Nekorektní blog plný nepříjemných otázek.

Potřeboval bych vědět, jak dlouho ještě budeme mít zavřenou prodejnu koupelen? Jestli si jako mám koupit nový kalhoty, nebo stačí obyčejné tepláky. Taky bych potřeboval vědět, jestli mám na pole vysadit brambory a mrkev, abychom měli aspoň co žrát na podzim. Nejvíc mě na tom sere , že po třiceti letech podnikání, bude půlka živnostníků v lepším případě začínat znovu, v tom horším je čeká exekuce a krach. Je zvláštní , jak snadno se tenhle národ rozdělil na dvě půlky, které si nemůžou vůbec rozumět.

Jednu půlku platí stát a ti jsou v klidu a ti druzí , kteří se živí sami jsou v prdeli.
Můžeme to okecávat jak chceme, můžeme mít plnou hubu humanismu, odpovědnosti, solidarity a lidství, ale faktem je, že skupina živící se sama bez státu nese mnohem větší náklady na tuhle epidemii, než ta živená státem. Nemocní jsme stejně a smrtelní taky, ale jenom některým nám jde o existenci a živobytí.
Pseudo humánní kecy o tom jak nejdůležitější je zdraví a život si může každý laskavě strčit za klobouk. Může si je totiž dovolit jen ten, kdo je placen státem a nemusí se rvát o své živobytí.
Pořád všude posloucháme svatouškovské kecy o tom, jak musíme ochránit něčí životy i přesto, že jsem deno-denně svědky toho, jak mnozí z těch ochraňovaných, své životy ochraňují jen, když se jim to hodí, třeba do té doby než dostanou v Kaufu zlevněný ocet.
Já bych ale chtěl položit jednu otázku a chtěl bych na ni dostat odpověď.
Naše životy nemají stejnou cenu? Nebo mají nižší cenu? Nebo jakým právem jsou nadřazeny některé životy nad našimi životy?
Nedělejte ze mně laskavě padoucha a špatného člověka! Jsem mnohem větší lidumil, než naprostá většina z vás, ale začínám mít pocit, že tady nejde o žádné lidství, ale že jsem jen skočili na špek hrstce grázlů, která nám tady domnělým lidstvím a humanismem jenom zakryla oči, aby si s námi mohli snadněji utřít boty a odrbat nás o všechno.
P.S. Aby bylo jasno, dodržuji všechna vládní nařízení včetně těch tupých a nelogických a nesouhlasím s jejich porušování. Odmítám být, ale poslušnou nemyslící hračkou.

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

12 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Jan Šik
3 let před

Těch skupin Davide je víc. Například ve fabrikách, většina má z různých důvodů víc zakázek než před krizí. Pak zaměstnanci korporací, třeba plyn, voda, atd. a ti, kteří na krizi vydělají a těch není málo, jak se zdá. A samozřejmě lidi státu, kteří jsou na tom finančně asi solidně, ale zase oni jsou ti, kteří mají daleko více práce než dříve. Třeba zdravotníci, armáda, atd..Takže skupina, která je na tom nejhůře jsou hlavně malí živnostníci a malé podniky a všechny oblasti zábavy. Rozhodně to neni pul na pul, Myslím, že kdyby se většině dařilo tak špatně, jsou plná náměstí, a… Číst vice »

Tomáš Flaška
Tomáš Flaška
3 let před

👍 Tak to je.

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

Ryba smrdí od hlavy. V minulém týdnu byl v pořadu 168 hodin uveden příklad našich 3 lidí, kteří měli hospodu. Všichni unisono tvrdili, že i přes snahu vykopat ze státu nějakou pomoc, se nedobrali ničeho. Vše trvá dlouho (máme nyní celkem 42 programů Covid +…), peníze nechodí vůbec či jen se zpožděním. Stačí jen malá chyba v žádosti a letí do stoupy. Pak tam byl jeden Čech, co má hospodu v Drážďanech. V neděli napsal žádost v pondělí poslal, v úterý dostal vyrozumění, že je vše OK a ve středu měl prachy na účtě. Vše je dáno tím blbečkem, co… Číst vice »

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před
Reply to  David Vlk

Pokud to vyznělo tak, že nějak fandím současné vládě, tak to ne. Podle mne je to spolčení hlupců, které dnes již jen vytváří pole pro další čerpání peněz pro jedince, který prostě potřebuje mít to počitadlo s miliardami stále nahozeno směrem nahoru (k čemu mu to bude, až půjde prdět do hlíny, ví asi ne on sám, ale pěkné to asi mít nebude, ten pocit, že jsou mu na pendrek). To, že padne na ústa podstatné procento podnikatelů, je více než zřejmé. Jen tak nějak doufám, že od října už je jen 9 měsíců, že poté, snad, se věci obrátí… Číst vice »

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před
Reply to  David Vlk

Sdílím obavy a frustrace těch, kteří se opravdu živí samostatně. Lze očekávat, že těsně před volbami navrhne Prchal svému paňácovi natištění nějakých bankocetlí a jejich distribuci mezi tupohlavy s tím, že to hodí nějaký hlas navíc. Na živnostníky kašle zvysoka, jsou mu ukradení, koneckonců jako všem předtím. Ti ale aspoň nepředstírali zájem.

Naďa
Naďa
3 let před
Reply to  David Vlk

Tak já si myslím, že v Uherském Hradišti působí gang zuřivejch záškodníků – důchodců, který Davida pronásleduje, píše na WC že David je vůl, a pomluvil ho v místních novinách, že David prohodil ve svém obchodě s koupelnami jakost u kachlíčků.
Jinak si nedovedu ten odpor k důchodcům u Davida vysvětlit.😀😀

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před
Reply to  Naďa

Když jsme u těch důchodců, Naďo, tak moje zkušenosti jsou podobné. Pamatuji si, jak při poslední volbě hlavy státu jsem stál u volební místnosti a za mnou řada pensistů, kterým dělal pohyb neskutečný problém, byli s holemi, berlemi atd. a jak jsem vyrozuměl z jejich hovoru, všichni to šli hodit Zemanovi. Když to řeknu méně korektně, nejspíše to byla jejich poslední volba v životě a přesto šli „zahumusit“ společnost, protože se jasně ukazuje, že na Hradě sedí (či nyní spíše již jen leží), chorý stařec, který svou negativní energií zaplavuje socio. Místo, aby rozumně poodstoupili a nechali to na těch,… Číst vice »

Naďa
Naďa
3 let před

Nechci zpochybňovat vaše zkušenosti, pane Vodvářko, ale někdo má prostě zájem štvát lidi proti důchodcům. Je mi to líto a ukazuje to na kulturu národa. Já, když někdy zažívám názory, nebo chování mladých lidí taky nikde nehlasam jak jsou mladí zkažení, necitliví, hloupí atd. Ve všech skupinách je něco, nakonec ať si mladá generace vošéfuje výsledky voleb, je tragédie když si někdo myslí, že je zde tolik důchodců, že zmaknou vítězství jedné strany… Speciálně David dává vinu ne vládním úředníkům, ale starým a to snad úplně za všechno… Řekla jsem si, že si toho už nebudu všímat, jen jsem přiložila… Číst vice »

Last edited 3 let před by Naďa
Jan Šik
3 let před
Reply to  Naďa

Paní Naďo, já myslím, že David do důchodců nekope, on prostě píše a diskutuje s vášní a vervou a při jeho stylu občas ostrá slova padají, ale nevidím to tak, že je za jeho slovy úmysl ublížit nebo urážet. Na rozdíl od spousty lidí v komentářích na sítích a na iDNESu, kde mě přijde, že někteří vážně uvažují nad tím, že by staré lidi zavřely do izolovanych táborů. Jenže oni už tam jsou, domovy důchodců jsou nacpane k prasknutí a tam přece dávno izolovani jsou. I před Covidem. A ostatní, alespoň, co znám, aktuálně ve většině vůbec nevychází. Chodim na… Číst vice »

Naďa
Naďa
3 let před
Reply to  Jan Šik

Děkuju za milou reakci, mějte se hezky.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial