Zase úplatky ve zdravotnictví?

Lahvinku k lékaři dodnes nosí kde kdo. Lidé, hlavně ti staří, to mají jaksi v krvi. Ale před rokem 1989 byla nutnost, abyste si za operaci připlatili. Jinak nebylo pořadí, nebo nebyl ten správný primář. To byla realita socialistického zdravotnictví. A dnes se to vrací

Placený obsah našeho agrobarona, kterému (ne)patří server idnes.cz zveřejnil výhody pro své předplatitele: Testy Covid do 24 hodin, magnetická rezonance do 5 dnů, ortopedické operace bez čekání …. . Netřeba dodávat, že to vše by se samozřejmě dělo ve zdravotnických zařízeních, která (ne)patří panu předsedovi vlády.

Nepopírám, že soukromé zdravotnické zařízení si může nastavit platbu jakou chce, pořadník jaký chce a vyloučit nebo přijmout koho chce. Prostě když je to cash, nemá do toho nikdo co povídat.

Ale zařízení, kde úkony financují zdravotní pojišťovny ze zdravotní daně nás všech, si tohle tedy dovolit nemohou. Tohle je jasně řečeno jak za socíku: Chceš rychlejší péči? Chceš kvalitnější péči? Tak mi připlať přes idnes.cz. To je takové všimné za přeskočení pořadníku, ten úkon samotný pak uhradí pojišťovna.

Hnus!

A co na to zdravotní pojišťovny? Ty by měly zakročit. Co na to jejich nadřízený ministr zdravotnictví? Ten by měl zakročit. Vlastně není on ze strany která také (ne)patří panu premiérovi?

Neudělají nic. To je jen jeden z mála příkladů střetu zájmů. A až bude panu premiérovi (ne)patřit skoro vše, tak se podívejte dnes do Číny, jak to tam je s tzv. sociálními kredity abyste si udělali představu k čemu to spěje.

Subscribe
Upozornit na
guest

4 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

Pro mne je to překvapení, doposud jsem o tom neslyšel. Je možné, že si pan Babiš chce zakousnout do systému zdravotní péče, jak to koneckonců udělal před ním udělal i pan Chrenek (majitel systému Agel a pojišťovny 205), což je uzavřený systém, kde se točí desítky miliard ročně. Onen „nadstandard“ je stále předmětem diskusí, nejsem si jist, jestli je legální a není zatím skryt ve formě „dobrovolných“ darů. Každopádně by to bylo zajímavé, neboť elektoriát ANO se houfuje zejména z těch, kteří příliš korunou neoplývají. A jak bude ona slibovaná péče proplácena zdravotnickým subjektům? Co vím, pan Babiš zatím nemá… Číst vice »

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

Tak jsem si to přečetl, sice tam píší o nějaké „klinice“ v Libni a onu síť zařízení na umělé oplodnění. Nevím, kolik má resonancí a ortopedií, každopádně to bude účtovat pojišťovně. Je to celé pěkně smrduté.

Nada
Nada
3 let před

Tak já jsem nikdy žádnému lékaři nedala žádný úplatek mimo malou sumu za to, že lékař, který mi po celé těhotenství pomáhal donosit dítě po prvním neúspěchu přišel mimo službu v neděli k porodu. Mimo jednu špatnou zkušenost s jedním lékařem jsem nikdy ani moje rodina problémy neměli. Obzvláště pediatři, se kterými jsem se setkala byli v péči o moje děti úžasní a jak říkám nikdy jsem jim nic nedala… Ano, lidi jim strkali flašky, bonboniery, peníze, ale tací, co si mysleli, že dostanou něco navíc. Píši svoji zkušenost, někdo má určitě jinou. Zato jak je to teď,musím říct, že… Číst vice »

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před
Reply to  Nada

Naďo, řeknu Vám starý vtip: Ptá se jeden lékař druhého: „Hele, bereš úplatky?“ Ten druhý na to:“ Jo, ale lidi nedávaj“. Celé to je z dávné minulosti, myslím, že dnes je to již passé. Pokud nepočítáme různé čokolády a láhve, které člověk stejně nejí a nepije a zase je rozdá. Tož tak.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial