Popleta na Hradě? Zapomnětlivec? Nebo jen nemocný stařec?

Moderátor ČT Jakub Železný poznamenal na své twitterovém účtu, že někteří z vyznamenaných naším panem prezidentem byli agenty StB. Zdroj například zde. Připusťme, že Jakub Železný, jakožto moderátor ČT, nemá právo na vlastní soukromý názor a jménem ČT odhalil pravdu. Nic jiného, než pravdu. Nikdo se neohradil, že řekl lež.

Na něj reagoval velmi útočně prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Připusťme též, že Jiří Ovčáček nemá nárok na vlastní názor a je jen mluvčím prezidenta republiky. Takže prezident republiky ústy svého mluvčího na adresu ČT: Vím, že existují i lidé, kteří sami nic nedokázali, ale zato špiní práci těch druhých.

Přisadil si prezidentův kancléř Mynář: „Česká televize nešetří v době pandemie, v určitém souznění s představiteli opozičních politických stran, neutuchající kritikou práce druhých. Musím ovšem konstatovat, že při vědomí této kritičnosti by právě Česká televize neobstála při pohledu do zrcadla. Události posledních dnů ukázaly, že Česká televize má sama k bezproblémovému a profesionálnímu provozu dost daleko.

A dále Ovčáčkův zástupce Vít Novák: „Jako zaměstnanec Kanceláře prezidenta republiky jsem doposud držel dekorum a nijak jsem se nevyjadřoval k fungování České televize. Nyní ale poprvé přišel moment, který mě neuvěřitelně lidsky zklamal. Nedokážu totiž pochopit, jak neurvale se vyjádřil na adresu umělců moderátor Jakub Železný.

Tolik tedy kulometná palba z Hradu kvůli pouhému konstatování faktu a nic než faktu. Ale stojí za to si připomenout slova našeho moudrého pana prezidenta Zemana z ledna roku 2019, kdy odmítl jmenovat pana Ošťádala profesorem:

Je evidentní, že hodnoty prezentované (nejen) Univerzitou Karlovou v jejím etickém kodexu, resp. statutu, se extrémně příčí hodnotám, které byly vyznávány příslušníky Státní bezpečnosti či jejich pomocníky, mezi něž docent Ošťádal patřil.

Takže pan prezident asi zapomněl už na to, co říkal před rokem.

A teď si vyberme jestli je horší, když naše hlava státu takto nestydatě do někoho kope, za něco, za co jiného chválí, nebo už díky svému věku trpí chorobami, při kterých se zapomíná a už si to neuvědomuje.

Subscribe
Upozornit na
guest

3 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Jana Majová
3 let před

A safra, já to letos naprosto odflákla a vůbec netuším, kdo ty metály dostal. Děs, ten nouzový stav a všechny ty zdržování, které to působí a taky anticovidinformační dieta mi působí větší znalostní újmu, než bych čekala 🙂

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před
Reply to  Jana Majová

No, letos to nebyl takový masakr jako v minulých letech. Jsou tam vesměs slušní lidé…..

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

Mám za to, že bude po odchodu Miloše Zemana nutné vyvětrat smrad z cigaret, kořalky a arogance. Vymést týpky typu pana Mynáře, Nejedlého, Ovčáčka a mnoha dalších. Poté nejspíše navrhnout nové typy státních poct, protože se chorému starci podařilo úplně diskreditovat státní řády, takže další nositelé (ti zasloužení) budou nutně konfrontovat svou poctu s těmi, kdo ji dostali za všechno možné, jen ne za slušnost. Řada příslušníků StB, kteří by se měli stydět v ústraní, budou na stejné úrovni, jako hrdinové, kteří nasadili svůj život, nebo vykonali opravdu záslužný skutek pro stát. Mám obavy, že většina těch slušných bude ty… Číst vice »

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial