistá Týna Třešničková, která má být čímsi zajímavá.😊 Bez ní se tedy skutečně obejdu.

Hana
Hana
3 let před

Taky mi vadí kýbly špíny. Při cestách necestách po okrese to vždycky probíráme. Manžel mne ujišťuje, že to je dnes normální politika. Že nenormální jsme my, protože nám to vadí.

Vlasta Fišrová
Vlasta Fišrová
3 let před

A to nám teprve ta volební kampaň začíná…no uvidíme, kteří nakonec padnou do společného hrobu 🙂 aby se tam ještě nepomlátili 🙂

Bohunka
3 let před

Tomáši…. lidi jsou tupá zvířátka, která slyší na cinkání, drby a jídlo… Doufám, že se stane zázrak

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial