Jen ne ty Piráty….

I když je jen pár hodin jaro, v naší zemi začala paradoxně honební sezóna. Revírem bude Česká republika, škodná jsou Piráti

Jedva agentura Kantar zveřejnila volební odhady, kde se ANO našlo až na druhém místě právě za koalicí Piráti + STAN, pan premiér zahájil střelbu ostrými. V jeho Čaulidi na FB (dne 12.3.2021 v 10:58 hod.) sděluje, že Piráti jsou řízeni Evropskou unií (vždycky přece někdo někoho řídí – třeba v StB to byla běžná praxe), chtějí sem dotáhnout migranty (oni se k nám žádní moc nehrnou, ale to je přece vedlejší, je třeba to ještě využít), nemají žádnou zkušenost s řízením státu (to pan Babiš taky neměl, řídil stát jako firmu a jak to dnes vypadá, že?) a jsou zaměřeni proti podnikatelům (tady chybí slušné výrazivo při vědomí, kolik podniků pan Babiš „vyzískal“ od těch, kteří s ním šli bláhově do holportu, nebo na které zaklekli „jeho hoši“). Na závěr sděluje, že lidé (myšleni občané ČR), mají krátkou paměť.

Pan Václav Klaus starší v rozhovoru sděluje, že je třeba vytvořit stranu, jež bude PROTI Pirátům. Vždy jsem si bláhově myslel, že strany vznikají PRO něco, nějakou myšlenku a ne PROTI něčemu. Dokonce, jestli mne paměť neklame, byly některé strany ještě nedávno kritizovány, že jejich program je jen „antibabiš“ a nic jiného. Zdá se, že v mysli pana expresidenta dochází v nazírání na současné dění k nějakým závažným posunům. Dočkáme se druhé „Mobilisace“?

Břitký glosátor současnosti pan Václav Vlk na Neviditelném psu (zde) neváhal připodobnit stranu Pirátů ke karlínským klukům okolo Klementa Gottwalda, kteří se v třicátých letech minulého století jezdili do Moskvy učit, jak se správně kroutí krkem.

V obecné rovině pak Piráti dostávají přídomky jako liberálové (to v lepším případě), spíše však neomarxisté, komunisté a mnoho dalších. Je velmi pravděpodobné, že s blížícím se datem voleb budou výpady ostřejší a nelze vyloučit, že pan Babiš opět tradičně donese na nějaké jednání své oblíbené složky (opět nejspíše nějaký jeho atavismus z dřívějších dob) a dočteme se překvapivé zvěsti, že pan Bartoš v minulosti…… (doplníme později)

A to ještě jim přitnou, že straní homosexuálům atd. a že vůbec je strana belzebubů, kteří, když se dostanou k veslům, bude zle.

Pokud bychom chtěli věc zjednodušit, na jedné straně stojí Piráti jako ultraliberálové a proti nim konservativní hodnoty, které je třeba ovšem přesně definovat.

Tak třeba tradiční rodina. Představitel konservativního pojetí světa a šéf Trikolóry pan Václav Klaus ml. si manželství pro sichr zkusil dvakrát, aby získal co nejvíce informací o tom, jak má taková správná rodina vypadat a ani jednou to moc nevyšlo, ale všichni tak nějak věříme, že to na třetí pokus už dá . Jeho rodina v rámci fair play (jak jinak u konservativců) neváhala vytáhnout očividnou lež na jednoho z kandidátů v presidentské volbě Zeman – Schwarzenberg, když tomu druhému přiřkla manželku z nacistického prostředí. Správný konservativec pan Václav Klaus starší svým podpisem vytěsnil malé akcionáře a nechal zbohatnout několik vyvolených, stejně jako po dalším čase svou amnestií zbavil viny hromadu grázlů, kteří se tak stali navždy beztrestnými.

Mnoho konservativních jedinců, jež vlastnili poslanecké mandáty, se posléze stali „anonymními“ majiteli solárních panelů, kdy – zcela konservativně – dojí ostatní občany, kteří jim solí vysoké ceny za elektrickou energii. (zde je to zvláště pikantní, protože zelené zdroje jsou přeci morem, přicházejícím z Bruselu, proti kterému se konservativci srdnatě vymezují).

Konservativně zaměřený prof. Petr Piťha pak ve své již památné homilii vykreslil budoucnost českého národa jako nadvládu homosexualistů, jež budou rodičům odebírat děti a ti vzdorující budou posléze internováni .

Mohl bych pokračovat, ale nejspíše by to nemělo konce.

Nepotřebuji pro svou orientaci uvedené rozdělení. Pakliže se objeví na politické scéně strana, která nebude mít za sebou výše popsané přehmaty a zlodějny, která bude řešit opravdové potíže zejména mladých rodin (kvalitní vzdělání jejich dětí, boj s chudobou, dostupnost aspoň nějakého bydlení), bude celkem jedno, jak se jmenuje a jestli ji obecný mainsteram zařadí do nějaké škatulky.  Strana, která přesekne penězovod majitelům různých agrokomplexů a bude podporovat ty, kteří opravdu potřebují v rámci své zemědělské činnosti dotace, aby byli schopni konkurovat zahraničí.  Strana, v jejímž čele nestojí jedinec, který se třese strachy před tím, co zase napadne nemocnou hlavu státu, když se náhodou probere. Věřím, že vedle již zmíněné Pirátské strany to budou ještě další, aby bylo skutečně z čeho vybírat.

Na rozdíl od pana Andreje Babiše si myslím, že lidé krátkou paměť nemají. A doufám, že se z minulých let poučili, že platí biblické „po ovoci poznáte je“. A to, co jsme poslední roky jedli, moc chutné opravdu nebylo.

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

9 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Brigita Tóthová
3 let před

Tomáši děkuji Vám za velmi lidský a srozumitelný výklad. Začínám se pomalu orientovat:-)

Tomáš Flaška
3 let před

👍 Přesně. Podepisuji do písmene.

Hana
Hana
3 let před

Budou to zajímavé volby. Už dlouho se na ně těšíme. Také věřím, že bude z čeho vybírat. Nové tváře už se objevují, první je pan Šlachta s Přísahou. Slepence ukázali ostatním, kudy vede cesta. Možná, že se ještě dočkáme různých překvapení a kočkopsa s ďáblovou hlavou. Asi to nebude ten od Bohunky.

Bohunka
3 let před

🙂 díky Tome, ale necháme si je radši na fantazii… nekažme je politikou

Josef Bárta
Josef Bárta
3 let před
Reply to  Hana

Tomu Šlachtovi fandím.

Bohunka
3 let před
Reply to  Hana

Slibuju, že mé kočkopsy do politiky nepustím… Oni musí být eroticky napínaví, nemůžou hnít u koryt. 🙂 Zdravím.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial